Închide meniul

Mesajul lui Edi Iordănescu, înainte de dubla României cu Irlanda de Nord şi Columbia

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 16 martie 2024, 13:16

Mesajul lui Edi Iordănescu, înainte de dubla României cu Irlanda de Nord şi Columbia

Edi Iordănescu a anunţat lotul pentru România - Irlanda de Nord

Edi Iordănescu, în timpul imnului României / Profimedia

Mesajul lui Edi Iordănescu a fost transmis înainte de dubla României cu Irlanda de Nord şi Columbia. În luna martie, România va disputa două meciuri de pregătire pentru EURO 2024. Primul va avea loc pe 22 martie, cu Irlanda de Nord. Pe 26 martie, de la ora 21:30, România va juca împotriva Columbiei, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Selecţionerul le-a transmis jucătorilor care se află în lotul pentru cele două jocuri de pregătire din această lună că nu au locul asigura la turneul final şi i-a asigurat pe cei care nu au fost convocaţi că au şansa, până la finalul sezonului, să îl impresioneze pentru a avea şansa de a merge la EURO 2024.

Mesajul lui Edi Iordănescu, înainte de dubla României cu Irlanda de Nord şi Columbia

„Partidele echipei naționale din această lună reprezintă primul și unicul test veritabil pe care îl avem la dispoziție pentru pregătirea EURO 2024. Amicalele programate în vară, chiar înaintea turneului final, vor fi într-un context diferit, cu deja alte obiective.

Pentru o perspectivă cât mai corectă asupra resurselor pe care ne putem baza la EURO am decis convocarea unui număr mai mare de jucători la această acțiune.

Însă, și vreau să accentuez acest lucru, fotbaliștii care nu se regăsesc acum pe această listă nu înseamnă că vor lipsi automat și din lotul pentru Campionatul European!

Reclamă

La fel cum cei prezenți acum nu au, prin această convocare, vreo garanție privind participarea lor la EURO 2024!

Există două filtre în urma cărora voi decide lotul cu care România va aborda turneul final din Germania. Primul îl reprezintă modul în care jucătorii convocați vor reacționa la antrenamentele din aceste zile și la cele două meciuri cu Irlanda de Nord și Columbia, iar al doilea este reprezentat de evoluția fiecărui jucător monitorizat, la cluburi, de la final de martie până la reunirea echipei naționale premergătoare EURO 2024.

Am încredere deplină în grupul unit care a obținut performanța calificării României și a scris o pagină frumoasă de istorie pentru echipa națională. Evoluția acestor jucători a demonstrat deja tuturor în preliminarii nivelul pe care îl putem atinge și este și unul din argumentele pentru care ei se regăsesc în lotul de azi.

Reclamă 4 / 0/3

Convins cum am fost întotdeauna de potențialul și spiritul jucătorilor noștri, vă asigur că sunt mereu călăuzit de un singur obiectiv: obținerea performanței sportive care să bucure toți românii!”, este mesajul lui Edi Iordănescu, potrivit frf.ro.

România va juca împotriva Irlandei de Nord vineri, 22 martie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională. Marţi, pe 26 martie, de la ora 21:30 (ora României), se va disputa Columbia – România, la Madrid. Meciul Columbia – România va fi transmis exclusiv pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Lotul României pentru dubla cu Irlanda de Nord şi Columbia. Surprizele lui Edi Iordănescu

PORTARI

Horațiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 9/0), Florin NIȚĂ (Gaziantep | Turcia, 19/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0), Marian AIOANI (FC Rapid 1923, 0/0);

FUNDAȘI

Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 15/1), Cristian MANEA (CFR Cluj, 24/2), Vasile MOGOȘ (CFR Cluj, 4/0), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 25/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 13/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 19/1), Ionuț NEDELCEARU (Palermo | Italia, 25/2), Bogdan RACOVIȚAN (Raków | Polonia, 0/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 34/2), Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 14/0);

MIJLOCAȘI

Reclamă

Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 66/14), Marius MARIN (Pisa | Italia, 15/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 35/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 52/3), Olimpiu MORUȚAN (Ankaragucu | Turcia, 14/1), Darius OLARU (FCSB, 15/0), Adrian ȘUT (FCSB, 0/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 20/6), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 17/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 31/4), Denis DRĂGUȘ (Gaziantep | Turcia, 8/2), Florinel COMAN (FCSB, 12/1);

ATACANȚI

George PUȘCAȘ (Bari | Italia, 40/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 36/5), Florin TĂNASE (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 17/2).

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:18 „Nu sărbătorim nimic!” Mihai Stoica, veste proastă pentru suporteri înainte de FCSB – Farul! Mesajul care a uimit pe toată lumea 20:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Echipele 19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” 19:36 Cine i-a luat locul lui Florinel Coman, în primul 11 al FCSB-ului! Roş-albaştrii se pregătesc de sărbătoare 19:26 FCU Craiova – U Cluj 3-2! Oltenii „respiră” și o lasă pe Dinamo pe ultimul loc! Cum arată clasamentul 19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore 19:09 Ange Postecoglou, răspuns direct pentru fanii care îl cer pe Radu Drăgușin titular la Tottenham! 18:52 „6 inși câștigă mai bine!” Ce salariu avea Gabi Tamaș la Concordia Chiajna, înainte de retragere. A spus suma fără nicio reținere 18:49 Jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB, „dublă” de senzaţie! A ţinut-o pe FCU Craiova „în viaţă”, cu două goluri superbe Vezi toate știrile
Citește și