Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

România mai are șanse teoretice să fie în urna a doua la tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2024: ”Meciul cu Finlanda e extrem de important”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 22 septembrie 2022, 12:01

România mai are șanse teoretice să fie în urna a doua la tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2024: ”Meciul cu Finlanda e extrem de important”

România mai are șanse teoretice să fie în urna a doua la tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2024

Mihai Stoichiță, alături de Răzvan Burleanu / Hepta

România mai are șanse teoretice să fie în urna a doua la tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2024. Mihai Stoichiță sună adunarea înaintea returului cu Finlanda, din Liga Națiunilor, de la care așteaptă doar cele 3 puncte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Duelul dintre Finlanda și România este vineri, de la 21:45, în direct pe Antena1 și AntenaPLAY. Chiar dacă tricolorii sunt ultimii în grupă, ei mai au o mică șansă de a ajunge pe prima poziție, după dubla cu Finlanda și Bosnia.

România mai are șanse teoretice să fie în urna a doua la tragerea la sorți

”Ar fi bine să câștigăm mâine seară și pe urmă ne facem socotelile. Meciul de mâine seară e extrem de important. Tocmai pentru tragerea la sorți e extrem de important. Până la urmă, competiția asta asta ți-aduce, o poziționare mai bună. Nu o calificare.

Tot schimbăm antrenori, nu cred că acolo e problema. Contra s-a dus în Arabia Saudită și a fost printre cei mai buni antrenori de acolo. Rădoi, ne uităm la el, ce le putem reproșa? Antrenorii confirmă în alte părți și nu confirmă la tine. Trebuie să avem o logică, nu fumigene”, a spus Stoichiță, în cadrul emisiunii AS.ro LIVE.

România va fi repartizată în urna a doua sau a treia la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2024

România va fi repartizată în urna a doua sau a treia la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2024. „Tricolorii” vor afla exact în ce urnă vor fi prezenți în funcție de rezultatele din ultimele două meciuri din Liga Națiunilor.

Reclamă

Tragerea la sorți pentru Euro 2024, din Germania, se va desfășura pe 9 octobmrie, ora 13:00 (ora României), la Festhalle Frankfurt.

Ținând cont că Rusia a fost interzisă la Euro, iar gazda Germania este calificată automat, în urne se vor afla 53 de reprezentative, care vor fi repartizate în 10 grupe, astfel: 7 grupe de câte 5 și 3 grupe de câte 6.

„Urnele valorice vor fi realizate în baza ierarhiei Ligii Națiunilor 2022-23. Cele 4 câștigătoare din Nations League vor fi într-o urnă specială* (și vor fi alocate în grupe de câte 5), următoarele 6 vor fi în prima urnă, apoi ultimele echipe din Liga A, câștigătoarele grupelor din Liga B plus cea mai bună echipă de pe locurile 2 în Liga B vor fi în a doua urnă ș.a.m.d.

Reclamă 4 / 0/3

În funcție de rezultatele din ultimele două runde, România poate fi în:

URNA A DOUA: dacă reușește să câștige grupa, lucru încă posibil matematic dacă învingem Finlanda și Bosnia și Herțegovina, pe cea din urmă la minimum două goluri, și dacă, în același timp, Muntenegru remizează la Zenica și apoi pierde pe teren propriu cu Finlanda; dacă va fi echipa de pe locul secund cu cel mai bun punctaj din Liga B.

URNA A TREIA: dacă încheiem grupa pe oricare alt loc. Întrucât Germania, gazda turneului final, și Rusia, alocată în Liga B (2022/23) dar exclusă ulterior, nu vor lua parte la preliminarii, naționala noastră nu poate ajunge în urna a patra”, a anunțat FRF, pe site-ul oficial.

Recomandări
  • România poate ajunge în grupa a doua la tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2024
  • Finlanda – România e vineri pe Antena 1 şi AntenaPLAY, de la 21:45

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” Vezi toate știrile
Citește și