Închide meniul

România, meciuri amicale cu Slovenia şi Republica Moldova! „Tricolorii” lui Edi Iordănescu încheie 2022 în deplasare

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 28 iulie 2022, 15:30

România, meciuri amicale cu Slovenia şi Republica Moldova! „Tricolorii lui Edi Iordănescu încheie 2022 în deplasare

România, meciuri amicale cu Slovenia şi Republica Moldova

Jucătorii României sărbătoresc victoria cu Finlanda / frf.ro

România va avea meciuri amicale cu Slovenia şi Republica Moldova în luna noiembrie. Confruntările vor avea loc după ultimele două dueluri din UEFA Nations League. România – Finlanda, de pe 23 septembrie, va fi în direct la Antena 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Federația Română de Fotbal a programat cele două întâlniri pentru ca naţionala lui Edi Iordănescu să fie în formă înainte de preliminariile EURO 2024.

România, meciuri amicale cu Slovenia şi Republica Moldova

Astfel, România va încheia anul 2021 cu meciul amical din Republica Moldova.

România – Slovenia, joi, 17 noiembrie, Cluj Arena (Cluj-Napoca)
Republica Moldova – România, duminică, 20 noiembrie, Stadion Zimbru (Chișinău)

„Ultimul duel cu Slovenia a avut loc în august 2012, un meci amical, la Ljubljana, scor 3-4, goluri Papp, Torje și Grozav.

Reclamă

Cel mai recent meci contra Moldovei, tot un joc de verificare, s-a disputat în februarie 2007, la București, scor 2-0, goluri Mazilu și Mutu.

Cele două meciuri din noiembrie vor fi ultimele jocuri de pregătire ale naționalei României înainte de startul preliminariilor EURO 2024. Grupele care au ca miză calificarea la turneul final vor fi trase la sorți pe 9 octombrie, la Frankfurt, iar campania se va desfășura între martie și noiembrie 2023, în perioadele dedicate meciurilor internaționale”, a anunţat Federaţia Română de Fotbal.

Hai, România! În fiecare zi. România – Finlanda, în direct la Antena 1

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide sunt programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu dispută partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Reclamă 4 / 0/3

Două meciuri în luna iunie şi unul în luna septembrie din grupa 3 a Ligii B UEFA Nations League sunt programate pe Antena 1, duelurile de foc cu Bosnia în deplasare şi întâlnirea tur-retur cu Finlanda.

Programul partidelor din Nations League transmise de Antena 1:

  • 7 iunie 2022, Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 1-0
  • 11 iunie 2022, 21:45: ROMÂNIA – Finlanda 1-0
  • 23 septembrie 2022, 21:45: Finlanda – ROMÂNIA

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024.

EXCLUSIV | Edi Iordănescu, mesaj de mobilizare generală pentru a salva fotbalul românesc

Edi Iordănescu a avut un mesaj de mobilizare generală după primele jocuri pe banca echipei naționale. Selecționerul a spus lucrurilor pe nume, într-un scurt dialog purtat cu reporterul Antena Sport. Tehnicianul primei reprezentative a explicat de ce a eșuat România în primele jocuri din Liga Națiunilor.

Edi Iordănescu susține că naționala a suferit din cauza pregătirii fizice. Selecționerul crede însă că lucrurile se pot redresa și are încredere în jucătorii români.

„Eu am mare încredere în jucători și în faptul că avem marjă de creștere. Nu putem duce ritm de patru meciuri în 11 zile și s-a văzut. Am pierdut lupta fizică în toate meciurile. Avem toate datele, lucrurile sunt clare. Cu Finlanda am reușit să compensăm altfel”, a dezvăluit Edi Iordănescu, într-un scurt dialog avut cu reporterul Antena Sport.

Edi Iordănescu, mesaj de mobilizare generală

Selecționerul face apel la oamenii de fotbal din România și speră ca aceștia să pună umărul la redresarea fotbalului românesc. Edi Iordănescu este pregătit să își asume răspunderea pentru ce va urma la echipa națională.

Reclamă

„Sunt pregătit pentru orice scenariu. Inclusiv să îmi asum singur responsabilitatea pentru ce înseamnă echipa națională, dar și pentru fotbalul românesc. Pentru a reuși trebuie să ne schimbăm gândirea și să ne respectăm mult mai mult.

Doar lucrând împreună, atât Federația, cât și cluburile, putem schimba ceva și să ajutăm la dezvoltarea fotbalului românesc. Să nu uităm că, în final, eu am jucătorii câteva zile și încerc, in acele zile, să repar tot ce e rău de ani de zile.

Echipa națională ar trebui să fie oglinda fotbalului românesc. Hai să ne uităm fiecare la ce facem. Cu toții ar trebui să contribuim și să vedem dacă facem ce trebuie. De criticat e ușor”, susține Edi Iordănescu.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” Vezi toate știrile
Citește și