Închide meniul
Video

Nicolae Stanciu, prima reacţie după România – Kosovo 2-0: „Să ne bucurăm împreună de o calificare la final!”

Viviana Moraru Publicat: 13 septembrie 2023, 1:16

Reclamă

Nicolae Stanciu surprinde înainte de România - Andorra

Nicolae Stanciu, în timpul unui interviu pentru Antena 1

Nicolae Stanciu a oferit prima reacţie, după ce România a învins-o cu scorul de 2-0 pe Kosovo. Căpitanul naţionalei a răsuflat uşurat, după rezultatul înregistrat de „tricolori” pe Arena Naţională. Mijlocaşul a punctat în victoria naţionalei, iar golul secund a fost marcat de Valentin Mihăilă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România – Kosovo s-a văzut în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. „Tricolorii” au obţinut dramatic cele trei puncte, şi au rămas pe locul secund în grupa de calificare.

Nicolae Stanciu, prima reacţie după România – Kosovo 2-0

Nicolae Stanciu s-a declarat convins de faptul că România va ieşi învingătoare din duelul cu Kosovo. În ciuda penalty-ului ratat în minutul 61, mijlocaşul a dezvăluit că era sigur că va marca în cele din urmă în duelul de pe Arena Naţională.

Căpitanul naţionalei a avut doar cuvinte de laudă şi pentru Valentin Mihăilă, care a marcat golul secund în duelul cu kosovarii. Acesta a mai afirmat faptul că nu va mai executa penalty-uri la naţională, după cel ratat în ultimul meci.

Stanciu speră ca naţionala, împreună cu suporterii, să se bucure de o calificare la EURO la finalul acestei campanii. România este pe locul secund în grupă, cu un punct peste ocupanta locului trei, Israel.

Reclamă

„Nu am avut pulsul mare, nu vreau ca lumea să creadă acum că sunt arogant pentru că chiar nu sunt. Cum zicea Denis sau băieţii după ce am ratat penalty-ul, să fiu liniştit. Dar sunt destul de matur şi de stăpân pe mine chiar şi după un astfel de moment. Eram sigur că voi marca golul victoriei, chiar foarte sigur.

Nu a mai fost golul victoriei, a mai marcat şi Vali, chiar mă bucur pentru el. A fost 2-0! Golul descătuşării, da. Dar eram liniştit. Probabil va bate Ianis pe viitor sau Marin, nu pentru că nu aş mai vrea să bat, dar a fost în aşa fel încât istoricul meu la penalty-uri la naţională să nu fie unul bun. Oricât am încercat să îmi schimb modul să bat. Într-adevăr, dacă se va mai apela la mine aici nu voi refuza. Nu îmi este frică să execut şi să îmi asum responsabilitatea. Îmi asumam şi dacă nu reuşeam să învingem, era doar vina mea.

Nu sunt hotărât, spun aşa pentru că acum am fost doar eu pe listă. De obicei sunt mai mulţi jucători care execută foarte bine. La fel ca la lovituri libere, le împărţim. Nu am nicio problemă indiferent dacă e vorba de lovitură liberă sau penalty. Suntem un grup unit şi vrem binele echipei.

Reclamă 4 / 0/3

Nu putem să ne uităm numai la contracandidate, sau să ne gândim la Israel, la Kosovo. Să ne aşteptăm să se încurce. Dacă vrem să ajungem la un European trebuie să ne facem punctele noastre, să câştigăm meciurile noastre. Am avut şansa să jucăm cu ei, nu am reuşit să îi batem în meciul direct. Nu putem să ajungem la un Euro doar sperând că Belarus câştigă în Israel. La final îmi doresc să ne bucurăm împreună de o calificare, au trecut 8 ani şi ne dorim cu toţii să revenim acolo.

Suntem pe locul 2, grupul este foarte focusat. Toţi tragem şi ne dorim să ajungem acolo. Vom avea 2 meciuri în luna octombrie. Am văzut Belarusul şi faptul că acasă joacă foarte bine. Între ghilimele acasă. Vreau să transmit un mesaj pentru coechipierii mei acum, dacă ne gândim că simpla noastră prezenţă sau faptul că vom merge până la Budapesta aşa în vacanţă şi vom primi 3 puncte, mai bine rămânem acasă. Ştim ceea ce ne va aştepta acolo, sunt foarte periculoşi. Îi respectăm, nu ne este teamă de ei. Dar să nu ne gândim că vom merge în vacanţă acolo”, a declarat Nicolae Stanciu, pentru Antena 1.

Nicolae Stanciu, penalty ratat în România – Kosovo

Nicolae Stanciu a ratat un penalty în duelul dintre România şi Kosovo. Căpitanul echipei naţionale a irosit şansa de a deschide scorul în partida care se desfăşoară pe Arena Naţională.

România a obţinut o lovitură de pedeapsă în minutul 58. Florinel Coman a fost faultat în careu de către Loshaj, iar arbitrul a arătat imediat punctul cu var.

După ce penalty-ul a fost verificat şi de către arbitrajul video, Nicolae Stanciu a luat mingea şi a mers să execute lovitura de pedepasă.

Căpitanul naţionalei a ratat însă, executând penalty-ul în partea stângă a porţii. Arijanet Muric, portarul kosovar, a fost pe poziţii şi a respins.

Kosovo a rămas în inferioritate numerică în prima repriză, în minutul 41. Muriqi, vedeta kosovarilor, a primit al doilea cartonaş galben ca urmare a unui fault comis asupra lui Vladimir Screciu.

Reclamă

De asemenea, partida dintre România şi Kosovo nu a fost lipsită de incidente. În minutul 19, meciul a fost întrerupt iar jucătorii au fost trimişi la vestiare de către arbitru, ca urmare a mesajelor discriminatorii afişate de fanii români în peluza Arenei Naţionale.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:53 Ioan Ovidiu Sabău, iureş la conferinţa de presă: „S-a luat legătura cu Şumudică! Ăsta-i adevărul!” 18:42 Thomas Tuchel poate rămâne la Bayern Munchen! Un nou „caz Xavi” în fotbalul mondial. Anunțul făcut de antrenorul bavarezilor 18:23 Ora la care joacă Bernadette Szocs cu Natalia Bajor, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024. Programul complet al româncelor 18:22 „A fost atât de stupid..” Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoțienii au făcut anunțul momentului despre „Prinț” 18:03 VIDEOEduard Ionescu și Ioana Sîngeorzan au ratat calificarea pe tabloul principal de la Saudi Smash! Meciurile au fost în AntenaPLAY 17:55 Ronnie O`Sullivan şi-a ales favoritul la câştigarea Campionatului Mondial de snooker, după ce a fost eliminat încă din sferturi 17:48 Marco Reus pleacă de la Borussia Dortmund după 12 ani! Fabrizio Romano a făcut anunțul care zguduie Bundesliga 17:44 Mesajul lui Dan Petrescu pentru FCSB, după ce echipa lui Gigi Becali a câştigat titlul. „Bursucul”, şocat de rapidişti 17:28 „Se întoarce Alex Chipciu la FCSB?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc! Dezvăluire sinceră despre negocieri 17:00 Farul – Sepsi LIVE TEXT (20:00). Gică Hagi luptă pentru locul 2 din play-off! Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și