Închide meniul

Prima reacţie a lui Gigi Becali, după ce Edi Iordănescu a plecat de la naţionala României

Valentin Pîrcălabu Publicat: 22 iulie 2024, 15:00

Reclamă
Prima reacţie a lui Gigi Becali, după ce Edi Iordănescu a plecat de la naţionala României

Prima reacţie a lui Gigi Becali, după ce Edi Iordănescu a plecat de la naţionala României

Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Prima reacţie a lui Gigi Becali, după ce Edi Iordănescu a plecat de la naţionala României. Patronul de la FCSB a spus că e treaba lui Burleanu şi Stoichiţă să găsească un selecţioner.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Becali a spus că nu e problema lui că România a rămas fără selecţioner şi a precizat că se uita la meciurile naţionalei doar când pe teren se aflau jucători de la FCSB.

Prima reacţie a lui Gigi Becali, după ce Edi Iordănescu a plecat de la naţionala României

„Nu mă interesează că Edi Iordănescu a plecat de la echipa națională. E băiat mare și face ce vrea. Nu e problema mea că a plecat. Acum e treaba lui Burleanu să găsească un alt selecționer, dar nu vreți să îi caut eu acum un alt selecționer? Să se descurce cu Stoichiță.

Eu mă uitam la meciurile naționalei cu Edi selecționer, atunci când știam clar că joacă vreunul de la FCSB titular, în rest nu prea mă interesa pe mine”, a spus Gigi Becali pentru prosport.ro.

Edi Iordănescu, prima reacţie după ce a plecat de la naţională

Edi Iordănescu a oferit prima reacţie după ce a plecat de la echipa naţională a României. Fostul selecţioner a decis să nu mai continue pe banca echipei naţionale după Campionatul European, acolo unde „tricolorii” au ajuns până în optimile de finală.

Reclamă
Reclamă 4

Selecţionerul a transmis că a venit momentul să se ţină de cuvânt şi faţă de familia sa, după ce şi-a făcut datoria pentru echipa naţională a României. Sub conducerea lui Edi Iordănescu, tricolorii s-au calificat la EURO 2024 de pe primul loc în grupa de calificare şi fără înfrângere. În Germania, România a ajuns până în optimile de finală.

„Dragi suporteri români,

Am început cu încredere totală un drum ce părea imposibil pentru cei mai mulți și mi-am asumat cu toată inima această misiune în care am investit tot ce am avut mai bun ca om și ca antrenor.

Reclamă

Am construit o echipă performantă, demnă de tradiția și renumele României, și sunt mândru că am avut șansa să pot lucra alături de fotbaliști cu un caracter extraordinar și cu un potențial deosebit.

Am trăit împreună momente pentru istorie, încărcate cu emoții incredibile. Am fost fericit și onorat că putem produce fericire pentru milioane de români. Sunt convins că prin sacrificiul acestor băieți minunați am inspirat și vom inspira generații, iar copiii noștri vor crește având modele românești de urmat.

Dar nu a fost mereu un drum al sărbătorii. Ci și al sacrificiilor. Iar cele făcute de mine nu contează. Însă pentru cele făcute de familia mea sunt dator să îmi țin acum promisiunea.

Pentru că am promis că ne vom califica la EURO. Și ne-am calificat. Câștigând o grupă, fără înfrângere.

Am promis că mergem la EURO să ne batem cu toată ființa și să facem românii mândri de această echipă. Așa am făcut. Mai mult decât atât, la turneul final din Germania, spiritul echipei naționale a unit românii de pretutindeni și a arătat încă o dată chipul adevărat al României, redobândind prin sacrificiu și demnitate respectul întregii lumi.

Dar, în același timp, am promis familiei mele, în momentele grele prin care am trecut din acest parcurs, când ea a suferit și m-a susținut dincolo de toate, că îmi voi îndeplini și datoria față de ea, după ce îmi voi face deplin datoria față de echipa națională și față de România.

Acum e momentul să îmi țin cuvântul și față de familia mea. Misiunea mea ca selecționer al echipei naționale s-a încheiat.

Generația de Suflet a ajuns să își știe singură drumul. L-am construit împreună, am adus principii și valori care nu pot să dispară peste noapte, am consolidat împreună o disciplină a muncii, un spirit de luptă și o mentalitate care vor rămâne. Sunt cele mai mari câștiguri, dincolo de performanța sportivă!

Acești jucători au un potențial fantastic, sunt sigur că și-l vor împlini iar eu voi fi cel mai mândru să urmăresc acest parcurs. Din postura de suporter numărul unu al lor, prin orice provocări vor avea, așa cum le-am fost alături prin orice provocări, până acum, ca antrenor.
Ca să nu existe nicio speculație inutilă, voi fi la fel de realist și transparent cum mă știți:

1. Am primit multe oferte în toată această perioadă de timp, pe toată durata mandatului meu de selecționer al României, dar, așa cum v-am spus mereu: nu am negociat nici măcar o secundă cu cineva!

2. Am avut o relație perfectă cu echipa FRF, am fost sprijinit, ascultat, înțeles și m-am bucurat de colaboratori excepționali din toate zonele de activitate.

3. Îi mulțumesc președintelui Răzvan Burleanu pentru că am avut șansa unei colaborări totale cu un partener extraordinar, care prin înțelepciune și dialog a susținut munca mea. Aportul său și al echipei FRF în obținerea performanțelor a fost unul fundamental.

4. Nu am venit la echipa națională pentru bani. Nu plec de la echipa națională pentru bani.

5. Am ales drumul foarte greu în momentul poate cel mai greu. Iar acum trebuie să aleg drumul firesc după ce am încheiat împreună un parcurs fericit. Voi reveni cu detalii despre parcursul meu la momentul potrivit.

În prima mea declarație publică în calitate de selecționer al României, în ianuarie 2022, vă mărturiseam că îmi doream din tot sufletul ca românii, atunci când pleacă de la stadion, să fie împăcați cu gândul că jucătorii naționalei au dat totul.

Astăzi plec eu, împăcat cu gândul că m-am ținut de cuvânt.

Cea mai mare onoare pentru mine a fost și va rămâne faptul că am putut să antrenez naționala țării mele, să reprezint România și românii.

Am antrenat poate cea mai iubită generație a echipei naționale, una care și-a câștigat prin muncă și dăruire această dragoste. Iar cuvintele, dragi suporteri români, sunt prea puține că să îmi exprim recunoștința față de dragostea voastră!

Hai, România! Oricând și pentru totdeauna! Edward Iordănescu”, a transmis fostul selecţioner, pe contul său de Facebook.

Câte medalii va cuceri David Popovici la Jocurile Olimpice 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:59

Reacţia lui Gigi Becali după ce azerii au scris că îl vinde pe Siyabonga Ngezana pentru 7 milioane de euro!

17:53

„Jenant!” Răzvan Burleanu, criticat după plecarea lui Edi Iordănescu de la naţională: „O anomalie!”

17:29

Zeljko Kopic, promisiune uriaşă pentru fani, după prima victorie a lui Dinamo: „Pentru asta muncim!”

16:57

Numele propus de Marcel Răducanu pentru postul de selecţioner al României: „El ar fi potrivit să continue munca”

16:53

„Toate echipele pot fi bătute” Elias Charalambous, mesaj de luptă înainte de FCSB – Maccabi Tel Aviv! Reacţie despre Tavi Popescu

16:40

Reacţia cehilor după ce au aflat că Sparta Praga o poate întâlni pe FCSB în turul trei preliminar al Ligii Campionilor!

1 VIDEOKimi Antonelli a câştigat cursa de Formula 2 din Marele Premiu al Ungariei, LIVE în AntenaPLAY! Cursă nebună la Hungaroring 2 VIDEONikola Tsolov a câştigat cursa de Formula 3 din Marele Premiu al Ungariei! Final de cursă sub Safety Car la Hungaroring 3 FotoSoţia lui Gicu Grozav, în tribune la meciul Dinamo – Petrolul! Cum a fost surprinsă Sorina Grozav 4 VIDEOOscar Piastri a câştigat Marele Premiu al Ungariei! „Dublă” pentru McLaren! Spectacol la Hungaroring 5 Rapid – CFR Cluj 2-2. Hasani, eroul giuleştenilor! Echipa lui Neil Lennon a obţinut un egal la ultima fază 6 VIDEOHarry King a câştigat cursa de Porsche Supercup din Ungaria, LIVE în AntenaPLAY
Citește și