Închide meniul

Sorin Cârțu l-a criticat pe Octavian Popescu, după prestațiile de la EURO U21. „N-a jucat nimic”

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 28 iunie 2023, 20:56

Sorin Cârțu l-a criticat pe Octavian Popescu, după prestațiile de la EURO U21. N-a jucat nimic”

Sorin Cârțu a confirmat că Laurențiu Reghecampf este noul antrenor de la Universitatea Craiova

Sorin Cârţu, într-o conferinţă de presă / Hepta

Sorin Cârțu l-a criticat pe Octavian Popescu, după prestațiile de la EURO U21. Fostul președinte al Universității Craiova a fost dezamăgit de evoluțiile tricolorilor de la turneul final organizat de România și Georgia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În cadrul Campionatului European U21, „tricolorii” mici nu au reușit să marcheze niciun gol în toate cele 3 partide jucate pe stadionul Steaua. A fost 0-3 cu Spania U21, 0-1 cu ucraina U21 și 0-0 cu Croația U21. De asemenea, prestațiile jucătorilor selecționați au lăsat de dorit, iar acest lucru a fost taxat de Cârțu.

Sorin Cârțu l-a criticat pe Octavian Popescu. Fostul oficial al Universității Craiova, deranjat de atitudinea jucătorilor

Fostul oficial al Universității Craiova s-a arătat deranjat de atitudinea jucătorilor convocați de Emil Săndoi, pentru EURO U21. Sorin Cârțu a spus că majoritatea fotbaliștilor care au reprezentat România la turneul final au fost egoiști și au jucat doar pentru ei.

„Cea mai mare deficiență a noatră este la elementele de bază, la cultura fotbalistică: pasa, preluarea, protecția de balon. Crezi că e vreunul pe care să dai vreo două milioane, un milion după ce au jucat la European? Nicunul nu-l dă. ‘Cum să-l dau, domnule, pe Octavian Popescu pe un milion?’. Dar el n-a jucat nimic, n-a jucat de două milioane sau de un milion. Sunt niște decepții. M-am uitat și eu la ceilalți – Italia, Spania, Franța. La noi e ceva incredibil.

Am avut ieri atâtea superiorități numerice ca spațiu și mingea era întârziată de Octavian Popecu. El voia să și-o facă pe dreptul, în interior. El, de când joacă în Liga 1, nu joacă decât pe o anumită caracteritică, iar ăia nu sunt proști, au antrenor care le prezintă.

Reclamă

De câte ori are mingea, el o oprește, întârzie acțiunea și încearcă să o pună pe piciorul drept. Sunt niște decepții mari! N-aveam nicio șansă atât timp cât toți jucătorii, dar fără excepție, n-au jucat decât pentru interesul lor, să epateze ei individual. AU fost situații de doi contra unu și au tras la poartă”, a spus Cârțu, pentru digisport.ro.

Evoluțiile fotbalistului legitimat la FCSB au lăsat de dorit, pe parcursul întregului Campionat European. Răbdarea fanilor s-a terminat la meciul cu Croația, atunci când aceștia l-au huiduit copios pe jucător, în minutul 60 al partidei, după ce a fost schimbat de Emil Săndoi.

Sorin Cârţu a plecat de la Universitatea Craiova: „Am decis să ies din fotbal”

Ajuns la 67 de ani, fostul internaţional a decis să iasă din fotbal, după 55 de ani dedicaţi „sportului Rege”. Astfel, Sorin Cârţu a renunțat la funcţia de preşedinte al Universităţii Craiova. Anunţul a venit într-o conferinţă organizată de clubul din Bănie.

Reclamă 4 / 0/3

„Am decis să ies din fotbal. Adevăratul motiv pentru care renunţ sunt cei 55 de ani de fotbal pe care îi am. Am trecut prin toate trăirile de fotbalist, de antrenor şi de conducător, cum a fost în ultimii 4 ani. Vorbesc ceea ce simt. Sunt peste 55 de ani de fotbal. Sunt mândru de ce am realizat în domeniul ăsta, în stadiile pe care le-am trecut. Sunt la momentul în care vreau să le mulţumesc celor care au fost alături de mine.

Aduc şi un omagiu pentru Crişan, Tilihoi sau Balaci. Le mulţumesc şi celorlalţi jucători alături de care am jucat la Universitatea Craiova, în acea perioadă maximă. Au fost cei mai frumoşi ani ai vieţii mele, în acest domeniu. I-am trăit cu intensitate maximă.

După cariera de fotbalist am intrat în cea de antrenorat, peste 30 de ani, cu aproximativ 500 de meciuri doar la Divizia A. Nu mai pun Divizia B, echipa națională olimpică sau perioda din Grecia. A fost o etapă din viața mea intensă de care sunt foarte mulțumit, mândru.

Am ajutat prin capacitatea mea profesională să promovez anumiți jucători și le-am influențat cariera și evoluția lor ulterioară. Le mulțumesc celor care au avut încredere în mine și mi-au dat pe mână destinele echipelor. Din cei 55 de fotbal din viața mea, 40 au fost dedicați fotbalului craiovean. Au fost etape în viața mea interesante și pe care le-am abordat cu maximă pasiune”, a spus Cârţu, într-o conferinţă de presă.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:16 Anunţul momentului în fotbalul românesc, la 12 ore după ce FCSB a cucerit titlul: „Va reveni la Steaua. Sunt discuţii” 10:47 FotoFCSB a sărbătorit pe manele titlul! Tavi Popescu, „transformat” pe dedicaţia lui Florin Tănase. Miculescu a „aruncat” cu bani! 10:21 Andre Villas-Boas este noul preşedinte de la FC Porto! A pus capăt unei domnii de peste 40 de ani 10:05 Foto„Campioanele din spatele campionilor!” Iubitele şi soţiile jucătorilor de la FCSB au radiat de fericire la sărbătoarea de titlu 9:56 Video„Ai cuvintele la tine, copile” Darius Olaru, schimb de replici savuros cu Alex Băluţă. Imagini memorabile cu jucătorii de la FCSB 9:02 Gabi Balint, ironie uluitoare după ce FCSB a câştigat titlul! Mesajul care îi va provoca o criză de nervi lui Gigi Becali 8:48 Foto„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!” 8:41 „E lipsă de respect!” Întrebarea care l-a scos din minţi pe Gică Hagi, după ce FCSB a devenit campioana României 8:32 Mihai Stoica a dezvăluit cine i-a spart arcada la petrecerea de titlu a FCSB-ului! Răspuns savuros: „A scăpat şi fără galben” 8:22 „Am făcut ofertă!” Gigi Becali, asalt total pentru un jucător al lui Gică Hagi. Răspunsul primit imediat de la Gică Popescu Vezi toate știrile
Citește și