Închide meniul
Foto

OFICIAL | Românul Radu Drăguşin este noul jucător al lui Tottenham! S-a făcut transferul URIAŞ de 30 de milioane de euro

Iulian Focșăneanu Publicat: 11 ianuarie 2024, 20:57 / Actualizat: 11 ianuarie 2024, 23:16

Reclamă
OFICIAL | Românul Radu Drăguşin este noul jucător al lui Tottenham! S-a făcut transferul URIAŞ de 30 de milioane de euro

Românul Radu Drăguşin este noul jucător al lui Tottenham

Radu Drăguşin, în tricoul lui Tottenham / Facebook Tottenham

Românul Radu Drăguşin este noul jucător al lui Tottenham! Fundaşul în vârstă de 21 de ani a fost transferat de gruparea din Premier League, de la Genoa, pentru 30 de milioane de euro. Drăguşin a devenit cel mai scump jucător român din istorie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Radu Drăguşin a fost prezentat oficial, mai întâi, prin două clipuri postate pe reţelele sociale. Ulterior, Drăguşin s-a şi pozat cu tricoul lui Tottenham Hotspus. Fundaşul central a refuzat-o pe Bayern şi a semnat cu Spurs. A trecut vizita medicală şi a fost prezentat de echipa la care au mai jucat Gică Popescu, Ilie Dumitrescu şi Vlad Chiricheş.

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Tottenham Hotspur (@spursofficial)

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Tottenham Hotspur (@spursofficial)

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Tottenham Hotspur (@spursofficial)

Reclamă

Românul Radu Drăguşin este noul jucător al lui Tottenham

Radu a sosit 🤍

Suntem încântați să anunțăm semnarea lui Radu Drăgușin de la Genoa din Serie A, sub rezerva autorizației internaționale și a permisului de muncă”, a transmis Tottenham, într-un comunicat postat pe Facebook după ce fundaşul naţionalei a semnat cu gruparea din Premier League.

Reclamă 4 / 0/3

Radu Drăguşin a semnat un contract valabil pe cinci sezoane şi va încasa un salariu anual impresionant, 3 milioane de euro.

Noul fundaş al lui Tottenham a intrat direct pe primul loc în topul celor mai scumpi jucători români transferaţi vreaodată. I-a devansat pe Adi Mutu (19 milioane de euro), Cristi Chivu (18 milioane de euro) şi Răzvan Marin (12.5 milioane de euro).

Drăguşin ar putea debuta chiar pe Old Trafford, împotriva lui Manchester United. După, Tottenham are meci cu campioana Europei, Manchester City.

Programul lui Tottenham în perioada următoare:

Manchester United – Tottenham, 14 ianuarie
Tottenham – Manchester City, 27 ianuarie
Tottenham – Brentford, 31 ianuarie
Everton – Tottenham, 3 februarie
Tottenham – Brighton, 10 februarie
Tottenham – Wolves, 17 februarie
Chelsea – Tottenham, 23 februarie
Tottenham – Crystal Palace, 2 martie

Ilie Dumitrescu este convins că Radu Drăgușin se va impune rapid la Tottenham

Ilie Dumitrescu nu are emoţii că Drăguşin va avea probleme să se impună în Premier League. A subliniat faptul că Radu Drăgușin a impresionat pe toată lumea și datorită faptului că a făcut pasul în fotbalul mare de la o vârstă fragedă.

Un lucru extraordinar pentru fotbalul românesc. Transferul ăsta este rezultatul evoluțiilor lui Drăgușin la cel mai înalt nivel. Vorbim și despre echipa națională, dar și despre Genoa.

Reclamă

Eu cred că extrem de important, în ascensiunea lui, a fost pasul făcut la Juventus, ca și junior. Pasul la seniori l-a făcut într-un vestiar cu jucători cu mare experiență, un vestiar care câștigase de 5 ori campionatul la rând, și cu 2 finale de Champions League.

S-a schimbat foarte mult, de la 16 ani la 19 ani. A jucat și în Serie B, cu Genoa, a jucat și la echipa națională, unde este un jucător de bază. În Serie A a demonstrat că este unul dintre cei mai buni fundași din Italia”, a spus Ilie Dumitrescu, în exclusivitate pentru AntenaSport.

Clubul din România care va primi o sumă uriaşă după transferul istoric al lui Radu Drăguşin

Clubul din România care va primi o sumă uriaşă după transferul istoric al lui Radu Drăguşin la Tottenham este Centrul de Performanţă Rapid, care va încasa astfel contribuţia de solidaritate.

Radu Drăguşin a fost legitimat la clubul menţionat mai sus de la 12 la 15 ani, înainte de 2018, atunci când ajungea la echipa de juniori a lui Juventus Torino. Pentru acea perioadă, conform surselor Antena Sport, Centrul de Performanţă Rapid va încasa 450.000 de euro, o sumă uriaşă pentru acest nivel, de copii şi juniori.

Centru de Performanţă Rapid este fostul „Sport Regal”, care la un moment dat se numea Atletico Madrid, club la care s-au mai format şi alţi jucători de valoare, precum Octavian Popescu sau Vladislav Blănuţă.

În 2017, Sport Regal devenea campioana României la U15, iar Radu Drăguşin şi Octavian Popescu erau declaraţi cei mai valoroşi fotbalişti ai competiţiei.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB Vezi toate știrile
Citește și