Închide meniul

România a coborât o poziţie în clasamentul FIFA! Schimbări minore în top 10 

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 29 iunie 2023, 13:36

România a coborât o poziţie în clasamentul FIFA! Schimbări minore în top 10 

România a coborât o poziţie în clasamentul FIFA

Echipa României, înaintea meciului din Kosovo / Hepta

România a coborât o poziţie în clasamentul FIFA! Echipa naţională a disputat două meciuri în preliminariile Campionatului European din 2024 în luna iunie, în Kosovo şi în Elveţia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Tricolorii” au remizat în ambele dueluri, 0-0 în Kosovo şi 2-2 în Elveţia. Noul clasament FIFA a fost publicat pe 29 iunie, iar România se află pe locul 47.

România a coborât o poziţie în clasamentul FIFA! Schimbări minore în top 10

Noul clasament FIFA o găseşte pe România pe locul 47. Echipa lui Edi Iordănescu a coborât o poziţie faţă de ultimul clasament, publicat în luna aprilie.

România venea atunci după două victorii în preliminariile EURO 2024, cu Andorra şi Belarus. În luna iunie, „tricolorii” au obţinut două rezultate de egalitate în deplasările din Kosovo şi Elveţia.

Elveţia, echipa de pe primul loc din grupa noastră de calificare, a rămas pe locul 12, în timp ce Israel a urcat de pe locul 78 pe locul 75. La fel ca România, Kosovo a coborât o poziţie şi a ajuns pe locul 108 în clasamentul FIFA. Belarus ocupă locul 98 în acep moment, la fel ca în luna aprilie, în timp ce Andorra a coborât două poziţii şi se află pe locul 153.

Reclamă

În top trei nu s-au produs schimbări faţă de luna aprilie, iar Argentina se află în continuare pe primul loc în clasamentul FIFA. Campioana mondială este urmată de vicecampioana mondială Franţa, în timp ce locul al treilea este ocupat în continuare de Brazilia.

Schimbări au avut loc între Anglia şi Belgia. Englezii au trecut peste belgieni şi ocupă acum locul 4. Croaţia, finalistă în Nations League în luna iunie, a ajuns pe locul 6, după ce a depăşit Olanda în clasamentul FIFA.

Top 10 în clasamentul FIFA

Reclamă 4 / 0/3

1. Argentina

2. Franţa

3. Brazilia

4. Anglia

5. Belgia

6. Croaţia

7. Olanda

Reclamă

8. Italia

9. Portugalia

10. Spania

Victor Piţurcă, uluit de meciurile României cu Kosovo şi Elveţia: „Eu pe asta n-am înţeles-o”

Fostul selecţioner a vorbit despre cele două partide disputate de România în luna iunie şi nu înţelege de ce jucătorilor români le este teamă în momentul în care intră pe teren.

Victor Piţurcă este de părere că naţionala României are jucători care să poată obţine rezultate bune, mai ales în condiţiile în care avem parte de o grupă accesibilă:

„Nu ştiu de ce ar trebui să ne fie teamă. Mă uitam la jocul primei reprezentative şi la un moment dat se uitau la cum joacă adversarul. Eu pe asta n-am înţeles-o. Chiar nu am înţeles.

Cum adică să nu faci marcaj, să nu acoperi terenul? Echipa Elveţiei, jucând într-un ritm de tango, nu juca rapid, din devieri. Pasa în stânga, dreapta. Probabil a fost o tactică de adormit adversarul, dar acum glumesc.

Părerea mea e că avem jucători cu care putem obţine rezultate bune, mai ales cum e grupa echipei de seniori. Chiar dacă Kosovo are jucători care joacă la echipe mari, bine cotate, naţionala României ar trebui s-o învingă.

Echipa Israelului are câţiva jucători în Premier League, dar părerea mea e că suntem cam la acelaşi nivel cu ei.

Echipa Elveţiei nu e Franţa, Germania, Italia, ne putem bate şi cu ei. Valoric şi ca performanţe sunt peste noi cu o clasă, dar ne putem bate cu ei şi iată că am obţinut un rezultat mare cu ei”, a spus Victor Pițurcă, la sptfm.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și