Închide meniul

FRF, reacție oficială după rezultatele naționalei României din Liga Națiunilor: „E momentul să luăm niște decizii tehnice ferme!”. Ce se întâmplă cu Edi Iordănescu

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 16 iunie 2022, 16:38

FRF, reacție oficială după rezultatele naționalei României din Liga Națiunilor: „E momentul să luăm niște decizii tehnice ferme!. Ce se întâmplă cu Edi Iordănescu

Edi Iordănescu, prima reacție după România - Finlanda 1-0

Edi Iordănescu, la flash-interviu după România - Finlanda 1-0 / AS.ro

FRF a oferit o reacție oficială după rezultatele extrem de slabe înregistrate de naționala României în Liga Națiunilor. „Tricolorii” au suferit 3 înfrângeri în primele 4 partide din grupă și riscă să retrogradeze în Liga C. În ciuda eșecurilor din debutul mandatului său, Edi Iordănescu va continua pe postul de selecționer, a anunțat Federația.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FRF a asigurat că Edi Iordănescu va beneficia în continuare de sprijinul staff-ului administrativ. Președintele Federației, Răzvan Burleanu, și directorul tehnic, Mihai Stoichiță, au anunțat ce va urma la echipa națională, după înfrângerile usturătoare din Liga Națiunilor.

FRF, reacție oficială după înfrângerile naționalei României în Liga Națiunilor

FRF a organizat joi dimineață o ședință, la care au participat Răzvan Burleanu, Mihai Stoichiță și Edi Iordănescu. Așa cum AS.ro anunțase încă de dinaintea comunicatului oficial, Iordănescu Jr. își va continua mandatul la cârma naționalei:

„Ca urmare a rezultatelor înregistrate de echipa națională a României în meciurile din luna iunie, la sediul Federației Române de Fotbal a avut loc în această dimineață o întâlnire între administrația FRF, reprezentată de directorul tehnic Mihai Stoichiță și președintele Răzvan Burleanu, și domnul Edward Iordănescu. În urma discuțiilor avute, Federația Română de Fotbal își reafirmă sprijinul pentru Edward Iordănescu.”, a anunțat FRF, pe site-ul oficial.

„E momentul să luăm niște decizii tehnice ferme!”, a anunțat Mihai Stoichiță. În ciuda gravității precizării, directorul tehnic al FRF a explicat apoi că Edi Iordănescu va rămâne pe postul de selecționer și se va bucura de toată încrederea Federației:

Reclamă

„Suntem într-un moment greu pentru fotbalul românesc. Putem spune că nu mai este vorba de un accident. Am schimbat selecționerii, însă rezultatele nu sunt mai bune, ba din contră, aș putea spune. De data aceasta nu vom mai interveni la nivelul băncii tehnice. E momentul să privim adevărul, chiar dacă nu ne place, și să luăm niște decizii tehnice ferme!

Vom analiza bine această perioadă FIFA, una mai lungă decât de obicei, cu patru meciuri. Considerăm că ar trebui să fie o onoare să reprezinți o țară întreagă pentru oricine! Edward Iordănescu are parte de toată încrederea noastră și are misiunea de a reclădi Echipa Națională. Îi vom oferi tot sprijinul!”, a spus Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, pe site-ul oficial al FRF.

Ce a spus Răzvan Burleanu, după înfrângerile suferite de naționala României sub comanda lui Edi Iordănescu

„Federația Română de Fotbal a respectat toate contractele pe care le-a avut cu selecționerii Echipei Naționale și toate deciziile au fost luate în urma unor analize ample la nivelul Comisiei Tehnice a FRF. Traversăm unul dintre cele mai dificile momente din ultimii 10 ani, la nivelul primei reprezentative. Nu putem accepta mediocritatea în teren, niciodată nu se va întâmpla acest lucru. Ne-am așteptat și ne-am dorit rezultate mult mai rapide în urma performanțelor jucătorilor de U21 din 2019 și din 2021 sau să continuăm succesul calificării la EURO 2016.

Reclamă 4 / 0/3

Din păcate, aceste meciuri au arătat nivelul nostru de astăzi și că suntem departe de ținta stabilită. Dar știm totodată că cei mai mulți dintre jucători își doresc să facă performanță în tricoul echipei naționale și să aducă bucurii suporterilor noștri, alături de staff-ul tehnic. Am avut o discuție cu Edward Iordănescu și am decis să continuăm colaborarea. Cred cu tărie că Echipa Națională trebuie să fie pentru orice fotbalist român apogeul profesional, să fie întotdeauna o prioritate pentru el! Cu mult mai multă muncă și sacrificii vom putea să construim din nou o echipă cu șanse reale de calificare la turneele finale”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Edi Iordănescu rămâne la naționala României. Propunerea de care Răzvan Burleanu n-a vrut să audă

Conform surselor Antena Sport, Iordănescu le-a transmis oficialilor de la FRF că, dacă ar fi decis să renunțe la colaborare, nu ar fi avut pretenții la clauza de reziliere din contract, astfel că ar fi plecat fără să primească niciun ban.

Burleanu și Stoichiță nu au vrut să audă și i-au propus acestuia să rămână, având mână liberă la echipa națională. Răspunsul lui Edi a fost afirmativ, astfel că vor urma remanieri serioase de lot, acesta fiind dispus să taie în „carne vie”.

Astfel, ne putem aștepta la dispariția de la lot a veteranilor, iar în locul lor vom vedea jucători tineri care să dea totul atunci când primesc convocarea. Primii pe listă ar putea fi chiar Vlad Chiricheș și Alexandru Maxim, fotbaliști pe care Edi a fost nevoit de două ori să îi convingă să nu se retragă de la națională.

Dacă inițial, Edi Iordănescu a încercat și să îndeplinească obiectivul de a termina grupa din Liga Națiunilor pe locul 2, acum el va face totul doar să schimbe fața echipei naționale, care nu a marcat decât un gol în cele 4 meciuri disputate în luna iunie.

Rezultatele naționalei României în Liga Națiunilor:

  • Muntenegru – România 2-0
  • Bosnia – România 1-0
  • România – Finlanda 1-0
  • România – Muntenegru 0-3

Clasamentul din grupa României:

Reclamă
Recomandări
  • FRF, reacție oficială după rezultatele naționalei României din Liga Națiunilor
  • Ce se întâmplă cu selecționerul Edi Iordănescu

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off 22:15 Farul Constanța – CFR Cluj 5-1. Umilinţă pentru ardeleni! Louis Munteanu, Cojocaru şi Grameni s-au întrecut în goluri fabuloase! Vezi toate știrile
Citește și