Închide meniul
Video

Ladislau Boloni, aproape de al doilea mandat pe banca României! Prima dată a plecat de la națională pentru a-l da fotbalului pe Cristiano Ronaldo. Performanțele uriașe realizate în cariera de antrenor

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 6 ianuarie 2022, 20:01

Ladislau Boloni i-a lăsat mască pe șefii FRF

profimediaimages.ro

Ladislau Boloni a mai stat pe banca României în perioada 2000-2001, când a adunat 10 meciuri. Bilanțul său a fost unul pozitiv: șase victorii, o remiză și trei înfrângeri. Italia a fost cel mai tare adversar întâlnit de România în cele 10 meciuri din primul mandat al lui Boloni, iar tricolorii au pierdut atunci cu 0-2 și 0-3. Atunci, în echipa națională evoluau jucători precum Belodedici, Filipescu, Chivu ori Dan Petrescu, în timp ce italienii i-au avut în teren pe Inzaghi, Totti și Cannavaro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ladislau Boloni, aproape de al doilea mandat pe banca României

Banca României n-a fost însa prima experiență ca antrenor pentru Ladislau Boloni. Loți i-a antrenat pe francezii de la Nancy în perioada 1994-2000. A adunat peste 150 de meciuri pe banca echipei din Hexagon.

După ce a părăsit echipa națională a României, Loți a semnat cu Sporting Lisabona, unde l-a promovat la prima echipă pe un tânăr, pe atunci, Cristiano Ronaldo, care avea doar 17 ani. Românul a reușit în Portugalia să câștige campionatul, Cupa și Supercupa (toate în 2002). Imediat după plecarea lui Boloni, Cristiano Ronaldo avea să se transfere la Manchester United, unde a devenit un superstar.

După doi ani de vis la Sporting Lisabona, Boloni s-a întors în Franța, la Stade Rennais, echipă cu care s-a clasat pe locul 4 în Ligue 1, în sezonul 2004-2005. A urmat apoi o scurtă experiență pe banca lui AS Monaco, de numai 11 meciuri, în toamna lui 2006.

Boloni a părăsit Europa în 2007 și a antrenat, timp de un an, la Al-Jazira, în Emiratele Arabe Unite. Loți a revenit apoi în forță pe „bătrânul continent” și a câștigat Cupa și Supercupa Belgiei cu Standard Liege, în 2009.

Reclamă

De atunci, Ladislau Boloni le-a mai antrenat pe Al-Wahda, Lens, PAOK, Al Ittihad, Royal Antwerp și Gent. Ultima sa experiență în antrenorat a fost la Panathinaikos, în perioada octombrie 2020 – mai 2021, echipă cu care s-a clasat pe locul 5 în campionatul Greciei.

Citește și:

Ladislau Boloni a ajuns în România să negocieze preluarea naționalei României

România e în continuare fără selecționer, la mai bine de o lună după ce contractul lui Mirel Rădoi a expirat. Stoichiță și Burleanu au negociat cu mai multe nume importante, precum Gică Hagi, Dan Petrescu și Răzvan Lucescu, dar toți au refuzat. Acum, noul favorit să preia postul este Ladislau Boloni, care a ajuns deja în România.

După ce Boloni și-a făcut apariția, tehnicianul a fost întâmpinat imediat de Mihai Stoichiță, care i-a strâns mâna prietenește. Boloni a glumit cu jurnaliștii la aeroport. „Mă bucur că sunteţi mulţi. V-am adus ceva cadouri, dar sunteţi atât de mulţi încât nu pot să dau la toată lumea. Vă doresc la mulţi ani, sănătate multă”, a spus Ladislau Boloni.

Reclamă 4 / 0/3

Boloni a aterizat pe aeroportul din Otopeni joi seară, în jurul orei 18:50, iar Mihai Stoichiță l-a așteptat la terminalul de sosiri.

 

Recomandări
  • Ladislau Boloni, aproape de al doilea mandat pe banca României
  • Prima dată a plecat de la națională pentru a-l da fotbalului pe Cristiano Ronaldo

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:11 „Sunt emoții!” Jurgen Klopp nu s-a ferit de cuvinte, după ultimul meci european la Liverpool! Ce a spus despre adversari 9:10 Semnal de alarmă pentru FCSB, înaintea transferului lui Florinel Coman în Qatar: „Nu va fi uşor!” Sfat pentru Gigi Becali 8:51 VIDEOScene incredibile la Marele Premiu al Chinei! Gazonul a luat foc în timpul antrenamentelor! Steagul roșu s-a ridicat imediat 8:44 „Joacă două meciuri pe an!” Jucătorul cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura, făcut praf: „Cine l-a văzut fotbalist?” 8:28 „Ne putem descurca” Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României 8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” 7:50 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (10:30) 18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
Vezi toate știrile
Citește și