Închide meniul

Nicolae Stanciu, desemnat „Tricolorul anului 2022”! Doi jucători de la FCSB au completat podiumul

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 8 ianuarie 2023, 13:33

Nicolae Stanciu, desemnat „Tricolorul anului 2022! Doi jucători de la FCSB au completat podiumul

Nicolae Stanciu, desemnat "Tricolorul anului"

Nicolae Stanciu, "Tricolorul anului"/ FRF.ro

Nicolae Stanciu a fost desemnat „Tricolorul anului”! Mijlocaşul de 29 de ani a impresionat prin evoluţiile sale solide de la Wuhan Three Towns, motiv pentru care a fost ales de către fani cel mai bun român din 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nicolae Stanciu a cucerit titlul de campion în China, după un sezon fanastic. Mijlocaşul român a bifat 27 de partide pentru formaţia sa, marcând 10 goluri şi a contribuit cu 12 pase decisive.

Nicolae Stanciu, desemnat „Tricolorul anului”

Nicolae Stanciu a acumulat 23 de puncte, în urma votului fanilor „tricolori”, conform frf.ro. Podiumul a fost completat de Darius Olaru, cu 20 de puncte, iar pe locul trei s-au clasat Dennis Man şi Octavian Popescu, ambii cu 16 puncte.

Alexandru Maxim, Denis Alibec, Rareş Ilie, Denis Drăguş, Nicuşor Bancu, Andrei Cordea şi Olimpiu Moruţan au mai fost în vizorul fanilor echipei naţionale a României, însă Nicuşor Stanciu a câştigat detaşat.

Internaţionalul român de la Wuhan Three Towns a fost ales şi în luna decembrie cel mai bun jucător, lună în care a devenit campion în China. Pe final de an, Octavian Popescu l-a urmat pe Stanciu în acest clasament, după ce a reuşit să marcheze două goluri pentru FCSB.

Reclamă

Nicolae Stanciu, prima reacție după ce a câștigat titlul în China

Nicolae Stanciu a avut prima reacție după ce a câștigat titlul în China. Mijlocașul de 29 de ani a contribuit din plin la succesul istoric al nou-promovatei Wuhan Three Towns. A reușit 10 goluri și 12 pase decisive în 27 de meciuri de campionat.

Stanciu a reușit astfel să devină campion în patru țări, performanță unică pentru un jucător român. De-a lungul carierei mai obținut titlul cu FCSB, Anderlecht și Slavia Praga.

„E, într-adevăr, o performanță incredibilă, pentru un club fondat în 2016, cu promovări succesive. Am sosit în acest an și am dat totul pentru acest obiectiv în care am crezut. Cu siguranță a fost unul dintre cele mai dificile sezoane din cariera mea.

Reclamă 4 / 0/3

Pe la jumătate ediției, când eram deja singura echipă neînvinsă din campionat, am simțit că e cu adevărat posibil, că depinde doar de noi. Am simțit că putem să facem istorie pentru orașul acesta, Wuhan, căci e și primul titlu de campioană a Chinei pentru Wuhan, de când există acest format„, a declarat Nicolae Stanciu pentru playsport.ro.

Stanciu a avut un mesaj și pentru toți românii și speră că le-a făcut fericite Sărbătorile.

„Sper să fie o bucurie și pentru suporterii români. Să câștigi campionatul în afara țării e mereu un moment de mare mândrie și totdeauna m-am gândit, atât în Belgia, în Cehia, cât și acum, la români. Dacă performanța asta aduce puțină bucurie, sunt cel mai fericit! Îmi doresc multă sănătate pentru toți românii și un 2023 cât mai bun!„, a transmis mijlocașul român.

Recomandări
  • Nicolae Stanciu, votat „Tricolorul anului”
  • Doi jucători de la FCSB au completat podiumul

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:57 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în Europa 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și