Închide meniul
Video

EXCLUSIV | „Rămâi la naţională indiferent de rezultate?”. Răspunsul dat de Edi Iordănescu înainte de Finlanda – România, care e vineri, de la 21:45, în direct pe Antena 1 şi AntenaPLAY

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 septembrie 2022, 23:53

Edi Iordănescu, anunţ înainte de România - Bosnia

Edi Iordănescu caută victoria în România - Bosnia / Antena Sport

Edi Iordănescu a intrat pe ultimă sută de metri cu pregătirile pentru meciul Finlanda – România, care e vineri, de la 21:45, în direct pe Antena 1 şi AntenaPLAY. Duelul este decisiv pentru a nu retrograda în Liga C din Nations League. Tricolorii sunt pe ultimul loc în grupă, dar îi pot depăşi pe nordici în cazul unei victorii la Helsinki.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Edi Iordănescu are ca obiectiv calificarea la EURO 2024. Totuşi, chiar el a anunţat că se va aşeza la masa negocierilor, cu Răzvan Burleanu, în cazul în care naţionala României se va clasa pe locul 3. Selecţionerul a venit cu lămuriri despre viitorul său la prima reprezentativă.

„Rămâi la naţională indiferent de rezultate?”. Răspunsul dat de Edi Iordănescu înainte de Finlanda – România

Iodănescu anunţă că a primit asigurări, de la conducătorii Federaţiei, că se doreşte o colaborare de durată. „Mi s-au dat garanţii„, a dezvăluit selecţionerul.

„(Reporter: Rămâi la naţională indiferent de rezultatele celor două meciuri?) E o afirmaţie pe care nu pot să mă hazardez să o fac. Nu pentru că nu îmi doresc foarte tare. Ba mai mult decât atât, mă declar foarte mulţumit de condiţiile pe care le am aici la fiecare acţiune şi nu numai. Şi în ceea ce înseamnă activitatea mea zilnică.

Suport am simţit aproape necondiţionat. Am simţit de la preşedinte (n.r. Răzvan Burleanu) în jos oamenii foarte aproape, deschişi la dialog, la analiză, la a căuta împreună soluţii. Mai mult, mi s-au dat garanţii în sensul ăsta! Ştiu că a fost analizată şi munca mea efectiv, pe lângă rezultatele care e clar că reprezintă oglinda.

Reclamă

Cei din conducere au analizat munca mea zi de zi şi am fost asigurat că sunt foarte mulţumiti în sensul ăsta, ne lipsesc rezultatele! Mai mult decât atât, am fost asigurat că se doreşte o colaborare pe termen mediu – lung şi asta mă bucură pentru că îmi dă şi mai multă putere de muncă. Dar, în final, trebuie să trecem aşa cum trebuie peste aceste două jocuri, să tragem din nou o linie, să facem o analiză şi după aceea vedem! Tot ce este în interesul naţionalei României trebuie să meargă pe primul loc”, a declarat Edi Iordănescu în exclusivitate pentru Antena Sport.

Lotul lui Edi Iordănescu pentru meciurile cu Finlanda şi Bosnia, din Nations League

Edi Iordănescu a anunţat lotul pentru meciurile cu Finlanda şi Bosnia! Tudor Băluţă este cea mai mare surpriză a selecţionerului, în timp ce FCSB are patru jucători: Ștefan Târnovanu, Darius Olaru, Andrei Cordea şi Florinel Coman.

România va fi repartizată în urna a doua sau a treia la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2024

România va fi repartizată în urna a doua sau a treia la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2024. „Tricolorii” vor afla exact în ce urnă vor fi prezenți în funcție de rezultatele din ultimele două meciuri din Liga Națiunilor.

Reclamă 4 / 0/3

Tragerea la sorți pentru Euro 2024, din Germania, se va desfășura pe 9 octobmrie, ora 13:00 (ora României), la Festhalle Frankfurt.

Ținând cont că Rusia a fost interzisă la Euro, iar gazda Germania este calificată automat, în urne se vor afla 53 de reprezentative, care vor fi repartizate în 10 grupe, astfel: 7 grupe de câte 5 și 3 grupe de câte 6.

„Urnele valorice vor fi realizate în baza ierarhiei Ligii Națiunilor 2022-23. Cele 4 câștigătoare din Nations League vor fi într-o urnă specială* (și vor fi alocate în grupe de câte 5), următoarele 6 vor fi în prima urnă, apoi ultimele echipe din Liga A, câștigătoarele grupelor din Liga B plus cea mai bună echipă de pe locurile 2 în Liga B vor fi în a doua urnă ș.a.m.d.

În funcție de rezultatele din ultimele două runde, România poate fi în:

URNA A DOUA: dacă reușește să câștige grupa, lucru încă posibil matematic dacă învingem Finlanda și Bosnia și Herțegovina, pe cea din urmă la minimum două goluri, și dacă, în același timp, Muntenegru remizează la Zenica și apoi pierde pe teren propriu cu Finlanda; dacă va fi echipa de pe locul secund cu cel mai bun punctaj din Liga B.

URNA A TREIA: dacă încheiem grupa pe oricare alt loc. Întrucât Germania, gazda turneului final, și Rusia, alocată în Liga B (2022/23) dar exclusă ulterior, nu vor lua parte la preliminarii, naționala noastră nu poate ajunge în urna a patra”, a anunțat FRF, pe site-ul oficial.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și