Închide meniul

Ionel Dănciulescu, discurs manifest după dezastrul de la naţională: „Fotbalistul român își dorește! Eu aș fi jucat până nu aș mai fi putut!”

Dragoș Vasile Publicat: 16 iunie 2022, 16:56

Ionel Dănciulescu, discurs manifest după dezastrul de la naţională: „Fotbalistul român își dorește! Eu aș fi jucat până nu aș mai fi putut!

Ionel Dănciulescu, discurs manifest după dezastrul de la naţională

SportPictures / Flaviu Buboi/SPORT PICTURES via Hepta

  • Ionel Dănciulescu, discurs manifest după dezastrul de la naţională
  • Ce a spus elegenda dinamovistă despre prima reprezentativă

Ionel Dănciulescu a ţinut un discurs manifest după dezastrul de la naţională. Legenda lui Dinamo este de părere că fotbalul românesc are nevoie de o reformă. În grupa din UEFA Nations League, „tricolorii” au câştigat doar cu Finlanda, scor 1-0, şi au pierdut cu Muntenegru, în tur, 0-2, şi în retur, 0-3, şi cu Bosnia, scor 0-1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Este un moment greu. Chiar nu știu cum să ieșim din această criză, dar clar trebuie schimbări din toate punctele de vedere. O reformă, o schimbare la nivel de Federație, să vină oameni cu un proiect de durată. Și factorii politici pot face mai mult pentru sport, ca în alte țări. Clar că trebuie schimbate anumite lucruri. Suntem foarte jos.

Ionel Dănciulescu, discurs manifest după dezastrul de la naţională

Când nu funcționează lucrurile, trebuie schimbate. Fotbalistul român își dorește. Dar faptul că s-au întâmplat atâtea lucruri… E complicat. Nu e simplu să te aflii în pielea jucătorilor de acum de la națională. Eu nu cred că sunt slabi. Nu sunt de acord cu faptul de a te retrage de la echipa națională. E un privilegiu, o onoare, o mândrie. Eu aș fi jucat până nu aș mai fi putut”, a declarat Ionel Dănciulescu.

Reclamă

FRF, reacție oficială după rezultatele naționalei României din Liga Națiunilor

FRF a oferit o reacție oficială după rezultatele extrem de slabe înregistrate de naționala României în Liga Națiunilor. „Tricolorii” au suferit 3 înfrângeri în primele 4 partide din grupă și riscă să retrogradeze în Liga C. În ciuda eșecurilor din debutul mandatului său, Edi Iordănescu va continua pe postul de selecționer, a anunțat Federația.

FRF a asigurat că Edi Iordănescu va beneficia în continuare de sprijinul staff-ului administrativ. Președintele Federației, Răzvan Burleanu, și directorul tehnic, Mihai Stoichiță, au anunțat ce va urma la echipa națională, după înfrângerile usturătoare din Liga Națiunilor.

Reclamă

„Ca urmare a rezultatelor înregistrate de echipa națională a României în meciurile din luna iunie, la sediul Federației Române de Fotbal a avut loc în această dimineață o întâlnire între administrația FRF, reprezentată de directorul tehnic Mihai Stoichiță și președintele Răzvan Burleanu, și domnul Edward Iordănescu. În urma discuțiilor avute, Federația Română de Fotbal își reafirmă sprijinul pentru Edward Iordănescu.”, a anunțat FRF, pe site-ul oficial.

Ce a spus Răzvan Burleanu, după înfrângerile suferite de naționala României sub comanda lui Edi Iordănescu

„Federația Română de Fotbal a respectat toate contractele pe care le-a avut cu selecționerii Echipei Naționale și toate deciziile au fost luate în urma unor analize ample la nivelul Comisiei Tehnice a FRF. Traversăm unul dintre cele mai dificile momente din ultimii 10 ani, la nivelul primei reprezentative. Nu putem accepta mediocritatea în teren, niciodată nu se va întâmpla acest lucru. Ne-am așteptat și ne-am dorit rezultate mult mai rapide în urma performanțelor jucătorilor de U21 din 2019 și din 2021 sau să continuăm succesul calificării la EURO 2016.

Din păcate, aceste meciuri au arătat nivelul nostru de astăzi și că suntem departe de ținta stabilită. Dar știm totodată că cei mai mulți dintre jucători își doresc să facă performanță în tricoul echipei naționale și să aducă bucurii suporterilor noștri, alături de staff-ul tehnic. Am avut o discuție cu Edward Iordănescu și am decis să continuăm colaborarea. Cred cu tărie că Echipa Națională trebuie să fie pentru orice fotbalist român apogeul profesional, să fie întotdeauna o prioritate pentru el! Cu mult mai multă muncă și sacrificii vom putea să construim din nou o echipă cu șanse reale de calificare la turneele finale”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 9:10 Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!” 8:39 Tabloul semifinalelor de la Miami: Ekaterina Alexandrova a eliminat-o şi pe Jessica Pegula 8:20 Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională! Verdict despre fiul „Regelui” 6:56 Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 6:10 VIDEOLily Zhang – Eliza Samara 2-3! Românca s-a calificat spectaculos în optimile WTT Champions Incheon 2024 27
mart.
23:03
„E cel mai bun fotbalist român!” Mihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un „tricolor”: „De departe!”
27
mart.
22:58
Marius Șumudică a ales între George Pușcaș și Denis Drăguș, pentru atacul naționalei: „Niciodată nu e soluție înaintea lui!”
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară
Echipa naţională • 9:10
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!”
Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională
Echipa naţională • 8:20
Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională! Verdict despre fiul „Regelui”
ihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un "tricolor"
Echipa naţională • 27 mart., 23:03
„E cel mai bun fotbalist român!” Mihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un „tricolor”: „De departe!”
Marius Șumudică a ales între George Pușcaș și Denis Drăguș, pentru atacul naționalei
Echipa naţională • 27 mart., 22:58
Marius Șumudică a ales între George Pușcaș și Denis Drăguș, pentru atacul naționalei: „Niciodată nu e soluție înaintea lui!”
Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a "uitat" din nou pe bancă pe Ianis
Echipa naţională • 27 mart., 22:46
Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a „uitat” din nou pe bancă pe Ianis: „E de reflectat!”