Închide meniul

Presa internaţională a identificat „stânca” României la EURO 2024! Ce tricolor i-a impresionat pe cei de la Reuters

Alex Masgras Publicat: 5 iunie 2024, 11:49

Reclamă
Presa internaţională a identificat „stânca României la EURO 2024! Ce tricolor i-a impresionat pe cei de la Reuters

Presa internaţională a identificat "stânca" României la EURO 2024! Ce tricolor i-a impresionat pe cei de la Reuters

Jucătorii naţionalei României / Profimedia

Presa internaţională a identificat „stânca” României la EURO 2024. Cei de la Reuters l-au analizat pe Radu Drăguşin înaintea turneului final din Germania şi au ajuns la concluzia că fundaşul lui Tottenham va fi stâlpul echipei lui Edi Iordănescu în această vară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Tricolori” mai au un singur meci de pregătire înainte de EURO 2024. Meciul România – Liechtenstein se joacă vineri, de la ora 21:00, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Presa internaţională a identificat „stânca” României la EURO 2024! Ce tricolor i-a impresionat pe cei de la Reuters

Fundaşul central al naţionalei României, Radu Drăguşin, a avut şanse limitate la Tottenham Hotspur în a doua jumătate a sezonului 2023-2024, dar este esenţial pentru naţionala ţării sale la Euro 2024, unde abilitatea sa aeriană, fizicul şi perseverenţa îl fac un jucător de excepţie, notează Reuters într-un material publicat miercuri, potrivit news.ro.

Jucătorul de 22 de ani s-a transferat la Tottenham de la echipa italiană Genoa în ianuarie, dar a fost ţinut pe tuşă de forma unui alt nou venit, Mickey van de Ven, lucru despre care selecţionerul României, Edward Iordănescu, recunoaşte că a fost o preocupare.

Asta înseamnă un timp de joc limitat până la turneul final, dar Drăguşin, care îl menţionează pe Virgil van Dijk ca model de urmat, a fost titular în toate meciurile de calificare la Euro 2024, în timp ce România a rămas neînvinsă în cele 10 partide disputate.

Reclamă
Reclamă 4

El se va număra printre cei mai importanţi jucători în primul lor meci din Germania, împotriva Ucrainei, la Munchen, la 17 iunie, ocupând rolul de fundaş central dreapta în ceea ce va fi probabil o linie de patru.

„Obiectivul este să trecem de grupă”, a declarat Drăguşin. „Odată ce vom ieşi din grupă, ne vom stabili un alt obiectiv”.

Înalt, puternic, rapid şi cu o bună capacitate de pase lungi, el învaţă încă partea tactică a jocului, dar a avut o mulţime de pretendenţi înainte de a fi achiziţionat de Tottenham, inclusiv o ofertă fermă de la Bayern Munchen, pe care jucătorul a respins-o.

Reclamă

Andrea Pirlo a detectat potenţialul lui Radu Drăguşin

Potenţialul său a fost detectat de antrenorul de atunci al lui Juventus, Andrea Pirlo, care l-a luat din rândurile de tineret ale clubului pentru a se antrena cu prima echipă în 2020.

„Este un jucător foarte puternic din punct de vedere fizic, care trebuie să crească foarte mult la nivel tehnic, dar antrenându-se cu mari campioni va avea timp să facă acest lucru”, a declarat Pirlo la acea vreme.

Drăguşin a debutat la Juve la 18 ani, într-o victorie în Liga Campionilor în faţa lui Dinamo Kiev, dar împrumuturile la Sampdoria şi Salernitana au fost urmate de un alt împrumut la Genoa, care s-a transformat într-un transfer definitiv.

A petrecut 18 luni acolo, primul sezon ajutând-o pe Genoa să promoveze din Serie B, înainte de a se transfera în Anglia.

„Are un apetit real şi determinarea de a fi cel mai bun”, a declarat antrenorul echipei Tottenham, Ange Postecoglou. „Mi-a plăcut traiectoria lui. A jucat la cluburi unde a trebuit să lupte pentru tot. Caracteristicile pe care le are sunt în jurul principiilor sale defensive, care sunt foarte puternice”.

Cine e cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:03

VideoAlexandra Tudor şi Dani Oţil au luat pulsul Marelui Premiu de Formula 1 de la Barcelona: „Se anunţă o cursă uau”

22:54

România – Belgia, la EURO 2024 | Domenico Tedesco i-a lăudat pe „tricolori”! Ce jucători a remarcat: „Asta e calitatea lor”

22:24

David Popovici, după ce a cucerit două medalii de aur la Campionatele Europene de Nataţie: „Sunt chiar fericit”!

22:17

LIVE TEXTOlanda – Franța 0-0. Duel „incendiar” pentru primul loc din Grupa D. Kylian Mbappe, rezervă

21:49

Edi Iordănescu a avut un mesaj vehement despre presupusa ofertă de 5 milioane de euro pe sezon! Apelul selecţionerului

21:43

VideoDavid Popovici a scris o nouă pagină de istorie la Belgrad! Românul a egalat un record vechi de 47 de ani

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 3 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 4 FotoElena Măţan, momente dramatice în SUA: „Au fost peste 30 de împuşcături! Urăsc ţara asta!” 5 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 6 FotoFCSB a plecat în cantonament în Olanda! Imagini de pe aeroport cu jucătorii „roş-albaştri”
Citește și