Închide meniul
UPDATE

Ladislau Boloni a plecat de la sediul FRF după 4 ore de discuţii cu Răzvan Burleanu. Naţionala României, pe punctul de a avea selecţioner

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 7 ianuarie 2022, 16:05 / Actualizat: 7 ianuarie 2022, 18:12

Ladislau Boloni a plecat de la sediul FRF după 4 ore de discuţii cu Răzvan Burleanu. Naţionala României, pe punctul de a avea selecţioner

Ladislau Boloni, pe punctul de a fi numit selecţionerul României

Zuma Press / Kurt Desplenter via Hepta

Update: Conform gsp.ro, Ladislau Boloni va negocia şi sâmbătă cu Răzvan Burleanu şi Mihai Stoichiţă preluarea echipei naţionale. Sursa citată spune că negocierile de vineri au decurs conform planului. Boloni a plecat după negocierile de vineri cu Mihai Stoichiţă să ia masa în oraş.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Update: Ladislau Boloni a plecat cu Mihai Stoichiţă de la negocierile cu Răzvan Burleanu. Discuţiile dintre şeful FRF şi Răzvan Burleanu au durat 4 ore. Boloni şi Mihai Stoichiţă nu au oferit nicio declaraţie la plecarea de la sediul FRF.

Boloni şi-a făcut joi apariţia în România şi a fost primit, pe aeroport, de Mihai Stoichiţă. Cei doi au ajuns aproape simultan şi astăzi la negocieri. Din informaţiile as.ro, amândoi erau aşteptaţi, de aproximativ două ore, de Răzvan Burleanu.

Ladislau Boloni, negocieri finale cu Răzvan Burleanu

Preşedintele FRF i-ar fi propus un contract valabil o perioadă de doi ani şi un salariu anual de aproximativ 300.000 de euro. Acesta va fi prelungit automat dacă se obţine calificarea la turneul final.

Boloni a venit optimist în România. Uimit de numărul mare de jurnalişti care l-au aşteptat la aeroport, Boloni a făcut o mică glumă. Şi le-a transmis că nu are cadouri pentru toată lumea. Boloni i-a luat faţa lui Mutu şi e favorit să devină selecţioner.

Reclamă

V-am adus ceva cadouri, dar sunteţi atât de mulţi încât nu pot să dau la toată lumea„, a glumit Boloni cu jurnaliştii.

Ladislau Boloni, aproape de al doilea mandat pe banca României

Ladislau Boloni a mai stat pe banca României în perioada 2000-2001, când a adunat 10 meciuri. Bilanțul său a fost unul pozitiv: șase victorii, o remiză și trei înfrângeri. Italia a fost cel mai tare adversar întâlnit de România în cele 10 meciuri din primul mandat al lui Boloni, iar tricolorii au pierdut atunci cu 0-2 și 0-3. Atunci, în echipa națională evoluau jucători precum Belodedici, Filipescu, Chivu ori Dan Petrescu, în timp ce italienii i-au avut în teren pe Inzaghi, Totti și Cannavaro.

Banca României n-a fost însa prima experiență ca antrenor pentru Ladislau Boloni. Loți i-a antrenat pe francezii de la Nancy în perioada 1994-2000. A adunat peste 150 de meciuri pe banca echipei din Hexagon.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

După ce a părăsit echipa națională a României, Loți a semnat cu Sporting Lisabona, unde l-a promovat la prima echipă pe un tânăr, pe atunci, Cristiano Ronaldo, care avea doar 17 ani. Românul a reușit în Portugalia să câștige campionatul, Cupa și Supercupa (toate în 2002). Imediat după plecarea lui Boloni, Cristiano Ronaldo avea să se transfere la Manchester United, unde a devenit un superstar.

După doi ani de vis la Sporting Lisabona, Boloni s-a întors în Franța, la Stade Rennais, echipă cu care s-a clasat pe locul 4 în Ligue 1, în sezonul 2004-2005. A urmat apoi o scurtă experiență pe banca lui AS Monaco, de numai 11 meciuri, în toamna lui 2006.

Boloni a părăsit Europa în 2007 și a antrenat, timp de un an, la Al-Jazira, în Emiratele Arabe Unite. Loți a revenit apoi în forță pe „bătrânul continent” și a câștigat Cupa și Supercupa Belgiei cu Standard Liege, în 2009.

De atunci, Ladislau Boloni le-a mai antrenat pe Al-Wahda, Lens, PAOK, Al Ittihad, Royal Antwerp și Gent. Ultima sa experiență în antrenorat a fost la Panathinaikos, în perioada octombrie 2020 – mai 2021, echipă cu care s-a clasat pe locul 5 în campionatul Greciei.

Recomandări
  • Ladislau Boloni, pe punctul de a deveni selecţionerul României
  • Negocieri finale cu Răzvan Burleanu

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:45 Dan Petrescu taie în carne vie la CFR Cluj! 8 jucători, OUT de la echipa lui Neluțu Varga 16:45 FCU Craiova – Dinamo, LIVE TEXT, 17:30! Duel „de foc” pentru evitarea retrogradării! Echipele de start 16:34 VideoGeorge Puşcaş s-a descătuşat în Serie B! Atacantul român a marcat în Bari – Pisa, în AntenaPLAY 16:34 VIDEOWatford – Hull (17:00) LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Leicester – West Brom 2-1. „Vulpile” au făcut spectacol în Championship 16:23 LIVE VIDEOBari – Pisa se joacă ACUM, în AntenaPLAY! George Pușcaș, gol din penalty la duelul cu Marius Marin! Spectacol în Serie B 15:17 „Ştiu să tund foarte bine!” Un jucător de la FCSB şi-a făcut planurile, după retragere 14:42 Sold-out la derby-ul FCSB – Rapid! Anunţul de ultim moment al lui Mihai Stoica 14:11 Video„A fost o sperietură zdravănă” Carlos Sainz, după accidentul din calificările din China: „Asta mi-a permis să continui” 13:59 EXCLUSIV„Nu ne gândim la petreceri!” Liderul galeriei FCSB-ului, mesaj clar înaintea derby-ului cu Rapid! Ce a spus despre Gigi Becali 13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” Vezi toate știrile
Citește și