Închide meniul

Mircea Lucescu, prima reacţie după ce Cornel Dinu l-a făcut praf pe George Puşcaş! Răspunsul selecţionerului României

Bogdan Stănescu Publicat: 14 octombrie 2024, 19:12

Reclamă
Mircea Lucescu, prima reacţie după ce Cornel Dinu l-a făcut praf pe George Puşcaş! Răspunsul selecţionerului României

Mircea Lucescu, prima reacţie după ce Cornel Dinu l-a făcut praf pe George Puşcaş!

Geroge Pușcaș, în timpul unui meci la EURO 2024 / Profimedia Images

Mircea Lucescu a oferit prima reacţie după ce Cornel Dinu l-a făcut praf pe George Puşcaş. Selecţionerul României a transmis ferm că nu va lua decizii în baza a ce cred diferiţi oameni de fotbal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cornel Dinu l-a criticat, recent, extrem de vehement pe atacantul George Puşcaş. „Procurorul” a susţinut că, din punctul lui de vedere, Puşcaş nu ar avea ce să caute la echipa naţională.

Mircea Lucescu, prima reacţie după ce Cornel Dinu l-a făcut praf pe George Puşcaş! Răspunsul selecţionerului României

(n.r. Mulți oameni nu sunt mulțumiți de lotul convocat) E treaba lor! Eu trebuie să le dau o oportunitate celor care au demonstrat că pot juca la un nivel internațional. Eu nu fac experimente, eu sunt aici pentru a câștiga. După ce vom face rezultate, putem să facem și experimente și la promovări de jucători.

Când construiești o echipă, cum a fost construită de la Rădoi și Contra, cu relații de joc, e foarte greu ca alți 2, 3, 4 să intre în joc. După rezultate, mă gândesc și la promovări. La fiecare promovare aduc și alți jucători, să văd cum pot să se lipească.

„(n.r. Domnul Dinu a spus că nu are ce căuta George Puşcaş) Om mai vedea, sigur. Deocamdată asta e. Nu pot nici să vă mint și nici să afirm, să îl aprob pe Dinu. Sunt jucători… Nu e niciun fel de problemă. Eu trebuie să mă conving, eu nu pot să iau decizii doar că spune unul sau altul. Mă conving..”, a spus Mircea Lucescu la conferinţa de presă organizată înainte de meciul Lituania – România.

Reclamă
Reclamă

Fost coleg cu Mircea Lucescu la Dinamo şi la echipa naţională, Cornel Dinu a criticat, fără să îl numească pe selecţioner, convocarea lui Puşcaş şi introducerea lui în teren. George Puşcaş a devenit în ultima perioadă ţinta lui Cornel Dinu, fostul antrenor al lui Dinamo şi al naţionalei având un discurs extrem de dur la adresa atacantului lui Bodrumspor.

Deşi Dinu a susţinut că Puşcaş „nu a confirmat niciodată nimic” la echipa naţională, atacantul a înscris un gol foarte important în meciul Israel – România 1-2, partidă care a consfinţit calificarea „tricolorilor” la EURO 2024. Puşcaş a egalat atunci scorul în minutul 10, cu o lovitură de cap. Israelienii marcaseră în minutul 2, prin Zahavi. Golul victoriei a fost marcat de Ianis Hagi, în minutul 63.

Cornel Dinu l-a făcut praf pe George Puşcaş după Cipru – România 0-3: „Un dezastru viu, o glumă”

Cornel Dinu l-a făcut praf pe George Puşcaş după Cipru – România 0-3. „Procurorul” a pus din nou tunurile pe George Puşcaş, pe care l-a atacat şi în trecut.

Reclamă

Dinu a transmis vehement că nu este de acord cu convocarea lui George Puşcaş la naţională. Mircea Lucescu l-a trimis în teren pe Puşcaş în minutul 72 al partidei, în locul lui Drăguş.

“Nici măcar horă nu joacă. E un dezastru viu! L-a băgat acolo, 20-25 de minute, nu știu câte a jucat. Dar nu știu dacă a dat două mingi la noi. E vina antrenorilor, nu a lui. E rușinea fotbalului românesc. Ai ajuns la Pușcaș și stă Mitriță pe margine. Pușcaș nu a confirmat niciodată nimic la echipa națională.

Și îl ții pe Mitriță pe bancă. Sau eventual Drăguș sau Alibec, deși mie mi se pare ieșit din formă și cu kilograme în plus, este oricum mult peste gluma asta de atacant care se numește Pușcaș. Probabil are o anumită prezență în timpul liber, când nu sunt jocuri și antrenamente.

În sensul că are calități ascunse, probabil e un bun cântăreț de «Pușca și cureaua lată», o fi zâmbăreț așa, dar cu fotbalul are foarte puține legături. Mai ales la nivelul ăsta de echipa națională”, a spus Cornel Dinu la fanatik.ro.

Lituania – România e în direct marţi, de la ora 21:45, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. „Tricolorii” caută a patra victorie în grupă

Meciul Lituania – România e în direct marţi, de la ora 21:45, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. Înaintea acestei partide, despre care Mircea Lucescu a spus că ar putea fi „decisivă”, naţionala ocupă primul loc în grupa ei din UEFA Nations League.

România a câştigat toate cele trei partide disputate până acum în acest sezon de UEFA Nations League: cu Kosovo, cu 3-0 (în deplasare), cu Lituania, cu 3-1 (acasă) şi cu Cipru, cu 3-0 (în deplasare).

O victorie şi cu Lituania, în deplasare, ar însemna, în proporţie covârşitoare, câştigarea grupei de către România. Numai matematic „tricolorii” nu ar fi câştigătorii grupei.

După partida cu Lituania, care va fi exclusiv pe Antena 1 şi în AntenaPLAY marţi, de la ora 21:45, vor urma două partide acasă pentru naţională: cu Kosovo, pe 15 noiembrie, şi cu Cipru, pe 18 noiembrie.

România are obiectivul de a se califica la Campionatul Mondial din 2026, care va fi transmis de Antena. Antena a achiziţionat drepturile exclusive de difuzare ale Campionatelor Mondiale din 2026 şi 2030. Câştigarea grupei de Nations League i-ar oferi naţionalei o şansă în plus de a merge la Mondialul din 2026, cu ajutorul barajului.

În grupa României din Nations League, acolo unde „tricolorii” ocupă prima poziţie, cu maximum de puncte, pe locul 2 se află Kosovo, cu 6 puncte. Pe locul 3 este Cipru, cu 3 puncte, în timp ce lanterna clasamentului este, în acest moment, în mod surprinzător, Lituania, cu 0 puncte. Lituanienii ne-au pus probleme în meciul tur, disputat la Bucureşti. Mihăilă a deschis scorul în minutul 4, dar lituanienii au egalat în minutul 34, prin Kucys, după ce au etalat un joc foarte curajos.

România a obţinut victoria în partida tur cu Lituania în ultimele minute. Răzvan Marin a transformat în minutul 87 un penalty obţinut de Ianis Hagi. În minutul 90+2 Alex Mitriţă a marcat şi el, după un assist al lui Denis Alibec, iar România a obţinut toate cele 3 puncte. Înaintea penalty-ului obţinut de Ianis Hagi şi transformat de Răzvan Marin, lituanienii au avut un gol anulat.

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi. În 2024, competițiile de Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ se văd în direct și integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live – AS LIVE, dar și pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marile premii de Formula 1™ vor putea fi urmărite în direct online.

Pe lângă acestea, abonații pot urmări și Liga Campionilor Asiei, Liga Portugal, Campionatul Greciei sau evenimente de MMA, gale de box, F1 Academy sau tenis de masă.

Reclamă

Ce rezultat va obţine România în Lituania? (marţi, 21:45, Antena 1 şi AntenaPLAY)

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:00

România U20 – Elveția U20 2-2. Radaslavescu, gol superb din lovitură liberă. „Tricolorii” lui Curelea au revenit de la 0-2

20:53

„Nu mă simt vizat!” Victor Becali, mesaj direct după acuzele lui Mircea Lucescu. Ce a spus despre Răzvan Lucescu

20:53

VideoCelebrităţile cu care jucătorii naţionalei ar vrea să stea la masă. Ce l-ar întreba Alex Chipciu pe Vincent Kompany

20:10

Lituania – România LIVE VIDEO | „Tricolorii” caută a patra victorie în grupă marţi, de la ora 21:45, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

20:01

Scandal în Franţa! Kylian Mbappe a răbufnit şi acuză PSG de practici murdare înaintea procesului: „Fake news!”

19:56

Daniel Pancu, mesaj important pentru jucători înainte de România U21 – Elveția U21: „Meci decisiv! Nu va mai fi altul să reparăm”

1 FotoPactul făcut de Ciprian Tătăruşanu cu soţia lui, după ce a trăit cea mai mare trădare: „La început nu m-a crezut!” 2 Erling Haaland a decis să plece de la Manchester City! Spaniolii anunţă „bomba” verii 2025 3 FotoDănuţ Lupu a răbufnit după ce Ianis Hagi le-a luat faţa lui Mitriţă şi Bîrligea: „Pentru că-l cheamă Hagi trebuie să și joace?” 4 Program calificări și calendar complet Formula 1 în luna octombrie 2024 5 Reacția englezilor după ce Radu Drăgușin a marcat în Cipru – România 0-3: „Exact de ce avea nevoie” 6 Cornel Dinu l-a făcut praf pe un jucător al naţionalei după Cipru – România 0-3: „Un dezastru viu, o glumă”
Citește și