Închide meniul

Lucian Sănmărtean a semnat un nou contract cu FRF! Ce post va ocupa fostul mijlocaş al naţionalei României

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 16 august 2023, 16:37

Lucian Sănmărtean a semnat un nou contract cu FRF! Ce post va ocupa fostul mijlocaş al naţionalei României

Lucian Sănmărtean a semnat un nou contract cu FRF. Se alătură staff-ului României U21

Lucian Sănmărtean, în timpul unui eveniment / Hepta

Lucian Sănmărtean (43 de ani) a semnat un nou contract cu FRF. Şefii fotbalului românesc l-au convins să se alăture naţionalei de tineret a României. Fostul internaţional va colabora cu selecţionerul Daniel Pancu, cel care a preluat luna trecută postul rămas vacant după plecarea lui Emil Săndoi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul internaţional Lucian Sănmărtean va face parte din staff-ul tehnic al României U21, condus de selecţionerul Daniel Pancu. El va fi antrenor secund, la fel ca Răzvan Rotaru, informează frf.ro.

Lucian Sănmărtean a semnat un nou contract cu FRF. Se alătură staff-ului României U21

În 2018, Lucian Sănmărtean a preluat rolul de manager sportiv al loturilor naţionale de juniori ale României, iar din 2021 a reprezentat România U20 ca şef de delegaţie. Ca jucător a evoluat în cariera sa la Gloria Bistriţa, Panathinaikos, Utrecht, Vaslui, Steaua, Al-Ittihad, Pandurii Tg. Jiu, Al-Taawoun şi FC Voluntari. A îmbrăcat tricoul naţionalei de 21 de ori, inclusiv la Campionatul European din 2016.

Sunt fericit pentru că am onoarea să reprezint din nou România, de a fi din nou pe gazon atunci când se intonează imnul naţional. Pentru mine, echipa naţională are un loc special în sufletul meu. Sunt convins că împreună, staff şi jucători, putem crea o unitate de grup la România U21, cu care să obţinem ceea ce cu toţii ne dorim, calificarea la Campionatul European U21 din 2025”, a declarat Lucian Sănmărtean.

Naţionala României U21 începe în septembrie o nouă campanie pentru calificarea la un turneu final, EURO U21 din 2025. Tricolorii fac parte din Grupa E, alături de Elveţia, Finlanda, Albania, Muntenegru şi Armenia.

Reclamă

Daniel Pancu a anunţat, în conferinţa de presă în care a fost prezentat de FRF, că are un obiectiv clar. Trebuie să ducă România U21 la un turneu final!

Mulțumesc tuturor celor din FRF pentru încrederea acordată. Nu a fost ușor. La început nu eram încrezător pe o colaborare pe termen lung. Sper să mă simt bine în continuare. E o altă meserie la care trebuie să te adaptezi.

Îmi doresc să nu dezamăgesc pe nimeni și să ne bucurăm de a patra prezență la un turneu final U21. Obiectivul este clar calificarea la turneul final. Nu va fi ușor, va fi o grupă grea. Sper să avem continuitate.

Reclamă 4 / 0/3

Echipa națională vine după un turneu final în care nu a impresionat. Cu disciplina, cu modul în care jucătorii îmbracă tricoul echipei naționale, aici am suferit.

Pentru mine jucătorul contează ce face în teren. Toți jucătorii din 2002, 2003, 2004, 2005, 2006. Ar putea să apară surprize. Unii dintre ei au început titulari. Oteliță joacă la Sepsi. Filip joacă la CFR.

Avem o problemă la fundașii centrali în fotbalul românesc. La noi e o mareproblemă de când cu regula U21, pentru că sunt mulți fundași laterali, portari.

Sunt jucători care sunt crescuți în alte țări și este decizia lor. Toți jucătorii care vor juca bine vor fi selecționați”, a spus Daniel Pancu în momentul în care a preluat postul de selecţioner al României U21.

Lucian Sănmărtean, cucerit de Octavian Popescu

La începutul acestui an, Lucian Sănmărtean l-a lăudat pe Octavian Popescu. Fostul jucător crede că „perla” lui Gigi Becali poate ajunge la un nivel de top.

Sânmărtean consideră că Octavian Popescu trebuie să-și asume rolul de lider la FCSB și să facă meciuri la cel mai înalt nivel.

Nici nu trebuie să fie Octavian Popescu o reîncarnare a mea, cum nici eu nu am fost reîncarnarea cuiva. Este un copil bun care s-a impus la FCSB, la o vârstă fragedă, nu cum am venit eu, matur, liniștit. Este un copil foarte bun și se va dezvolta foarte bine acest Octavian Popescu.

Reclamă

Știe să controleze presiunea, e un copil foarte bun și cred foarte mult în talentul lui. Se va dezvolta, va înțelege și el jocul. De aici trebuie să-și asume rolul de lider și să livreze la nivel înalt”, a spus Lucian Sănmărtean, conform sport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore 19:09 Ange Postecoglou, răspuns direct pentru fanii care îl cer pe Radu Drăgușin titular la Tottenham! 19:06 LIVE SCOREFCU Craiova – U Cluj se joacă ACUM. Meci „de foc” în Bănie! Blănuță, gol la 2 minute după reușita lui Anselmo 18:52 „6 inși câștigă mai bine!” Ce salariu avea Gabi Tamaș la Concordia Chiajna, înainte de retragere. A spus suma fără nicio reținere 18:49 Jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB, „dublă” de senzaţie! A ţinut-o pe FCU Craiova „în viaţă”, cu două goluri superbe 18:44 LIVE VIDEOPalermo – Reggiana se joacă ACUM în AntenaPLAY. Oaspeții fac spectacol în repriza secundă 18:14 „Vor ieşi flăcări!” Mohamed Salah, reacţie furibundă după scandalul cu Jurgen Klopp! Mesajul scurt transmis 18:07 Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, AUR pentru România la Campionatele Europene de canotaj 17:52 Nota primită de Valentin Mihăilă, după ce a marcat în Parma – Lecco 4-0! Specialiștii, dați pe spate de prestația românului 17:51 Sorana Cîrstea îşi menţine decizia şi după 6 ani! Nu va mai juca pentru România la Billie Jean King Cup: „E un capitol închis” Vezi toate știrile
Citește și