Închide meniul

Mirel Rădoi, scrisoare emoţionantă de adio după despărţirea de naţionala României. „Am avut onoarea de a reprezenta din nou România, de a asculta iarăși imnul național”

Antena Sport Publicat: 9 decembrie 2021, 13:03

Mirel Rădoi, scrisoare emoţionantă de adio după despărţirea de naţionala României. „Am avut onoarea de a reprezenta din nou România, de a asculta iarăși imnul național

Mirel Rădoi, scrisoare emoţionantă de adio după despărţirea de naţionala României

frf.ro

  • Mirel Rădoi şi-a luat adio de la naţionala României
  • Adrian Mutu va fi numit următorul selecţioner

„A venit momentul să ne luăm rămas bun. Am amânat să fac asta pentru că nu îmi e ușor, dar e timpul ca echipa națională a României să meargă înainte fără mine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sunt trist. Trist pentru că se încheie un proiect în care am investit foarte mult și unde mi-am dorit enorm să reușesc. Obiectivul nu a fost îndeplinit, dar am speranța că jucătorii promovați în ultimii ani vor face performanță în tricoul echipei naționale și vor duce România la turnee finale.

Scrisoarea lui Mirel Rădoi după despărţirea de naţionala României

Sunt și fericit pentru că am avut onoarea de a reprezenta din nou România, de a asculta iarăși imnul național de la nivelul gazonului. Pentru mine, jucător sau antrenor, meciuri oficiale sau amicale, de fiecare dată emoțiile sunt la fel, se face pielea de găină… Am trecut prin multe în această perioadă de timp: pandemia, acțiuni anulate, program modificat, cazuri pozitive, stadioane goale. Nu vreau să credeți că sunt scuze, sunt doar niște încercări care ne-au întărit și care vor face experiența mea ca selecționer să fie una neuitată.

Reclamă

Doresc să mulțumesc Federației Române de Fotbal pentru șansa care mi s-a oferit, deși nu aveam o experiență mare în spate, precum și colegilor din toate departamentele FRF cu care am lucrat pentru modul în care am colaborat în toată această perioadă de timp. De asemenea, mulțumirile mele merg către Liga Profesionistă de Fotbal și deținătorii de drepturi TV pentru faptul că mereu am găsit înțelegere în programarea partidelor înainte de o acțiune a echipei naționale.

Suporterilor echipei naționale le mulțumesc pentru că m-au acceptat, am simțit căldura lor. Regret că nu ne-am putut întâlni mai des, din cauza restricțiilor, dar i-am simțit aproape. Au reușit să ne facă să ne simțim acasă în Italia, în 2019. Nu voi uita vreodată semifinala de la Bologna, unde, din 20.000 de spectatori, 18.000 au fost români. Niciodată nu m-am simțit mai mândru că sunt român decât în fața lor, a suporterilor echipei naționale, acolo, jos, pe teren. Continuați să iubiți echipa națională, necondiționat! E a voastră, a noastră, a tuturor românilor!

Reclamă

Mirel Rădoi: „Mesajul meu către tricolori este să aibă încredere în ei”

Jucătorii… Ei sunt și vor fi mereu cei mai importanți. Le mulțumesc pentru modul în care s-au prezentat la echipa națională și cum au răspuns la modul de lucru al meu și al staff-ului meu! Cu unii dintre ei am lucrat din 2018, încă de la Under 21, i-am văzut cum cresc și cum se dezvoltă. Am trăit împreună momente minunate în Italia, am creat o familie și o unitate de grup unică, atmosferă pe care ulterior am recreat-o și la prima selecționată, alături de jucătorii mai experimentați.

Mesajul meu către tricolori este să aibă încredere în ei și să nu lase pe nimeni să le spună că nu au valoare! Să creadă în ei și să muncească pentru ei, în primul rând. Și să nu uite că nu există bucurie mai mare ca fotbalist decât atunci când faci milioane de suporteri fericiți! Sunt norocoși că au șansa de a realiza asta, să profite de ea! Mult succes, băieți!

Hai, România!
Mirel Rădoi, suporter al echipei naționale… pentru totdeauna”, e scrisoarea lui Mirel Rădoi, conform frf.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Adrian Mutu va fi noul selecționer al României

Adrian Mutu va fi noul selecționer al României, după plecarea lui Mirel Rădoi. „Briliantul” este alesul șefilor FRF, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, după ce varianta Dan Petrescu a picat.

Din informațiile AS.ro, Adrian Mutu s-a înțeles deja cu FRF și urmează să semneze contractul în decursul următoarelor 10 zile. FRF s-a reorientat asupra lui Mutu după ce nu a reușit să-l aducă pe Dan Petrescu. Mihai Stoichiță și Răzvan Burleanu au negociat personal cu antrenorul CFR-ului, dar Neluțu Varga nu a vrut să-i dea drumul decât dacă FRF i-ar fi plătit clauza de reziliere.

Adrian Mutu va debuta la echipa națională abia la sfârșitul lunii martie. Primele meciuri oficiale vor avea loc tocmai în iunie, în Liga Națiunilor. Tragerea la sorți pentru grupele Nations League va avea loc la finalul lui decembrie.

Pentru Mutu, va fi a doua colaborare cu FRF. „Briliantul” a fost selecționerul României U21 în perioada ianuarie 2020 – martie 2021. Cu el la conducere, tricolorii mici au terminat neînvinși la Campionatul European, într-o grupă cu Olanda, Ungaria și Germania.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară
Echipa naţională • 9:10
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!”
Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională
Echipa naţională • 8:20
Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională! Verdict despre fiul „Regelui”
ihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un "tricolor"
Echipa naţională • 27 mart., 23:03
„E cel mai bun fotbalist român!” Mihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un „tricolor”: „De departe!”
Marius Șumudică a ales între George Pușcaș și Denis Drăguș, pentru atacul naționalei
Echipa naţională • 27 mart., 22:58
Marius Șumudică a ales între George Pușcaș și Denis Drăguș, pentru atacul naționalei: „Niciodată nu e soluție înaintea lui!”