Închide meniul

Mircea Lucescu, primul mesaj după numirea lui Edi Iordănescu. „Nu a stat prea mult la niciuna dintre echipele antrenate”. Ce spune despre Boloni: „N-ar fi fost ușor de lucrat cu el”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 7 februarie 2022, 19:15

Mircea Lucescu, primul mesaj după numirea lui Edi Iordănescu. „Nu a stat prea mult la niciuna dintre echipele antrenate. Ce spune despre Boloni: „N-ar fi fost ușor de lucrat cu el

Mircea Lucescu,reacție în premieră după numirea lui Edi Iordănescu

Profimedia

Fost selecționer al României, în perioada 1981-1986, Mircea Lucescu a recunoscut că nu a urmărit foarte mult cariera lui Edi Iordănescu. I-a transmis mai multe sfaturi celui care a preluat postul rămas vacant după plecarea lui Mirel Rădoi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mircea Lucescu a analizat numirea lui Edi Iordănescu la naționala României

Sigur, a fost o întreagă telenovelă în jurul alegerii selecționerului. Nu știu însă detaliile negocierilor, așa că nu mă pot pronunța decât din experiență și intuiție. Probabil că Federația a preferat un selecționer mai tânăr pentru a fi mai aproape de vârsta jucătorilor, să aibă o comunicare mai facilă cu lotul. Nu-l cunosc însă pe Edi, care are o anumită experiență dobândită în campionatul intern. Ce am remarcat însă strict statistic e că nu a stat prea mult la niciuna dintre echipele la care a lucrat.

Vreau să-l încurajez pe Edi, să-l susțin. În acest moment, sunt numai două laturi pe care le putem discuta. Unu, ce a caracterizat evoluția lui ca antrenor până acum, adică ce-l recomandă pentru postul de selecționer, conform căror merite preia naționala. Și doi: odată instalat, să se bucure de toată încrederea și suportul nostru pentru performanță. Chiar dacă ar simți în sinea sa că poate n-ar fi meritat postul, să realizeze că, totuși, are susținere din partea tuturor, în special a Federației, și trebuie să justifice prin rezultate în viitor.

Mircea Lucescu: „Dacă s-a putut la familia Lucescu, de ce nu s-ar putea și la Iordănescu?”

Sunt convins că există tentația de a face comparația cu Răzvan. El a venit însă în urma unor rezultate inclusiv la nivel european cu Rapidul. Și a confirmat ulterior potențialul său de antrenor. Poate acum a existat și acest calcul: Dacă s-a putut la familia Lucescu, de ce nu s-ar putea și la Iordănescu? Dar lucrurile sunt diferite„, a declarat Mircea Lucescu pentru playsport.ro.

„Il Luce” e sigur că Ladislau Boloni ar fi putut ajuta prima reprezentativă, dacă ar fi fost convins de Răzvan Burleanu. Totuși, șefii FRF ar fi avut probleme în a-i face pe plac.

Reclamă

Experiența lui ar fi ajutat foarte mult naționala. Dar motivele reale pentru care nu s-au putut finaliza discuțiile le știu doar Loți și președintele federației. Cert e însă că n-ar fi fost ușor de lucrat cu Boloni care e un tip foarte exigent. Poate și asta a contribuit la decizia FRF de a renunța la el„, a mai spus cel mai titrat antrenor român.

Până să ajungă la un acord cu Edi Iordănescu, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au negociat și cu fiul lui Mircea Lucescu, Răzvan Lucescu. S-au mai purtat discuții cu Gică Hagi, Dan Petrescu și Adi Mutu.

Meciurile României revin la Antena 1 pentru următorii 6 ani

Antena 1 este noua destinaţie pentru meciurile României din următorii 6 ani! Spectacolul va începe în luna iunie, atunci când tricolorii debutează în Nations League. Totul va continua cu preliminarii UEFA EURO 2024, Campionatul Mondial FIFA 2026 și UEFA EURO 2028, precum și meciurile din UEFA Nations League 2024 și 2026.

Reclamă 4 / 0/3

Antena 1 și platforma Antena Play vor difuza 40 din următoarele 60 de meciuri ale tricolorilor începând cu iunie 2022 până în 2028. Este pentru prima dată când o televiziune privată din România a semnat un parteneriat atât de lung cu UEFA pentru meciurile României.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial Vezi toate știrile
Citește și