Închide meniul

România U21 – Portugalia U21 0-2! Înfrângere clară pentru naționala lui Emil Săndoi în amicalul „de foc”. Lusitanii au făcut diferența încă din prima repriză

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 24 martie 2023, 20:54

România U21 – Portugalia U21 0-2! Înfrângere clară pentru naționala lui Emil Săndoi în amicalul de foc”. Lusitanii au făcut diferența încă din prima repriză

România U21 - Portugalia U21, LIVE TEXT

David Miculescu, în timpul unui meci la echipa naţională de tineret/ Profimedia

România U 21 – Portugalia U21 0-2! Înfrângere clară pentru naționala lui Emil Săndoi în amicalul „de foc”. România U21 este calificată la Campionatul European din vară, din postura de ţară gazdă, alături de Georgia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Tricolorii” U21 nu au reușit să facă față unui adversar mult mai puternic, iar diferența a fost făcută încă din primele 45 de minute. În minutul 24, Portugalia a deschis scorul prin Souza. „Decarul” portughezilor a marcat cu un șut superb, la colțul lung. 12 minute mai târziu, Pedro Neto a majorat diferența pentru oaspeți. Repriza secundă nu a adus modificări pe tabelă, însă tot lusitanii au fost în controlul meciului. România U21 este calificată la Campionatul European din vară, din postura de ţară gazdă, alături de Georgia.

România U21 – Portugalia U21 0-2

Min. 36: Pedro Neto a majorat diferența pentru lusitani!

Min. 24: Portugalia a deschis scorul prin Souza. „Decarul” portughezilor a marcat cu un șut superb, la colțul lung.

Min. 1: A început meciul!

Reclamă

Echipele de start: 

România U21: M. Popa – Țîrlea, Racovițan, Dican, Screciu, Dumitrescu – Miculescu, Pop, Pitu, Corbu – Markovic;

Rezerve: Târnovanu, Gorcea – Țicu, Ehmann, Albu, Petrila, Grameni, Ișfan, Pantea, Lixandru, R. Ilie, Bîrligea, Baiaram;

Reclamă 4 / 0/3

Selecţioner: Emil Săndoi.

Portugalia U21: Soares – Malheiro, Penetra, T. Araujo, Lelo – Costa – F. Conceicao, A. Sousa, D. Silva, Neto – H. Araujo;

Rezerve: Tabuaco – Esteves, Amaro, Tavares, Dantas, V. Sousa, Costa, Almeida, Vitor Oliveira, F. Silva, Fabio Vieira;

Selecţioner: Rui Jorge

Meciul amical dintre România U21 şi Portugalia U21 se va disputa în Ghencea, pe stadionul celor de la CSA Steaua.

Este prima partidă amicală a „tricolorilor mici” din acest final de lună. Selecţionata lui Emil Săndoi se va mai duela cu Germania, la Sibiu, peste trei zile.

Cele două formaţii s-au duelat în ultimii ani de două ori, mai exact, în preliminariile turneului final din 2029. În meciul tur, cele două formaţii au remizat la Bucureşti, scor 1-1.

Reclamă

În retur, România U21 s-a impus dramatic pe terenul Portugaliei U21, după ce Ionuţ Radu a apărat miraculos un penalty, în minutele de prelungire. Alexandru Cicâldău şi Andrei Ivan auu marcat golurile victoriei respective.

Lotul României U21 pentru meciurile cu Portugalia și Germania

A fost anunțat lotul României U21 pentru meciurile amicale cu Portugalia și Germania, din această lună. Naționala condusă de Emil Săndoi se pregătește intens pentru EURO 2023.

Pentru cele două meciuri tari din luna martie, Emil Săndoi a convocat 3 jucători de la FCSB: Ștefan Târnovanu, Alexandru Pantea și David Miculescu.

Portari: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Andrei Gorcea (Universitatea Cluj)

Fundași: Alexandru Pantea (FCSB), Alexandru Țîrlea (Gimnastic de Tarragona / Spania), Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Victor Dican (FC Botoșani), Marco Ehmann (EN Paralimniou / Cipru), Valentin Țicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi)

Mijlocași: Vlad Pop (CS Mioveni), Dragoș Albu (U Craiova 1948), Mihai Lixandru (CS Mioveni), Constantin Grameni (Farul), David Miculescu (FCSB), Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexi Pitu (Bordeaux / Franța), Rareș Ilie (Maccabi Tel Aviv / Israel), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Marius Corbu (Puskás Akadémia)

Atacanți: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Birligea (CFR Cluj), Louis Munteanu (Farul).

Mihai Stoichiţă, convins că România U21 poate să devină campioană europeană

Mihai Stoichiţă este convins că România U21 poate să devină campioană europeană. Directorul tehnic de la FRF susţine că „tricolorii mici”, pregătiţi de Emil Săndoi, pot produce surpriza la turneul final care se va desfăşura în acest an.

„De câteva zile stau numai la echipele naționale și mă uit și eu când intru la o ședință ce e în jurul meu. Mă uitam ieri (n.r. – marți) la U21, pentru că m-am dus și am stat cu Emil Săndoi și cu băieții la o analiză a meciurilor Portugaliei, și când vezi Petrila, Baiaram, Grameni, Pitu, Miculescu, absolut toți care sunt pe acolo sunt jucători care decid meciuri pentru poate posibila viitoare campioană a României.

Și noi facem un caz de un jucător care a refuzat constant convocarea la echipa națională (n.r. – Cătălin Cârjan). Păi se ridică nivelul campionatului U23 din Anglia la nivelul din SuperLiga?

Și când m-am uitat la ei le-am spus: ‘cu voi mie nu îmi e frică să spun că mă duc să câștig Campionatul European’. Dacă mă mai gândesc că de la echipa mare poate să vină după ce termină acțiunea din vară Louis Munteanu, Tavi Popescu, mai e încă unul…

Te uiți la ei, păi când spui numele astea, probabil dacă ai avea echipa națională U21 pe mână te-ai bate la campionat în România. Asta e părerea mea”, a declarat Mihai Stoichiţă, pentru fanatik.ro.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
0:27
Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2
26
apr.
0:10
Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out
23:58 FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off 23:55 Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!” 23:35 FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul 23:22 Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord” 23:05 „S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB 22:53 UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek 22:47 FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui! 22:41 Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor Vezi toate știrile
Citește și