Închide meniul

România – Grecia 0-1 | „Nu mi-aș fi dorit să fie o astfel de atmosferă!” Edi Iordănescu, luat tare de publicul din Ghencea. Apelul disperat al noului selecționer. „Va fi infinit mai greu!”

Alexandru Ivan Publicat: 25 martie 2022, 23:41

România – Grecia 0-1 | „Nu mi-aș fi dorit să fie o astfel de atmosferă! Edi Iordănescu, luat tare de publicul din Ghencea. Apelul disperat al noului selecționer. „Va fi infinit mai greu!

Edi Iordănescu rămâne fără victorie la echipa naţională

Hepta

  • Edi Iordănescu, luat tare de publicul din Ghencea
  • Apelul disperat al noului selecționer

Edi Iordănescu a avut parte de un debut ratat la echipa națională. România a fost învinsă de Grecia, scor 0-1, în Ghencea. Fanii de la stadion n-au avut milă de tricolori și chiar au huiduit unii jucători, printre care și „perla” Octavian Popescu. Noul selecționer a făcut apel la răbdare din partea suporterilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Edi Iordănescu a recunoscut că și-ar fi dorit să aibă parte de un public mai blând la debutul pe banca echipei naționale.

România – Grecia 0-1 | Edi Iordănescu, luat tare de publicul din Ghencea

„Publicul așteaptă, dorește. Le-am spus să nu uite că publicul a venit rapid lângă echipa națională. Echipa națională n-a mai livrat în ultima perioadă. Este această stare de spirit. O știam dinainte, mi-am asumat-o, am venit. Nu mi-aș fi dorit să fie la debut o astfel de atmosferă, tot publicul a fost ostil, asta este realitatea.

Reclamă

Încercăm să analizăm, să pregătim ceea ce urmează, rămâne dorința ca în viitor să avem alte rezultate și să ne apropiem publicul mai tare. Credeți că ostilitatea din seara asta a fost un impuls de moment? Sunt lucruri care s-au adunat în timp. A fost o necalificare, cu asta trebuie să ne confruntăm. Va fi infinit mai greu dacă nu avem răbdarea că asta e nivelul și că nu trebuie să mai facem paralele cu trecutul”, a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă, după partidă.

Iordănescu Jr. a egalat un record negativ care data de 55 de ani. Mai precis, tehnicianul de 43 de ani a devenit primul selecționer al “tricolorilor” care pierde meciul de debut, pe teren propriu, după Angelo Niculescu, în 1967.

Reclamă

România a terminat pe locul al treilea în grupa de calificări la CM 2022 și a rămas acasă. La baraj a mers Macedonia de Nord, care a eliminat-o pe campioana europeană Italia și va juca finala pentru Mondial cu Portugalia lui Cristiano Ronaldo.

România – Grecia 0-1

Meciul a început cu un moment halucinant. România a încasat gol cu câlcâiul de la Grecia în minutul 22. La o centrare venită din partea stângă, Georgios Giakoumakis a reluat cu călcâiul în plasa porții lui Niță.

Grecii s-au bucurat după gol, iar jucătorii lui Edi Iordănescu s-au grăbit să ducă balonul la jumătatea terenului ca să reia jocul. Timp de un minut și jumătate, tot stadionul a crezut că Grecia a deschis scorul. Brusc, arbitrii partidei s-au răzgândit și, deși nu există sistem VAR la arena din Ghencea, au anulat golul lui Giakoumakis.

Reclamă 4 / 0/3

Câteva minute mai târziu, grecii au înscris din nou, iar reușita a fost validată. Bouchalakis a marcat cu o lovitură de cap din interiorul careului, după o centrare a lui Rota.

În repriza a doua, România a trecut pe lângă gol la ocazia lui Rus din minutul 70. Fundașul cu origini maghiare trimis balonul în bară cu o lovitură de cap.

Tot în partea a doua, Edi Iordănescu le-a oferit debutul la echipa națională lui Octavian Popescu și Radu Drăgușin. Tavi, star la FCSB în acest sezon, a fost huiduit de fanii rivalei CSA Steaua prezenți în Ghencea.

S-a terminat 0-1, iar Edi Iordănescu a devenit primul selecționer din ultimii 55 de ani care debutează cu un eșec pe teren propriu. Tricolorii au ocazia să-și ia revanșa în duelul cu Israel, în deplasare, programat marți, LIVE TEXT pe www.as.ro.

Meciurile României se văd la Antena 1

Antena 1 este noua destinaţie pentru meciurile României din următorii 6 ani! Spectacolul va începe în luna iunie, atunci când tricolorii debutează în Nations League.

Antena 1 și platforma Antena Play vor difuza 40 din următoarele 60 de meciuri ale tricolorilor începând cu iunie 2022 până în 2028. Este pentru prima dată când o televiziune privată din România a semnat un parteneriat atât de lung cu UEFA pentru meciurile României.

  • 4 iunie 2022: Muntenegru – România (21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina – România (21:45)
  • 11 iunie 2022: România – Finlanda (21:45)
  • 14 iunie 2022: România – Muntenegru (21:45)
  • 23 septembrie 2022: Finlanda – România(21:45)
  • 26 septembrie 2022: România – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit Vezi toate știrile
Pe același subiect
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa "tricolorilor"
Echipa naţională • 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi
Echipa naţională • 16:39
Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi
"Merită Ianis Hagi să fie la EURO?" Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu
Echipa naţională • 16:22
„Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu
Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari
Serie B • 13:25
Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”