Închide meniul
EXCLUSIV

Răbufnirea lui Edi Iordănescu! Contactat de Antena 1, selecționerul României a dat cărțile pe față: „Eu decid, eu răspund! Punct!”

Silviu Corneanu Publicat: 12 iulie 2022, 12:36

Răbufnirea lui Edi Iordănescu! Contactat de Antena 1, selecționerul României a dat cărțile pe față: „Eu decid, eu răspund! Punct!

Răbufnirea lui Edi Iordănescu, după atacurile venite de la Mihai Rotaru și Gigi Becali

Edi Iordănescu, în timpul unui interviu / AS.ro

  • Edi Iordănescu își asumă răspunderea pentru echipa națională
  • Reacția lui Edi Iordănescu după ultimele atacuri

Răbufnirea lui Edi Iordănescu a venit după ce a fost atacat de patronii de la FCSB și Universitatea Craiova! Contactat de Antena 1, selecționerul nu a dorit să comenteze declarațiile celor doi, dar, în discuția avută cu reporterul Antena Sport, „a scăpat” câteva înțepături la adresa lui Gigi Becali și Mihai Rotaru. Antrenorul echipei naționale a României a confirmat faptul că are mână liberă în ceea ce privește prima reprezentativă și susține că el este cel care își va asuma răspunderea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

V-am răspuns la telefon din politețe, dar nu am ce să comentez. După meciul cu Muntenegru am ieșit o singură dată în spațiul public și, probabil, viitoarea dată va fi în septembrie. Au fost foarte multe informații neadevărate și multe speculații în spațiul public, fără legătură cu adevărul.

Meseria mea nu este să stau pe la tv și să le contrazic, dar asta nu înseamnă că nu deranjează și că nu fac foarte mult rău fotbalului românesc. Din păcate, nu vrem să ne schimbăm gândirea și mentalitatea„, a răspuns Edi Iordănescu în momentul în care a fost rugat de reporterul Antena Sport să comenteze ultimele atacuri venite de la oamenii de fotbal din România.

Reclamă

Răbufnirea lui Edi Iordănescu

Edi Iordănescu a refuzat să comenteze declarațiile pe care le-au dat patronii de la FCSB și Universitatea Craiova, la adresa sa, dar s-a arătat vizibil deranjat și iritat de ce a apărut în spațiul public, după acțiunile echipei naționale.

Nu-mi cereți să comentez ce zic domnii Becali și Rotaru. Nu am ce comenta. Unul m-a făcut praf o lună că l-am folosit prea puțin pe Tavi Popescu, celălalt m-a făcut tot așa că l-am folosit prea mult. Mai poți înțelege ceva!?„, a fost reacția selecționerului pentru Antena Sport.

Reclamă

Edi Iordănescu, replică pentru Mihai Rotaru

Atacat de Mihai Rotaru, care a spus că îi face jocurile lui Gigi Becali, Edi Iordănescu a venit cu replica. Selecționerul l-a ironizat pe patronul celor de la Universitatea Craiova, după ce acesta a spus că a câștigat un pariu privind folosirea jucătorilor la echipa națională. Iordănescu a confirmat faptul că el este cel care „taie și spânzură” la prima reprezentativă.

Tavi a jucat un meci, din șase, titular, sub comanda mea. Atunci, cum poate domnul Rotaru să spună că a făcut pariu cu cineva că o să îl bag la presiunile lui Becali. Când îl folosești doar un meci, înseamnă că am răspuns la presiuni? Păi, trebuia să nu îl bag deloc atunci, ca să nu mai aibă domnul Rotaru ce comenta.

Eu decid, eu răspund. Punct! Restul să comenteze fiecare ce dorește. A zis că a făcut pariu cu un prieten că o să-l bag titular, trebuia să-mi zică ce pariu mai are și, de acum, așa o să fac primul 11, ca să câștige domnia sa pariurile„, a mai spus Iordănescu, în dialogul avut cu reporterul Antena Sport.

Reclamă 4 / 0/3

Edi Iordănescu: „Andrei Ivan a fost accidentat!”

În scurtul dialog pe care l-a purtat cu reporterul Antena 1, Edi Iordănescu a explicat și de ce nu a fost folosit mai mult Andrei Ivan.

Ivan a ieșit cu probleme medicale din procesul de pregatire. Punct! Restul e gargară. Doctorul echipei naționale este part time cu noi. El este doctorul Craiovei. Se poate verfica dacă eu spun sau nu realitatea. Ivan a acuzat probleme. Am mizat pe jucătorii apți din punct de vedere medical. E absurd să comentam așa un subiect. Vorbim să ne aflam în treabă!”, a precizat selecționerul.

În discuția purtată cu selecționerul s-a simțit clar o iritare a acestuia, fiind vizibil deranjat de lucrurile care s-au spus legate de selecția făcută de el. „E grav că multă lume comentează în necunoștiință de cauză. Am fost acuzat că am luat trei portari în lot. Motivul este simplu, așa ne obligă regulamentul. Să ai 23 de jucători pe foaie, trei portari și 20 de câmp. Te crucești când vezi cât s-a comentat luna asta și cât de multe lucruri rupte de realitate s-au spus„.

Edi Iordănescu, cu cărțile pe față

Răzvan Burleanu i-a acordat mână liberă lui Edi Iordănescu pentru a reconstrui echipa națională, iar selecționerul este gata să își asume răspunderea pentru tot. Întrebat ce s-a întâmplat în cele patru meciuri din luna iunie, selecționerul a dat cărțile pe față.

Eu am mare încredere în jucători și în faptul că avem marjă de creștere. Nu putem duce ritm de patru meciuri în 11 zile și s-a văzut. Am pierdut lupta fizică în toate meciurile. Avem toate datele, lucrurile sunt clare. Cu Finlanda am reușit să compensăm altfel. Sunt pregătit pentru orice scenariu. Inclusiv să îmi asum singur responsabilitatea pentru ce înseamnă echipa națională, dar și pentru fotbalul românesc. Pentru a reuși trebuie să ne schimbăm gândirea și să ne respectăm mult mai mult.

Doar lucrând împreună, atât Federația, cât și cluburile, putem schimba ceva și să ajutăm la dezvoltarea fotbalului românesc. Să nu uităm că, în final, eu am jucătorii câteva zile și încerc, in acele zile, să repar tot ce e rău de ani de zile. Echipa națională ar trebui să fie oglinda fotbalului românesc. Hai să ne uităm fiecare la ce facem. Cu toții ar trebui să contribuim și să vedem dacă facem ce trebuie. De criticat e ușor„, susține selecționerul.

În finalul discuției telefonice purtate cu selecționerul, acesta a avut un mesaj pentru contestatari. Edi Iordănescu i-a dat exemplu pe cei de la CFR Cluj, care nu au comentat nimic legat de selecție.

Reclamă

Craiova a avut trei jucători la lot, cât a avut CFR, care e campioana ultimilor cinci ani și a jucat patru ani în grupele cupelor europene. CFR nu a comentat nimic. Știu să ofere respect și suport. FCSB a avut cinci jucători și nu s-a bucurat nici de campionate, nici de grupe europene, în ultimii ani, și de acolo au venit criticile cele mai multe. Nu avem rezultatetele pe care le dorim, dar cât o să fiu la națională o să fac ce cred eu și staff-ul meu pentru a ajuta naționala și nu ce vor x sau y. Nu mă interesează presiunile. Să le facă până se satură„.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi
Echipa naţională • 16:39
Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi
"Merită Ianis Hagi să fie la EURO?" Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu
Echipa naţională • 16:22
„Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu
Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari
Serie B • 13:25
Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor”
Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB
Liga 1 • 12:09
Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol”
Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care "este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024"
Liga 1 • 11:15
Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024”