Închide meniul

Reacţia preşedintelui CNCD, după ce fanii români au întrerupt meciul cu Kosovo: „Aştept ziua în care vor fi daţi în judecată”

Alex Masgras Publicat: 13 septembrie 2023, 10:34

Reclamă
Reacţia preşedintelui CNCD, după ce fanii români au întrerupt meciul cu Kosovo: „Aştept ziua în care vor fi daţi în judecată

Reacţia preşedintelui CNCD, după ce fanii români au întrerupt meciul cu Kosovo

Grupul "Uniţi sub tricolor", la meciul România - Kosovo / Profimedia

Reacţia preşedintelui CNCD, după ce fanii români au întrerupt meciul cu Kosovo. Partida din preliminariile EURO 2024 de pe Arena Naţională a fost întreruptă 50 de minute din cauza unui grup de suporteri români.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Grupul „Uniţi sub tricolor” a afişat mesaje cu conotaţie politică şi a scandat „Serbia, Serbia”, în meciul disputat de naţionala noastră cu Kosovo.

Reacţia preşedintelui CNCD, după ce fanii români au întrerupt meciul cu Kosovo: „Aştept ziua în care vor fi daţi în judecată”

Din fericire, jucătorii celor două echipe au revenit pe teren, iar meciul s-a disputat, fiind câştigat de „tricolori” cu 2-0, graţie golurilor marcate de Nicolae Stanciu şi Valentin Mihăilă.

Csaba Asztalos, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, a a avut un mesaj clar, după scandalul provocat de o parte din fanii români la meciul cu Kosovo:

„Nu au ce căuta aceste mesaje geopolitice în sport. UEFA nu permite transmiterea mesajelor politice pe stadioane. Sportul este sport şi atunci politica se manifestă în afara stadioanelor, în studioul de televiziune.

Reclamă

Iar spectatorii contează foarte mult pentru echipa națională. A juca fără spectatori înseamnă o pierdere foarte mare şi financiară, dar în principal şi de susţinere a echipei naționale. Da, este o problemă de imagine.

Eu aştept ziua în care aceşti suporteri, care sunt filmaţi, vor fi daţi în judecată şi să răspundă inclusiv financiar pentru faptele lor, pentru că nu se mai poate așa”, a declarat Csaba Asztalos, la antena3.ro.

Reacţie dură din partea FRF, după incidentele provocate de fani la România – Kosovo: „Un grup restrâns de așa-ziși suporteri”

Federaţia Română de Fotbal a reacţionat dur la finalul partidei cu Kosovo împotriva grupului restrâns din peluză care a afişat mesaje cu conotaţie politică şi a întrerupt meciul de pe Arena Naţională:

Reclamă 4 / 0/3

„Victoria împotriva Kosovo a fost insuflată de suporterii Naționalei, în ciuda huliganilor!

Federația Română de Fotbal dezavuează cu fermitate comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului de aseară, dintre România și Kosovo, de pe Arena Națională. Reiterăm în primul rând principiul după care este guvernat fotbalul în România, și anume neamestecul politicului în actul sportiv.

Revizionismul nu este acceptat în fotbal, iar FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane

Toate acestea s-au înregistrat în tribunele Arenei Naționale de un grup restrâns de așa-ziși suporteri, afectând desfășurarea normală a meciului și, implicit, starea de spirit a tricolorilor. Actele de huliganism au fost dezavuate de restul spectatorilor din stadion, care au fost privați de un spectacol fotbalistic pe care și l-au dorit și pentru care au plătit bilet.

FRF regretă experiența nefastă pe care a trăit-o majoritatea spectatorilor și le mulțumește totodată pentru fantastica susținere pe care au oferit-o tricolorilor în partea a doua a meciului, conducându-i spre o dramatică victorie!”, se arată în comunicatul emis pe frf.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:15 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) 3
mai
23:57
Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!”
3
mai
22:55
„Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe
3
mai
22:45
„Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu
3
mai
22:37
Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi”
3
mai
22:26
Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi
3
mai
22:16
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY
3
mai
21:59
Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu
3
mai
21:29
România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori
3
mai
21:27
OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA
Vezi toate știrile
Citește și