Închide meniul

România U21 – Albania U2 5-0. Selecționata lui Daniel Pancu a făcut spectacol în preliminariile pentru EURO 2025

Alex Ioniță Publicat: 17 noiembrie 2023, 22:22

Reclamă
România U21 – Albania U2 5-0. Selecționata lui Daniel Pancu a făcut spectacol în preliminariile pentru EURO 2025

România U21 - Albania 5-0

Daniel Pancu, în timpul unui meci / Profimedia

România U21 – Albania U2 5-0 a fost în format LIVE TEXT pe AS.ro. „Tricolorii mici” au făcut spectacol și și-au luat revanșa în fața albanezilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După acest rezultat, echipa națională condusă de Daniel Pancu se află pe locul al 2-lea în Grupa E a preliminariilor, cu 9 puncte după 4 meciuri. De cealaltă parte, Albania este pe locul al 3-lea, la egalitate de puncte, dar cu un meci în plus față de „tricolorii mici”.

România U21 – Albania U21 5-0

Min. 85: România U21 – Albania U21 5-0! Danciu a marcat primul gol pentru naţionala de tineret a României. Borza, pasă decisivă!

Min 55: România U21 – Albania U21 4-0! Grameni a trimis un șut de la distanță care s-a oprit direct în poarta albanezilor!

Min. 37: România U21 – Albania U21 3-0! Rareş Ilie a marcat cu un şut pe joc, din interiorul careului. Louis Munteanu i-a pasat decisiv.

Reclamă

Min 14: România U21 – Albania U21 2-0! După o lovitură liberă bătută de Rareș Ilie, balonul a ajuns la Matei Ilie, care a înscris din câțiva metri în poarta albanezilor!

Min. 7: România U21 – Albania U21 1-0. Louis Munteanu a deschis scorul din penalty! Tot el a fost cel care l-a obţinut!

Min 4: Ocazie pentru România U21! Munteanu a trimis un șut care a fost prins de portarul albanez.

Reclamă 4 / 0/3

Min 1: A început meciul!

Echipele de start

România U21: Sava – Pantea, Ignat, Ilie, Amzăr – Corbu, Vulturar, Grameni – Mazilu, Munteanu, Ilie

Albania U21: Lilo – Mjaki, Dajko, Bajrami, Buxhelaj – Shabani, Berisha, Smajli – Pajaziti, Shpendi, Nikaj

Înaintea acestei partide, selecționata României vine după dubla victorie cu Armenia (2-0) și cu Finlanda (1-0), din acțiunea lunii octombrie. De cealaltă parte, în acțiunea precedentă, albanezii au fost învinși de Finlanda (0-4), dar au reușit să câștige partida cu selecționata similară din Muntenegru (2-0).

Cele două selecționate s-au mai întâlnit în această campanie de calificare. La momentul respectiv, „tricolorii” lui Daniel Pancu au pierdut în mod surprinzător partida, după ce au condus, până în minutul 63, cu scorul de 2-0, grație reușitelor lui Grameni și Borza.

Din minutul 63, albanezii au înscris prin Shpendi, Berisha (min. 71) și Pajaziti (min. 88) și au câștigat partida cu scorul final de 3-2.

Reclamă

În cazul unei victorii, „tricolorii” pot pune pretenții la calificarea la EURO, având în vedere că ar egala liderul Albania. Iată situația din Grupa E a calificărilor pentru EURO U21 din 2025, înaintea duelurilor din luna noiembrie:

1. Albania U21 – 9 puncte (4 meciuri)
2. Elveția U21 – 7 puncte (3 meciuri)
3. România U21 – 6 puncte (3 meciuri)
4. Finlanda U21 – 3 puncte (3 meciuri)
5. Muntenegru U21 – 3 puncte (3 meciuri)
6. Armenia U21 – 1 punct (4 meciuri)

Ce spunea Daniel Pancu după victoria cu Finlanda, din acțiunea precedentă

Daniel Pancu a fost extrem de încântat de jocul echipei sale şi a declarat că nu ar fi avut foarte multe lucruri de reproşat, chiar dacă România nu ar fi reuşit să înscrie golul victoriwei la ultima fază.

„Mă așteptam să marcăm mai multe goluri și să primim, îți spun sincer. Nu am primit gol în această dublă, un lucru foarte bun, dacă ținem cont de faptul că un fundaș central titular e rezervă la Liga 2, lucru pe care puțină lume l-a sesizat. Sunt într-un real progres, echipe care caută să dezvolte, să joace un fotbal modern, de posesie de la portar.

Dacă am fi pierdut acest joc nu aș fi avut nimic de reproșat nimănui, cu excepția tratării mai cu seriozitate a anumitor faze în careul advers. Cel mai important lucru este că noi ne-am creat aceste situații și ocazii. Rămânem cu amărăciunea mare de tot a primului joc din Albania. Primul joc din noiembrie deja se anunță o finală.

Un rezultat de egalitate pentru finlandezi pe terenul nostru ar fi însemnat mult. Eu cred că am câștigat absolut meritat, echipa a arătat mult spirit, multă energie, respect față de tricoul echipei naționale. În provincie lumea ne primește cu multă căldură, cu entuziasm. Felicitări publicului, a fost fantastic. Fără el nu am fi avut tăria de a lupta până la ultima fază”, a declarat Daniel Pancu, potrivit sport.ro.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 LIVE VIDEOUngaria – România se dispută ACUM, în AntenaPLAY. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1 12:27 LIVE VIDEOCremonese – Pisa, ACUM, şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY Vezi toate știrile
Citește și