Închide meniul

România U19 – Slovacia U19 0-1. Tricolorii, înfrângere dramatică în minutul 90+5! Selecționata lui Adrian Văsâi și-a luat adio de la Mondialul U20

Viviana Moraru Publicat: 24 iunie 2022, 20:25

România U19 – Slovacia U19 0-1. Tricolorii, înfrângere dramatică în minutul 90+5! Selecționata lui Adrian Văsâi și-a luat adio de la Mondialul U20

România U19 - Slovacia U19, LIVE TEXT, de la ora 18:30

România U19, înaintea partidei cu Franţa U19, de la Campionatul European/ frf.ro

  • România U19 – Slovacia U19 0-1
  • „Tricolorii mici” și-au luat adio de la Campionatul Mondial

România U19 – Slovacia U19 0-1. Selecționata lui Adrian Văsâi a suferit o înfrângere dramatică, în minutul 90+5. Tricolorii părăsesc EURO U19 cu trei înfrângeri din tot atâtea meciuri și și-au luat adio și de la Campionatul Mondial U20.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Reprezentativa României a fost învinsă, vineri, cu scorul de 1-0, de selecţionata Slovaciei, în ultimul meci din grupa A din cadrul Campionatului European under 19. Slovacii, gazdele competiţiei, au marcat în minutul 90+5, prin Griger.

În primele două confruntări, tricolorii au fost învinşi cu 2-1 de Itallia şi tot cu 2-1 de Franţa.

Reclamă

România a încheiat grupa pe ultimul loc, fără puncte. Franţa, primul loc (9 puncte) şi Italia, locul doi (6 puncte), s-au calificat în semifinale. Slovacia, locul trei, cu trei puncte, va juca un play-off pentru CM under 20 din 2023.

România U19 – Slovacia U19 0-1

Min 90+5: România – Slovacia 0-1. Adam Griger le aduce victoria slovacilor. Holly trimite cu capul la capătul unei lovituri libere, Popa salvează, dar balonul ajunge la Griger, care-l împinge în plasă.

Reclamă

Min 45: Ocazie uriașă pentru SLovacia! Gazi a șutat puțin pe lângă poartă, din alunecare.

Min 40: Ocazie pentru România! Doru Andrei a șutat din afara careului, dar balonul a fost respins de portarul advers.

Min 33: Ocazie pentru România! Chirițoiu s-a trezit cu mingea în careu, dar șutul său a fost prea moale.

Reclamă 4 / 0/3

Min 12: Rareș Ilie și Chirițoiu au creat panică în fața porții adverse, dar faza a fost oprită pentru ofsaid.

Min 1: A început meciul

România (4-2-3-1): R. Popa (cpt.) – Coubiș, Gergely, Dănuleasa, Pîrvulescu – Pandele, Ciuciulete – Doru Andrei, Radaslavescu, R. Ilie – Chirițoiu
Rezerve: Borbei – Pantea, Sîrbu, Bodișteanu, Andronache, Radu, Tănasă, Sali, N. Popescu
Selecționer: Adrian Văsâi

Slovacia (4-3-3): Hrdina – Micuda, Kosa, Ujlaky, Kopasek – Halabrin, Oravec, Holly – Gazi, Jambor (cpt.), Sliacky
Rezerve: Balaz – Sikula, Luka, Snajder, Gajdos, Szolgai, Misovic, Griger, Sauer
Selecționer: Albert Rusnák

Știrea inițială

România U19 va întâlni ţara gazdă Slovacia, în ultimul meci de la Campionatul European sub 19 ani. „Tricolorii mici” nu mai au şanse de a trece de faza grupelor, Franţa şi Italia securizându-şi primele două locuri din grupă, după două victorii. Cele două naţionale se vor întâlni în meci direct, pentru a stabili ocupanta primului loc.

Cu toate acestea, miza partidei este una importantă, deoarece România are şansa de a se califia la barajul pentru Campionatul Mondial U20, de anul viitor, ce se va disputa în Indonezia. Condiţia este să termine grupa pe locul al treilea.

Reclamă

Slovacia a pierdut, de asemenea, ambele meciuri de la Campionatul European pe care îl găzduieşte. La un rezultat de egalitate cu slovacii, România ar termina grupa pe locul al treilea, având un golaveraj mai bun.

„Vreau să câștigăm neapărat. Un egal nu mi se pare ok. Vreau să câștigăm. Bine că nu o să jucăm cu Anglia sau Serbia, care sunt, după mine, cele mai bune, dar oricum o să fie greu în play-off. Calificarea ar fi ceva extraordinar, am fi văzuți de toată lumea și cred că ar fi foarte frumos”, a declarat Andrei Coubiș pentru FRF TV.

România va disputa barajul pentru Cupa Mondială, în cazul calificării, cu ocupanta locului al treilea din grupa B. În această grupă, calculele sunt mai dificie, deoarece Israel are 4 puncte, Serbia un punct, iar Austria zero. Liderul grupei este Anglia, cu şase puncte, şi vor întâlni echipa naţională a Israelului, de la ora 21:00.

România U19 – Franţa U19 1-2. Înfrângere dramatică pentru tricolori

Tricolorii mici au fost învinși la limită de favorita turneului. Selecționata lui Adrian Văsâi a făcut un meci mare în partea a doua.

Franța a condus cu 2-0 după primele 20 de minute de joc, după golurile lui Tchaouna și Adeline. România s-a trezit în repriza secundă, dar a fost prea târziu.

Andrei Coubiș, fundaș la AC Milan, a redus din diferență în minutul 81, cu un șut la colțul lung după o pasă a lui Rareș Ilie. Tricolorii au avut și un gol anulat, pentru o poziție suspectă de ofsaid a aceluiaș Rareș Ilie.

Pe final, Dănuleasă a ratat singur cu portarul advers, după o pasă a lui Radaslavescu. Franța a tremurat serios pentru victorie. Pentru tricolorii mici urmeaza „finala” pentru locul 3, împotriva Slovaciei.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:37 Dumitru Dragomir a auzit că Dan Șucu merge în galerie și a avut un mesaj dur: „Cea mai mare prostie! Ăștia care îl aplaudă..” 17:29 LIVE VIDEOBenfica – Chaves (20:00) și Estrela – Sporting (22:30) LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Gil Vicente – Famalicao se joacă ACUM 17:15 „Este ultima mea zi!” Lovitură primită de Max Verstappen! S-a anunțat plecarea momentului de la Red Bull 16:26 Sorin Cârţu a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul lui, Ianis: „Are mereu impresia că e prejudiciat” 16:25 Lovitură pentru Radu Drăgușin! Antrenorul lui Tottenham i-a dat o veste proastă fundașului de la echipa națională 15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Germania U19 - România U19 2-3
Echipa naţională • 23 mart., 15:35
Germania U19 – România U19 2-3! Adrian Mazilu, gol uriaş în minutul 90+4! Victorie de senzaţie a tricolorilor la Turul de Elită
România U19 s-a calificat la Turul de Elită
Echipa naţională • 17 oct., 21:22
România U19 s-a calificat la Turul de Elită! Micii tricolori, obiectiv îndeplinit după remiza cu Cehia U19
România U19, victorie catgeorică cu San Marino, scor 7-0
Echipa naţională • 14 oct., 18:38
România U19, victorie categorică cu San Marino! Un jucător de la FCSB, marcator în succesul cu 7-0
CSM Bucureşti s-a reunit într-un club de fiţe din Bucureşti
Handbal • 16 iul., 20:39
CSM Bucureşti s-a reunit într-un club de fiţe din Bucureşti. Ce a declarat Cristina Neagu
Naţionala de tineret a României a câştigat medalia de bronz la Campionatul European
Handbal • 16 iul., 19:19
Naţionala României a câştigat medalia de bronz la Campionatul European U19! Performanţă remarcabilă, după 16 ani de aşteptare!