Închide meniul

Mirko Pigliacelli, la naţionala României! Propunerea făcută de un fost component al Generaţiei de Aur: „Vrea cu orice preţ. Va face o figură frumoasă!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 martie 2022, 16:41

Mirko Pigliacelli, la naţionala României! Propunerea făcută de un fost component al Generaţiei de Aur: „Vrea cu orice preţ. Va face o figură frumoasă!

Mirko Pigliacelli ar putea fi convocat de Edi Iordănescu la naţionala României

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

  • Mirko Pigliacelli îşi doreşte să obţină cetăţenia română
  • Florin Răducioiu, convins că portarul Universităţii Craiova merită să fie convocat de Edi Iordănescu

Fostul component al Generaţiei de Aur îl vede pe Mirko Pigliacelli la naţionala României. Edi Iordănescu a dezvăluit că postul de portar este unul problematic şi că ar putea apela chiar la Ciprian Tătăruşanu, cel care şi-a anunţat retragerea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Florin Răducioiu îl aşteaptă pe Mirko Pigliacelli la naţionala României

Trebuie să fie un motiv de orgoliu, pentru că un jucator italian doreşte să ia cetăţenia română şi vrea cu orice preţ să joace pentru echipa României.

E evident că va fi alegerea antrenorului, consider că Pigliaceli e un portar foarte bun, inteligent şi nu văd de ce nu ar putea să apere la naţională.

Reclamă

Cred că va face o figură frumoasă, cred că va juca bine, sunt convins că este un portar foarte bun, eu am vorbit de altfel şi cu Tene (n.r. Florin Tene) şi mi-a vorbit foarte bine despre el. Dar decizia aparţine selecţionerului”, a declarat Florin Răducioiu pentru telekomsport.ro.

Mirko Pigliacelli a ajuns în 2018 în România şi are deja peste 100 de meciuri jucate în Liga 1. A jucat pentru naţionalele de junior şi tineret ale Italiei, dar poate îmbrăca tricoul tricolorilor dacă va primi cetăţenia.

Reclamă

În iunie cred că îmi voi lua cetățenia. Și sper, cu pașaportul, să am și eu o șansă la echipa națională„, a transmis Mirko Pigliacelli în această săptămână. Ar putea să debuteze la reprezentativa României în Nations League, în direct la Antena 1.

Prin intermediul Nations League, trei echipe primesc direct biletele pentru EURO 2024. Alte 12 reprezentative se vor califica într-un play-off şi se vor lupta pentru ultimele trei locuri libere la turneul final.

Antena 1 și platforma Antena Play vor difuza 40 din următoarele 60 de meciuri ale tricolorilor începând cu iunie 2022 până în 2028. Este pentru prima dată când o televiziune privată din România a semnat un parteneriat atât de lung cu UEFA pentru meciurile României.

Reclamă 4 / 0/3

Ciprian Tătărușanu, gata să accepte o nouă convocare

Ciprian Tătărușanu (36 ani) şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională, la finalul lui 2019, dar poate îmbrăca din nou tricoul României. Totuși, portarul lui AC Milan i-a pus o condiție clară lui Edi Iordănescu.

Ciprian Tătărușanu poate reveni la echipa națională, unde îşi doreşte să fie prezent şi Mirko Pigliacelli, în mandatul lui Edi Iordănescu. Selecționerul a discutat cu portarul lui AC Milan, care i-a transmis că va îmbrăca tricoul României cu o singură condiție.

Nu este o situaţie foarte plăcută. E un subiect sensibil cu portarii. Niţă a fost în multe momente declarat de dumneavoastră cel mai bun. După meciul Inter – Sassuolo am vorbit puţin cu Radu, nu era tocmai fericit. Nu joacă aproape deloc. Am avut o întâlnire amicală şi cu Tătăruşanu.

A fost o discuţie mai complexă, am vrut să aflu toate motivele pentru care a decis să se retragă. Am înţeles poziţia lui. Dacă va veni un joc foarte important, în care vom avea probleme mari la nivel de portari, 3-4 care fac parte din nucleul principal, atunci e posibil să primim de la Tătă o mână de ajutor”, a declarat Edi Iordănescu.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:15 „Este ultima mea zi!” Lovitură primită de Max Verstappen! S-a anunțat plecarea momentului de la Red Bull 16:49 Benfica – Chaves (20:00) și Estrela – Sporting (22:30) LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Programul etapei cu numărul 27 din Liga Portugal 16:26 Sorin Cârţu a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul lui, Ianis: „Are mereu impresia că e prejudiciat” 16:25 Lovitură pentru Radu Drăgușin! Antrenorul lui Tottenham i-a dat o veste proastă fundașului de la echipa națională 15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali Vezi toate știrile
Pe același subiect
Sorin Cârţu a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul lui, Ianis
Echipa naţională • 16:26
Sorin Cârţu a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul lui, Ianis: „Are mereu impresia că e prejudiciat”
Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova - Rapid
Liga 1 • 15:41
Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid
Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională
Liga 1 • 13:58
Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!”
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: "La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine"
Echipa naţională • 28 mart., 23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
Echipa naţională • 28 mart., 22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024