Închide meniul

România U21 – Ucraina U21 0-1, la Euro 2023. Autogol pentru Dican, în minutul 89. Rămânem fără punct și gol marcat

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 24 iunie 2023, 20:40

România U21 – Ucraina U21 0-1, la Euro 2023. Autogol pentru Dican, în minutul 89. Rămânem fără punct și gol marcat

Croaţia U21 - România U21 LIVE TEXT (21:45)

Jucătorii naţionalei U21, în timpul unui meci/ Profimedia

România U21 – Ucraina U21 0-1. România rămâne fără punct și fără gol marcat la Euro 2023, după eșecul cu Ucraina, 0-1. Singurul gol al meciului a fost autogolul lui Dican, din minutul 89. Ucraina a terminat în 10, după eliminarea lui Vanat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a jucat ofensiv în prima repriză, însă fără să pună în pericol mare poarta oaspeţilor, deşi Louis Munteanu şi Petrila l-au încercat pe goalkeeperul ucrainean. A urmat parada lui Târnovanu din minutul 11, la şutul lui Kaschchuk.

România U21 – Ucraina U21 0-1, la Euro 2023. Autogol pentru Dican, în minutul 89

Acelaşi jucător a scăpat singur cu Târnovan, dar nu l-a putu învinge pe român în minutul 24, iar în minutul 37 Kaschchuk a primit în careu şi, din nou singur cu portarul, a tras pe lângă poartă. România a avut prima ocazie mare în minutul 43, la şutul lui Markovic, din întoarcere, dar Trubin a respina în corner.

Repriza secundă a partidei de pe Stadionul Ghencea, a început cu oaspeţii în atac. Ucraina a avut o bară în minutul 56, când Sikan a reluat din apropiere în transversală. Tricolorii mici au replicat prin şutul pe lângă poartă al lui Dragoş Albu, dar ucrainenii au ratat din nou la şutul lui Vanat, respins de Târnovanu, din minutul 85. Octavian Popescu a încercat un şut de la distanţă în minutul 88, însă golul a căzut în poarta României.

La o pătrundere pe partea stângă, Victor Dican a deviat balonul în plasă, învingându-l pe Târnovanu, în minutul 89. Eliminarea lui Vanat din minutul 90 nu a adus însă nimic pentru tricolori, care părăsesc terenul învinşi, scor 0-1, şi cu zero puncte după două meciuri. Ucraina a meritat victoria, pentru că a dominat partida, iar România joacă ultimul meci în compania Croaţiei, marţi.

Reclamă

Pentru a ajunge în sferturi, România are nevoie de un miracol. Spania trebuie să piardă meciul împotriva Croației. România – Croația și Spania – Ucraina sunt ultimele două meciuri. Dacă România și Ucraina se impun, România, Spania și Croația ar avea câte trei puncte, iar departajarea s-ar face la golaveraj.

România U21 – Ucraina U21 0-1

Update: Min 90+7: S-a terminat meciul.

Update: Min 90+1: Vanat este eliminat.

Reclamă 4 / 0/3

Update: Min 89: Autogol România! Dican trimite în propria poartă. 

Update: A început repriza secundă a partidei România U21 – Ucraina U21

Update: Pauză în România U21 – Ucraina U21 0-0

Update Min. 43: România a avut o şansă foarte bună în minutul 43. Faza începută de Petrila, continuată de Munteanu şi Lixandru, s-a încheiat cu şutul lui Markovic care l-a pus serios la treabă pe Trubin.

Update Min. 38: Ucraina a avut o nouă ocazie mare. La capătul unei faze superbe, Bondarenko i-a pasat cu călcâiul lui Kaschchuk, acesta a dat peste Târnovanu, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

Update Min. 24: Kaschchuk a avut o nouă ocazie uriaşă. Jucătorul Ucrainei a rămas singur cu Târnovanu, dar nu a reuşit nici de data aceasta să îl învingă pe portarul român.

Update Min. 18: România a cerut penalty. Pantea a centrat, iar Markovic s-a ciocnit cu Trubin, portarul Ucrainei, dar arbitrul nu a acordat lovitură de la 11 metri.

Reclamă

Update Min. 17: Claudiu Petrila a avut o nouă şansă. Louis Munteanu i-a pasat în stânga, dar şutul jucătorului de la CFR Cluj a fost blocat de Sych.

Update  Min. 11: Ştefan Târnovanu a avut o intervenţie extraordinară. Kaschchuk a primit o pasă genială în adâncime, dar nu a reuşit să îl învingă pe portarul celor de la FCSB.

Update  Min. 7: România continuă să fie periculoasă. Claudiu Petrila a avut o acţiune bună pe partea stângă, a intrat în careu, dar şutul său a fost blocat de apărarea adversă.

Update  Min. 5:Louis Munteanu a primit o pasă foarte bună de la Lixandru la marginea careului, dar atacantul celor de la Fiorentina nu a reuşit să îl învingă pe Trubin.

Update: A început partida dintre România U21 şi Ucraina U21.

Update: Echipele de start la România U21 – Ucraina U21. Emil Săndoi a făcut şase modificări în echipa de start, faţă de meciul de debut de la EURO cu Spania U21:

ROMÂNIA: 1. Târnovanu – 2. Pantea, 4. Racovițan, 14. Dican, 3. Țicu – 13. Screciu-cpt., 5. Lixandru – 11. Ișfan, 19. Munteanu, 7. Petrila – 9. Markovic

Selecționer: Emil Săndoi

Rezerve: 12. Popa, 23. Gorcea – 6. Albu, 8. Miculescu, 10. Cîmpanu, 15. Borza, 16. Mazilu, 18. Popescu, 20. Dumitrescu, 21. Bîrligea, 22. Pop

UCRAINA: 12. Trubin – 6. Sych, 16. Batahov, 4. Talovierov, 2. Vivcharenko – 21. Bondarenko-cpt., 17. Brazhko – 20. Kaschchuk, 22. Sudakov, 18. Kryskiv – 9. Sikan

Selecționer: Ruslan Rotan

Rezerve: 1. Neshcheret, 23. Fesiun – 3. Syrota, 5. Zhelizko, 7. Viunnyk, 8. Saliuk, 10. Mudryk, 11. Vanat, 13. Liakh, 14. Nazarenko, 15. Braharu, 19. Ocheretko

România U21 a suferit o înfrângere drastică în primul meci din grupa de la EURO 2023. „Tricolorii mici” au fost învinşi de Spania U21 cu scorul de 3-0. Baena, Miranda şi Gomez au marcat pentru iberici.

Ucraina U21, de cealaltă parte, are un moral bun înaintea confruntării cu România U21. Selecţionata lui Ruslan Rotan a obţinut o victorie clară în primul meci, scor 2-0 cu Croaţia.

Astfel, după prima etapă din grupă, Spania U21 este lider, graţie golaverajului, la egalitate cu Ucraina U21. Pe ultimul loc se află România U21.

Pentru a se califica în sferturile EURO 2023, România U21 trebuie să se claseze pe unul dintre primele două locuri din grupă, astfel că victoria cu Ucraina U21 este necesară pentru visul „tricolorilor mici” de a trece de grupe.

Echipele probabile:

ROMÂNIA: Târnovanu – Al. Pantea, Racovițan, Dican, Țicu – D. Miculescu, Screciu, M. Lixandru, Petrila – Markovic, L. Munteanu
Rezerve: M. Popa, Gorcea, Dr. Albu, Câmpanu, Ișfan, Borza, Ad. Mazilu, Pitu, Oct. Popescu, A. Dumitrescu, Bârligea, Vl. Pop
Antrenor: Emil Săndoi

UCRAINA: Trubin – Sych, Batahov, Talovierov, Vivcharenko – Bondarenko, Brazhko – Kashchuk, Kryskiv, Braharu – Sudakov
Rezerve: Neshcheret, Fesiun, Syrota, Zhelizko, Viunnyk, Salyuk, Sikan, Mudryk, Vanat, Lyakh, Nazarenko, Ocheretko
Antrenor: Ruslan Rotan

Emil Săndoi, semnal de alarmă pentru jucători înainte de România U21 – Ucraina U21

Emil Săndoi a tras un semnal de alarmă pentru jucători înainte de România U21 – Ucraina U21, meci de la Campionatul European. Confruntarea de care depind şansele micilor tricolori de ajunge în sferturile de finală va fi sâmbătă, de la ora 19:00, în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Selecţionerul naţionalei U21 a anunţat că este conştient că disputa cu Ucraina a devenit decisivă. Cu o victorie, naţionala României poate emite pretenţii la clasarea pe unul dintre primele două locuri.

„Venim după o partidă nu tocmai reuşită! A fost… aşa, un duş rece în primul joc oficial. Nu ne-am ridicat la nivelul dorinţelor pe care le aveam înainte de partidă. Dar am şi întâlnit un adversar foarte puternic, Spania.

Noi am avut şi nşte probleme de efectiv pentru partida respectivă şi pentru partida cu Ucraina o să putem să-l avem şi pe Screciu, în cadrul grupului. Cred că ar fi dat mai mult echilibru la mijlocul terenului.

„Venim după o partidă nu tocmai reuşită! A fost… aşa, un duş rece în primul joc oficial. Nu ne-am ridicat la nivelul dorinţelor pe care le aveam înainte de partidă. Dar am şi întâlnit un adversar foarte puternic, Spania.

Noi am avut şi nşte probleme de efectiv pentru partida respectivă şi pentru partida cu Ucraina o să putem să-l avem şi pe Screciu, în cadrul grupului. Cred că ar fi dat mai mult echilibru la mijlocul terenului.

Cred că am făcut unele greşeli la jocul cu Spania. Cred că ne trebuie mai multă luciditate, mai mult tupeu, mai multă agresivitate, mai multă iniţiativă în acest al doilea meci, pentru a reuşi să lăsăm o imagine bună şi să obţinem un rezultat pozitiv.

Eu cred că publicul trebuie să fie de fiecare dată alături de echipa naţională, indiferent de ce se întâmplă”, a declarat Emil Săndoi la conferinţa de presă, potrivit news.ro.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” 8:14 John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker! E în sferturi după o revenire memorabilă în decisiv. Tabloul complet 7:37 VIDEOBogdan Lobonţ, lăsat cu mâna întinsă de Cristi Săpunaru. Moment ruşinos pentru antrenor, după Rapid – Craiova 1-2 Vezi toate știrile
Citește și