Închide meniul

Daniel Pancu, euforic după victoria dramatică a României U21: „Echipa a arătat mult respect față de tricoul echipei naționale”

Alex Masgras Publicat: 17 octombrie 2023, 23:07

Reclamă
Daniel Pancu, euforic după victoria dramatică a României U21: „Echipa a arătat mult respect față de tricoul echipei naționale

Daniel Pancu, euforic după victoria dramatică a României U21

Daniel Pancu, în timpul unui meci / Profimedia

Daniel Pancu a fost euforic după victoria dramatică a României U21. Echipa de tineret a câştigat cu 1-0 meciul de la Sibiu cu Finlanda U21.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Matei Ilie, unicul marcator al partidei, a înscris în minutul 90+8 cu o lovitură de cap, din cornerul executat de Rareş Ilie. Aceasta a fost a doua victorie la rând a României în preliminariile pentru EURO 2025 fără gol primit, după succesul cu Armenia.

Daniel Pancu, euforic după victoria dramatică a României U21

Daniel Pancu a fost extrem de încântat de jocul echipei sale şi a declarat că nu ar fi avut foarte multe lucruri de reproşat, chiar dacă România nu ar fi reuşit să înscrie golul victoriwei la ultima fază.

Selecţionerul naţionalei de tineret a recunoscut că înfrângerea din Albania lasă în continuare un gust amar şi le-a mulţumit spectatorilor de la Sibiu pentru susţinerea din timpul meciului cu Finlanda.

„Mă așteptam să marcăm mai multe goluri și să primim, îți spun sincer. Nu am primit gol în această dublă, un lucru foarte bun, dacă ținem cont de faptul că un fundaș central titular e rezervă la Liga 2, lucru pe care puțină lume l-a sesizat. Sunt într-un real progres, echipe care caută să dezvolte, să joace un fotbal modern, de posesie de la portar.

Reclamă

Dacă am fi pierdut acest joc nu aș fi avut nimic de reproșat nimănui, cu excepția tratării mai cu seriozitate a anumitor faze în careul advers. Cel mai important lucru este că noi ne-am creat aceste situații și ocazii. Rămânem cu amărăciunea mare de tot a primului joc din Albania. Primul joc din noiembrie deja se anunță o finală.

Un rezultat de egalitate pentru finlandezi pe terenul nostru ar fi însemnat mult. Eu cred că am câștigat absolut meritat, echipa a arătat mult spirit, multă energie, respect față de tricoul echipei naționale. În provincie lumea ne primește cu multă căldură, cu entuziasm. Felicitări publicului, a fost fantastic. Fără el nu am fi avut tăria de a lupta până la ultima fază”, a declarat Daniel Pancu, potrivit sport.ro.

Cine este Matei Ilie, „eroul” meciului România U21 – Finlanda U21 1-0

Matei Ilie a înscris în meciul România U21 – Finlanda U21 cel mai important gol al carierei de până acum. Fundaşul central al celor de la CFR Cluj a marcat în minutul 90+8 golul victoriei pentru echipa lui Daniel Pancu. Matei Ilie a înscris cu capul, din interiorul careului de 6 metri, după un corner executat de Rareş Ilie. Ultimul gol marcat de fundaşul român a fost în aprilie 2022, în duelul Mantova – Padova, în Serie C.

Reclamă 4 / 0/3

În vârstă de 20 de ani, Matei Ilie a revenit în România în această toamnă, atunci când a semnat cu CFR Cluj din postura de jucător liber de contract. În ultimii şase ani, el a evoluat în Italia, acolo unde a jucat la juniori pentru formaţii precum Sesto Giovanili şi Padova. La Padova, timp de două sezoane, el a evoluat şi la prima echipă. De asemenea, Ilie a jucat şi pentru echipa de U19 a celor de la Hellas Verona.

Tânărul de 20 de ani născut la Piatra Neamţ a evoluat şi într-un meci de Liga 1 din acest sezon, chiar în ultima etapă a celor de la CFR Cluj. În meciul de pe Arena Naţională cu Dinamo, scor 1-1, Matei Ilie a evoluat 83 de minute.

Acesta a fost al treilea meci al lui Matei Ilie în tricoul naţionalei U21 a României. El a debutat chiar în primul meci al acestor preliminarii şi a mai jucat şi în victoria cu Armenia. În toate aceste partide, Matei Ilie a fost integralist. Anterior, el mai evoluase în 6 meciuri pentru România U20 şi a mai bifat o partidă la România U17, în urmă cu 5 ani. Potrivit transfermarkt.com, Ilie este cotat la 75.000 de euro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:02 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. 1 mai, una dintre cele mai triste zile din istoria sportului mondial 0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
Vezi toate știrile
Citește și