Închide meniul

Ştefan Târnovanu, parade magistrale în Ghencea. Portarul FCSB-ului a făcut minuni în Croaţia U21 – România U21

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 iunie 2023, 23:03

Reclamă
Ştefan Târnovanu, parade magistrale în Ghencea. Portarul FCSB-ului a făcut minuni în Croaţia U21 – România U21

Ştefan Târnovanu, parade magistrale în Ghencea

Ştefan Târnovanu, intervenţii superbe în meciul României U21 / Captură TVR

Ştefan Târnovanu a reuşit două parade magistrale în Ghencea, în disputa Croaţia U21 – România U21. Portarul FCSB-ului s-a remarcat pe Stadionul Steaua, în ultima confruntare a micilor tricolori de la Campionatul European de tineret.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Titularizat din nou de Emil Săndoi, Târnovanu a făcut minuni în prima repriză a meciului care nu mai avea nicio miză. Eliminaţi deja din cursa se trofeu, românii au scăpat fără gol la o fază în care au fost luaţi prin surprindere de adversari.

Ştefan Târnovanu, parade magistrale în Ghencea

Defensiva lui Săndoi a avut mari probleme în minutul 37, când croaţii au plecat pe contraatac cu 6 jucători. Baturina şi-a încercat norocul cu un şut din afara careului şi l-a pus la grea încercare pe portarul numărul 1 de la FCSB.

Târnovanu a respins cu dificultate în faţă, iar mingea a ajuns la Beljo. Acesta a şutat la colţul scurt, dar goalkeeperul României a intervenit din nou spectaculos. Balonul nu a părăsit careul echipei nostre. Vidovic a ajuns la finalizare, dar a trimis în transversală din poziţie ideală. Târnovanu era de această dată „bătut”, dar a avut şansă.

Rezervă în meciul de debut cu Spania, Ştefan Târnovanu s-a remarcat împotriva Ucrainei U21. A avut mai multe intervenţii salvatoare, dar a fost învins de un coechipier. Dican a fost autorul unui autogol, în minutul 89. Astfel, tricolorii au ieşit din cursa pentru sferturile de finale ale turneului final găzduit în România şi Georgia.

Reclamă

Mihai Stoica, revoltat din cauza situaţiei lui Ştefan Târnovanu

Mihai Stoica este revoltat din cauza situaţiei lui Ştefan Târnovanu, titularul din poarta FCSB-ului. Oficialul roş-albaştrilor nu îşi explică de ce goalkeeperul de 23 de ani nu a jucat pentru naţionala de seniori şi a fost lăsat pe bancă împotriva Spaniei U21.

Târnovanu a fost rezerva lui Horaţiu Moldovan în „dubla” reprezentativei de seniori cu Kosovo şi Elveţia. Portarul roş-albaştrilor s-a alăturat apoi României U21, dar a fost lăsat pe bancă în confruntarea cu Spania U21. Mihai Popa, jucătorul cumpărat de Torino de la FC Voluntari, a fost titular în meciul de debut de la EURO U21.

Târnovanu nu a avut vacanță, a fost în Thassos să facă o poză și s-a întors. Nu prea e ok că nu a jucat deloc la naționale, dar asta e situația. El a ieșit pe la încălzire, dar nu a jucat niciun minut. Putea să nu meargă cu echipa mare și să rămână cu tineretul.

Reclamă 4 / 0/3

Louis Munteanu (n.r. – fără minut la naționala mare, titular la U21) a jucat, atacant, a putut să joace, dar nu a putut Târnovanu, care e portar. Dacă el apăra la tineret, mi se părea ok, chiar dacă a fost cu echipa mare. Dacă l-au vrut al doilea portar pe Târnovanu, înseamnă că îl consideră la echipa mare mai bun pe el decât pe Popa.

Când s-a întors, trebuia să apere la tineret. Nu e în regulă ce s-a întâmplat, doar să se antreneze cu echipa de seniori, apoi doar să se antreneze cu echipa de tineret„, a declarat Mihai Stoica la orangesport.ro.

În sezonul 2022-2023, Târnovanu a apărat buturile FCSB-ului în 49 de meciuri, din toate competiţiile. A încasat 73 de goluri. Numai în 10 partide a scăpat fără gol primit. Târnovanu are o cotă de piaţă de 2 milioane de euro.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:12 Un fost preşedinte al Rapidului a reacţionat după comunicatul lui Dan Şucu: „E dezinformat, manipulat” 18:00 LIVE VIDEOCatanzaro – Venezia e ACUM în AntenaPLAY! Cremonese – Pisa 2-1 şi Lecco – Sampdoria (19:00). Spectacol în Serie B 17:50 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe probabile 17:20 Novak Djokovic, decizie radicală înainte de turneul de la Roma! Sârbul a concediat încă un membru din staff-ul său 16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano 16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României 15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” Vezi toate știrile
Citește și