Închide meniul

Victor Piţurcă, uluit de meciurile României cu Kosovo şi Elveţia: „Eu pe asta n-am înţeles-o”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 26 iunie 2023, 22:38

Victor Piţurcă, uluit de meciurile României cu Kosovo şi Elveţia: „Eu pe asta n-am înţeles-o

Victor Piţurcă, uluit de meciurile României cu Kosovo şi Elveţia

Victor Piţurcă / ProfiMedia

Victor Piţurcă, uluit de meciurile României cu Kosovo şi Elveţia. Fostul selecţioner a vorbit despre cele două rezultate de egalitate obţinut de „tricolori” în luna iunie, în preliminariile pentru EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa lui Edi Iordănescu a disputat două meciuri în deplasare. Mai întâi, România a remizat în Kosovo, scor 0-0, după care a obţinut un rezultat de egalitate nesperat la Lucerna, cu Elveţia, scor 2-2.

Victor Piţurcă, uluit de meciurile României cu Kosovo şi Elveţia: „Eu pe asta n-am înţeles-o”

Fostul selecţioner a vorbit despre cele două partide disputate de România în luna iunie şi nu înţelege de ce jucătorilor români le este teamă în momentul în care intră pe teren.

Victor Piţurcă este de părere că naţionala României are jucători care să poată obţine rezultate bune, mai ales în condiţiile în care avem parte de o grupă accesibilă:

„Nu ştiu de ce ar trebui să ne fie teamă. Mă uitam la jocul primei reprezentative şi la un moment dat se uitau la cum joacă adversarul. Eu pe asta n-am înţeles-o. Chiar nu am înţeles.

Reclamă

Cum adică să nu faci marcaj, să nu acoperi terenul? Echipa Elveţiei, jucând într-un ritm de tango, nu juca rapid, din devieri. Pasa în stânga, dreapta. Probabil a fost o tactică de adormit adversarul, dar acum glumesc.

Părerea mea e că avem jucători cu care putem obţine rezultate bune, mai ales cum e grupa echipei de seniori. Chiar dacă Kosovo are jucători care joacă la echipe mari, bine cotate, naţionala României ar trebui s-o învingă.

Echipa Israelului are câţiva jucători în Premier League, dar părerea mea e că suntem cam la acelaşi nivel cu ei.

Reclamă 4 / 0/3

Echipa Elveţiei nu e Franţa, Germania, Italia, ne putem bate şi cu ei. Valoric şi ca performanţe sunt peste noi cu o clasă, dar ne putem bate cu ei şi iată că am obţinut un rezultat mare cu ei”, a spus Victor Pițurcă, la sptfm.ro.

Victor Piţurcă, surprins de deciziile lui Emil Săndoi la naţionala de tineret: „Dacă nu joacă, înseamnă că avem o problemă”

Victor Piţurcă este de părere că Adrian Mazilu de la Farul Constanţa a fost cel mai bun jucător din Liga 1 sezonul trecut şi că acesta nu ar fi trebuit să lipsească din primul 11 al lui Emil Săndoi. De asemenea, fostul selecţioner nu înţelege de ce jucătorii echipei de tineret au fost copleşiţi de presiune, în condiţiile în care la acest nivel de vârstă nu ar trebui să exsite presiune.

„Dacă nu joacă Mazilu la echipa națională de tineret, înseamnă că avem o problemă sau că avem jucători prea valoroși. Mazilu a fost cel mai bun jucător din Liga I, iar aici am un semn mare de întrebare. O avea problemele Mazilu cu Săndoi.

La naționala U21 nu trebuie să fie presiune, sunt jocuri de verificare și cele de la turneul final, pentru că ei trebuie să facă pasul la echipa mare”, a declarat Victor Pițurcă, potrivit sptfm.ro.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:43 Marius Ştefănescu, reacţie fabuloasă despre transferul la FCSB: „Dau eu ca să plec, dacă aşa a spus patronul”! 17:43 Neluțu Varga a pus ochii pe o vedetă de la FCSB! Patronul face tot posibilul pentru ca Dan Petrescu să ia titlul cu CFR Cluj 17:20 „Uită-te la el!” Ionel Ganea l-a făcut praf pe Bogdan Lobonț! Atac direct la adresa antrenorului de la Rapid 16:47 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 25 aprilie 16:45 LIVE SCOREUTA – Oţelul 0-0. Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 16:38 Foto„Domnul Şucu nu stăpâneşte lucrurile” Un cunoscut antrenor român a reacţionat după gestul uluitor al lui Krasniqi faţă de Lobonţ! 16:26 Irina Begu, eliminată în turul 2 de la WTA Madrid Open! Cu câți bani s-a ales românca, după duelul cu Madison Keys 16:16 „Problemele vor fi altele!” Florin Răducioiu, semnal de alarmă despre situația de la Dinamo. Mesaj sincer despre criza „câinilor” 15:53 Xavi a dezvăluit de ce a ales să rămână la Barcelona: „Acest proiect trebuie să continue” 15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime Vezi toate știrile
Citește și