Închide meniul
EXCLUSIV

Motivul real pentru care Edi Iordănescu nu a mai continuat la naționala României

Publicat: 23 august 2024, 20:38

Reclamă
Motivul real pentru care Edi Iordănescu nu a mai continuat la naționala României

Motivul real pentru care Edi Iordănescu nu a mai continuat la naționala României

Edi Iordănescu / Profimedia Images

Edi Iordănescu a realizat cea mai mare performanță a naționalei României din ultimii ani. Tehnicianul a reușit să ducă prima reprezentativă la EURO 2024, acolo unde tricolorii au ieșit din grupe. Cu toate astea, Iordănescu nu a mai dorit să continue la cârma naționalei, deși a fost dorit insistent de Federația Română de Fotbal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

AS.ro a aflat motivul real pentru care Edi Iordănescu nu a mai continuat la naționala României. Din informațiile AS.ro, fostul selecționer a renunțat la prima reprezentativă din cauza unor probleme medicale pe care le-a avut în familie. Deocamdată nu se știu mai multe detalii, dar, Iordănescu a considerat că trebuie să fie lângă familia sa în aceste momente.

Motivul real pentru care Edi Iordănescu nu a mai continuat la naționala României

De altfel, Edi Iordănescu a spus chiar și la ultima conferință de presă că selecționer că vrea să fie aproape de familie, fără a dezvălui însă motivul real. „Familia mea are mai multă nevoie de mine decât echipa națională”, spunea atunci Iordănescu. Imediat după turneul final, selecționerul a refuzat toate ofertele pe care le-a avut pentru a își petrece timp alături de soția și copiii săi, susținând că are nevoie de o pauză.

Edi Iordănescu va prelua o echipa de club

În continuare Edi Iordănescu nu duce lipsă de oferte, fiind dorit și în România, dar acesta nu a luat în considerare ofertele din țară. Din informațiile noastre, nu va mai trece mult timp până când îl vom vedea din nou la lucru pe fostul selecționer.

Din câte se pare, Iordănescu va prelua o echipă de club din străinătate.

Reclamă
Reclamă

Palmaresul lui Edward Iordănescu la Echipa Națională

Meciuri disputate: 28
Victorii: 10
Remize: 10
Înfrângeri: 8

Numit la începutul anului 2022, Edi Iordănescu a preluat conducerea echipei naționale într-un moment important, aducând o viziune nouă și o abordare modernă în pregătirea și managementul echipei. În mandatul său, echipa națională a înregistrat următoarele rezultate.

După o campanie în Liga Națiunilor, în 2022, care a reprezentat o etapă de pregătire a preliminariilor pentru EURO 2024, FRF a decis continuarea colaborării, iar în campania de calificare pentru turneul final din Germania echipa națională a încheiat pe primul loc, neînvinsă și cu doar 5 goluri primite în cele 10 partide.

Reclamă

Performanțele au continuat și la turneul final al EURO 2024, unde, sub conducerea lui Edward Iordănescu, România a câștigat grupa, depășind Belgia, Slovacia și Ucraina. Mai mult, în primul meci al turneului final, tricolorii au reușit cea mai categorică victorie din istoria participărilor la turneele finale, mondiale și europene, învingând Ucraina cu scorul de 3-0.

Ca urmare a discuțiilor avute, Federația Română de Fotbal înțelege și respectă decizia lui Edward Iordănescu de a face o pauză. În același timp, îi mulțumește acestuia pentru munca depusă, pentru dedicarea sa în această perioadă plină de provocări și pentru rezultatele obținute la Echipa Națională și îi urează mult succes în viitoarele sale proiecte, având convingerea că Edward Iordănescu va continua să aibă un impact pozitiv în fotbalul românesc și în viitor. Răzvan Burleanu ar fi contactat înlocuitorul lui Edi Iordănescu la naţionala României”, a anunţat frf.ro.

Reclamă

Se va califica FCSB în grupele Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:33

LIVE VIDEOFarense – Sporting 0-0 LIVE VIDEO. Campioana en-titre nu îşi permite niciun pas greşit!

22:07

VideoBianca Bustamante, puştoaica minune din F1 Academy, visează să ajungă în România: „Ştiu că sunt peisaje şi locuri incredibile”

22:04

Andrada Moroșanu și Iulia Bălăucă au cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale U23 din Canada!

21:50

LIVE TEXTPoli Iaşi – Rapid 0-0. Gol anulat pentru Burmaz. Siegist, intervenţie fabuloasă. Debut pentru Şumudică în al doilea mandat

21:33

Horaţiu Moldovan a fost prezentat oficial de noua echipă: „Bine ai venit!”

21:29

Dorinel Munteanu a dezvăluit că i s-a făcut rău în timpul meciului cu Petrolul! Antrenorul Oţelului a spus şi motivul!

1 VIDEOGeorge Russell, cel mai rapid pilot în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Ţărilor de Jos, live în AntenaPLAY 2 LASK Linz – FCSB 1-1. Campioana României, neînvinsă în turul play-off-ului Europa League! David Miculescu a marcat 3 A luat maşina primită cadou de la Ion Ţiriac şi a avut o mare surpriză la Adjud, când a încărcat-o. Decizia luată pe loc 4 A trișat Red Bull? Analiza lui Adrian Georgescu 5 Jamie Carragher ştie de ce nu joacă Radu Drăguşin la Tottenham! Problema numărul 1 a echipei lui Ange Postecoglou 6 Horaţiu Moldovan pleacă de la Atletico Madrid! Presa din Italia a făcut anunţul: „E un singur obstacol”
Citește și