Închide meniul

Israelienii, reacţie categorică înaintea „dublei” cu Elveţia şi România: „100% ne calificăm la EURO!”

Viviana Moraru Publicat: 14 noiembrie 2023, 17:02

Reclamă
Israelienii, reacţie categorică înaintea „dublei cu Elveţia şi România: „100% ne calificăm la EURO!

Israelienii, reacţie categorică înaintea "dublei" cu Elveţia şi România

Jucătorii naţionalei Israelului, bucurie în timpul unui meci/ Profimedia

Israelienii au oferit o reacţie categorică, înaintea „dublei” cu Elveţia şi România, din preliminariile EURO 2024. După înfrângerea suferită cu Kosovo, aceştia s-au declarat convinşi de faptul că vor prinde un loc la turneul final de anul viitor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Israel este pe locul trei în Grupa I, cu 11 puncte, acumulate după şapte meciuri. România este lider, cu 16 puncte, însă „tricolorii” au un meci în plus faţă de israelienii, care se vor duela cu Elveţia, miercuri, de la ora 21:45.

Israelienii, reacţie categorică înaintea „dublei” cu Elveţia şi România

Yossi Benayoun, directorul sportiv al naţionalei Israelului, a oferit declaraţii clare despre şansele ca israelienii să se califice la EURO. Acesta s-a declarat convins că naţionala Ţării Sfânte va merge la turneul final, în ciuda eşecului cu Kosovo.

Fostul jucător al celor de la Arsenal sau Liverpool a mai declarat că situaţia din Israel îi afectează şi pe jucători, fiind lucruri mai presus decât fotbalul. Însă, Benayoun a declarat că în următoarele meciuri, cu Elveţia şi România, Israel va arăta mult mai bine.

„În ciuda jocului slab din Kosovo, nu am ce să le reproșez jucătorilor. Au luptat ca niște bărbați adevărați pe un teren dificil și au dat tot. În fotbal sunt și zile în care nu îți iese, însă asta face parte din sport. Sunt sigur că va fi mai bine în meciurile următoare.

Reclamă

„Sunt lucruri mai presus decât fotbalul!”

Am văzut meciul de sus și mi-am dat seama după câteva minute că va fi un meci de luptă, un meci dificil. După 15 minute, le-am spus analiștilor de lângă mine că se va termina 0-0 sau una dintre echipe va câștiga cu 1-0. Singura noastră dezamăgire este că nu le-am putut oferi un motiv de bucurie oamenilor din țară și soldaților care s-au uitat la meci, dar sunt 100% convins că vom fi la EURO.

Este o perioadă dificilă pentru toată lumea, trecem prin numeroase probleme. Nu există om care să nu fie afectat de ceea ce se întâmplă și de veștile care vin, de fiecare soldat ucis sau rănit. Sunt chestiuni mai presus de fotbal. E greu să te detașezi de tot și să te concentrezi strict la fotbal.

Sunt sigur că vom arăta mult mai bine în meciurile cu Elveția și România. Nu este o scuză, dar ne-a fost greu să jucăm pe terenul din Kosovo. Avem jucători foarte tehnici, iar în următoarele meciuri cu siguranță vom putea arăta asta”, a declarat Yossi Benayoun, pentru Sport5.

Reclamă 4 / 0/3

România se va duela cu Israel, pe 18 noiembrie, de la ora 21:45. În cazul în care israelienii nu vor învinge Elveţia miercuri, „tricolorii” vor avea nevoie de un egal în faţa naţionalei Ţării Sfânte pentru a-şi asigura calificarea la EURO 2024.

Decizia luată în Israel, cu 4 zile înaintea meciului crucial cu România

Decizia luată în Israel, cu 4 zile înaintea meciului crucial cu România, din calificările pentru EURO 2024 a fost anunţată de Liga Profesionistă Israeliană.

Prima ligă israeliană de fotbal se va relua pe 25 noiembrie, după ce fusese suspendată pe 7 octombrie, după izbucnirea conflictului Israel-Hamas.

Meciurile vor avea loc cu porţile închise, conform deciziei Comandamentului Militar al Israelului. Permisiunea reluării competiţiei a fost acordată de comandament în coordonare cu IPFL, după verificarea zonelor stadioanelor în ultimele zile.

IPFL a anunţat, de asemenea, şi reluarea ligii secunde, în data de 17 noiembrie.

Israelul este una dintre contracandidatele României la calificarea la EURO 2024, urmând să joace miercuri contra Elveţiei, la Felcsut (Ungaria), pe teren neutru, pe 18 noiembrie, tot la Felcsut, contra României, iar pe 21 noiembrie în deplasare cu Andorra.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
Vezi toate știrile
Citește și