Închide meniul

Răzvan Raț a rupt tăcerea, la 4 ani după ce și-a încheiat cariera: “El m-a retras de la națională!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 29 septembrie 2022, 12:56

Răzvan Raț a rupt tăcerea, la 4 ani după ce și-a încheiat cariera: “El m-a retras de la națională!”

Răzvan Raț îl pune la punct pe Ovidiu Burcă, după ce i-a atacat pe jucătorii lui Dinamo

Răzvan Raț, în timpul unui interviu / Antena Sport

Răzvan Raț a rupt tăcerea, la 4 ani după ce și-a încheiat cariera de fotbalist. Fostul mare fundaș al României a dezvăluit care a fost motivul pentru care s-a retras de la națională. Raț a jucat ultimul meci sub “tricolor” în 2016, la Campionatul European.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După Euro 2016, fostul fundaș de la Șahtior Donețk și West Ham n-a mai fost convocat la prima reprezentativă. Doi ani mai târziu, Răzvan Raț și-a agățat ghetele în cui, după o ultimă aventură la ACS Poli Timișoara.

Răzvan Raț a rupt tăcerea, la 4 ani după ce și-a încheiat cariera: “El m-a retras de la națională!”

La 6 ani de la ultimul meci jucat pentru naționala României, cu Elveția, scor 1-1, de la Euro, Raț a rupt tăcerea și a dezvăluit că Christoph Daum a fost cel care l-a determinat să se retragă de la prima reprezentativă.

Fostul căpitan al naționalei susține că mai putea să joace la nivel de club, din punct de vedere fizic, însă mentalul l-a convins să își încheie cariera la 37 de ani.

“Cred că mai puteam să joc, fizic mai puteam să joc, dar am renunțat din punct de vedere mental. Mai bine te retragi atunci când trebuie, decât să te retragă ori suporterii, ori un antrenor sau un patron, cum m-a retras pe mine Daum de la națională”, a declarat Răzvan Raț, la Pro Arena.

Reclamă

Christoph Daum l-a urmat la cârma naționalei pe Anghel Iordănescu, cel care i-a condus pe “tricolori” la Euro 2016.

Tehnicianul german a ocupat funcția de selecționer al României în perioada iulie 2016 – septembrie 2017, înregistrând 3 victorii, 3 remize și 4 înfrângeri. Cu Daum pe banca tehnică, România a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2018.

Marele regret al luI Răzvan Raț: „E singurul lucru pe care nu l-am realizat!”

Raț a mai dezvăluit că marele său regret de la națională este că n-a participat la vreo Cupa Mondială:

Reclamă 4 / 0/3

“E marele meu regret, 100%, e singurul lucru pe care din punct de vedere personal nu l-am realizat la echipa națională. Ăsta era singurul lucru care-mi lipsea din CV-ul meu la echipa națională”, a mai spus Raț, pentru sursa citată.

Răzvan Raț a adunat 113 selecții la națională, reușind să marcheze două goluri. Fostul fundaș a participat alături de “tricolori” la două turnee finale: Euro 2008 și Euro 2016.

Recomandări
  • Răzvan Raț a rupt tăcerea, la 4 ani după ce și-a încheiat cariera: “El m-a retras de la națională!”
  • Premiera sezonului 2 de Stand-Up Revolution este Vineri, de la 21:30, pe Antena 1 și AntenaPLAY

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:33 VIDEOScandal în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat pe gură o jurnalistă! Fiecare dintre ei e căsătorit cu o altă persoană! 16:28 Adi Mutu a primit o ofertă spectaculoasă! „Briliantul” cere un salariu fabulos pentru a semna 16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii 15:35 „E o mare porcărie!” Dumitru Dragomir a răbufnit după ce Corvinul și Oțelul au ajuns în finala Cupei României! 15:32 Gigi Becali şi Dan Şucu, luptă strânsă pentru Louis Munteanu! Ce sumă cere Fiorentina pentru atacantul român 15:17 Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul 15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” 14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial 14:44 „Jucătorii sunt înfometaţi!” Ce a observat Elias Charalambous la antrenamentul FCSB-ului, înaintea derby-ului cu Rapid 14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” Vezi toate știrile
Citește și