Închide meniul

Kosovo va merge la UEFA şi TAS, după incidentele de la meciul cu România: „Fanii naţionalei României au denigrat meciul”

Alex Masgras Publicat: 14 septembrie 2023, 11:10

Reclamă
Kosovo va merge la UEFA şi TAS, după incidentele de la meciul cu România: „Fanii naţionalei României au denigrat meciul

Kosovo va merge la UEFA şi TAS

România - Kosovo / Profimedia

Kosovo va merge la UEFA şi TAS, după incidentele de la meciul cu România. Partida de marţi seară din preliminariile EURO 2024 a fost întreruptă mai bine de 40 de minute din cauza scandărilor şi bannerelor afişate de o parte din fanii români.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ultraşii „Uniţi sub tricolor” au afişat un banner „Kosovo e Serbia” şi au scandat de mai multe ori „Serbia, Serbia”. Oaspeţii au părăsit terenul, iar meciul s-a reluat abia după ce bannerul în cauză a fost dat jos. România a câştigat cu 2-0 meciul cu Kosovo, graţie reuşitelor lui Stanciu şi Mihăilă.

Kosovo va merge la UEFA şi TAS, după incidentele de la meciul cu România: „Fanii naţionalei României au denigrat meciul”

Reprezentanţii federaţiei din Kosovo nu au trecut peste momentele de marţi seară de pe Arena Naţională şi aşteaptă ca UEFA să ia măsuri. De asemenea, FFK a anunţat că a adunat declaraţii, materiale şi fotografii cu care va merge la UEFA, dar şi la TAS:

„Prin fotbal construim punți între popoare, nu le dărămâm. Federația de Fotbal din Kosovo condamnă puternic incidentele grave cauzate de fanii naționalei României în timpul meciului România – Kosovo, din preliminariile EURO 2024.

Fanii naționalei României, prin limbajul urii și comportamentul nesportiv, au denigrat meciul de fotbal de marți seara.

Reclamă

Din acest motiv, FFK a reacționat imediat și a cerut suspendarea meciului până când se renunță la bannerele și mesajele de ură. Cererea FFK a fost aprobată de delegatul meciului, iar meciul nu s-a reluat până când mesajele pline de ură împotriva Kosovo nu s-au oprit.

După acest incident, am solicitat delegatului UEFA să noteze toate încălcările regulamentului, iar acestea să ajungă la comisiile competente din cadrul forului. FFK s-a adresat și Comisiei de Disciplină din cadrul UEFA, cerând măsuri adecvate în legătură cu aceste scandări naționaliste, bannere și mesaje de ură ale fanilor români.

Astfel de incidente nu trebuie să se repete. Fotbalul construiește punți între popoare, nu ar trebui să le dărâmăm. Le mulțumim încă o dată celor care au condamnat incidentele și susțin fotbalul. FFK a adunat declarații, materiale și fotografii, care fac acum parte din dosar. Solicităm ca forurile competente să analizeze aceste incidente. (…)

Reclamă 4 / 0/3

FFK, conform procedurilor legale, va pregăti dosarul necesar și îl va trimite către UEFA, precum și către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS)”, se arată în comunicatul de pe ffk.kosova.com.

Reacţie dură din partea FRF, după incidentele provocate de fani la România – Kosovo: „Un grup restrâns de așa-ziși suporteri”

Federaţia Română de Fotbal a reacţionat dur la finalul partidei cu Kosovo împotriva grupului restrâns din peluză care a afişat mesaje cu conotaţie politică şi a întrerupt meciul de pe Arena Naţională:

„Victoria împotriva Kosovo a fost insuflată de suporterii Naționalei, în ciuda huliganilor!

Federația Română de Fotbal dezavuează cu fermitate comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului de aseară, dintre România și Kosovo, de pe Arena Națională. Reiterăm în primul rând principiul după care este guvernat fotbalul în România, și anume neamestecul politicului în actul sportiv.

Revizionismul nu este acceptat în fotbal, iar FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane

Toate acestea s-au înregistrat în tribunele Arenei Naționale de un grup restrâns de așa-ziși suporteri, afectând desfășurarea normală a meciului și, implicit, starea de spirit a tricolorilor. Actele de huliganism au fost dezavuate de restul spectatorilor din stadion, care au fost privați de un spectacol fotbalistic pe care și l-au dorit și pentru care au plătit bilet.

FRF regretă experiența nefastă pe care a trăit-o majoritatea spectatorilor și le mulțumește totodată pentru fantastica susținere pe care au oferit-o tricolorilor în partea a doua a meciului, conducându-i spre o dramatică victorie!”, se arată în comunicatul emis pe frf.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 VIDEORomânia – Ungaria 2-1. Victorie istorică la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A, live în AntenaPLAY 12:27 VIDEOCremonese – Pisa 2-1 şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” Vezi toate știrile
Citește și