Închide meniul

Un „tricolor” a intrat într-un top impresionant după calificarea la EURO 2024! A fost aproape de Kylian Mbappe

Alex Ioniță Publicat: 24 noiembrie 2023, 8:23

Reclamă
Un tricolor” a intrat într-un top impresionant după calificarea la EURO 2024! A fost aproape de Kylian Mbappe

„Tricolorii” nu au pierdut niciun meci în campania de calificare

Jucătorii echipei naționale / Profimedia

Un „tricolor” a intrat într-un top impresionant după calificarea la EURO 2024! Prestațiile excelente din preliminarii i-au dus pe anumiți jucători ai echipei naționale în topuri de senzație, alături de marii fotbaliști ai europei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România și-a câștigat grupa de calificare la EURO 2024 după 1-0 cu Elveția, pe Arena Națională. Partida care a contat pentru ultima etapă a preliminariilor pentru Campionatul European a fost în direct pe Antena 1 și în AntenaPLAY.

Un „tricolor” a intrat într-un top impresionant după calificarea la EURO 2024! Olimpiu Moruțan, aproape de Fernandes și Mbappe

Este vorba despre Olimpiu Moruțan, care a intrat pe lista celor mai buni pasatori decisivi din preliminarii, într-un top publicat de UEFA.

Acesta a fost titular însă doar de 4 ori, iar o singură dată a jucat tot meciul. Totuși, jucătorul de la Ankaragucu a reușit să ofere 4 pase decisive în preliminarii.

Astfel, mijlocașul echipei naționale s-a clasat pe locul 4 în acest clasament, la egalitate cu jucători precum Bernardo Silva, Dusan Tadic, Nicolo Barella, Jeremy Doku, Milot Rashica și Thorsteinsson. A fost depășit de Bruno Fernandes (8 pase), Kylian Mbappe (6 pase) și de Dominik Szoboszlai, Denzel Dumfries și Teemu Pukki (cu câte 6 pase decisive).

Reclamă

Olimpiu Moruțan a jucat 433 de minute pentru prima reprezentativă în cadrul acestor calificări pentru EURO. Mijlocașul este cotat, în momentul de față, la 4 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.

Capitolul la care România s-a clasat pe primul loc în preliminariile EURO 2024

Conform whoscored.com, România a şutat spre poarta adversă de 68 de ori, din afara careului, fiind pe primul loc în acest top. Pe locul secund este Israel, adversara din grupă a „tricolorilor”, care a şutat de 64 de ori.

Podiumul acestui clasament este completat de Armenia, care a şutat din afara careului de 58 de ori. Pe ultimul loc este Gibraltar, care a avut doar cinci şuturi spre poartă din afara careului. Portugalia, echipa cu cele mai bune cifre din preliminarii, a avut 55 de şuturi din afara careului, cu 13 mai puţine faţă de elevii lui Edi Iordănescu.

Reclamă 4 / 0/3

România a reuşit să marcheze 16 goluri în preliminariile EURO 2024. Dintre aceste reuşite, doar două au fost din afara careului. Concret, Nicolae Stanciu a fost autorul ambelor goluri, din lovitură liberă, în partidele cu Belarus şi cu Andorra.

Conform aceleiaşi surse menţionate mai sus, România este a noua cea mai bună echipă din preliminariile EURO 2024. Pentru a se stabili acest clasament, specialiştii au luat în calcul golurile marcate, şuturile din timpul meciurilor, numărul de cartonaşe galbene şi roşii primite, posesia, pasele, cât şi duelurile aeriene câştigate de jucători.

Graţie acestei analize, România a acumulat un punctaj de 6,78. Pe primul loc s-a clasat Portugalia, cu 7,20, urmată de Franţa, cu 7,16. „Tricolorii” s-au clasat peste formaţii precum Italia, Danemarca, Austria, Ungaria şi Serbia.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:22 Thomas Tuchel pleacă de la Bayern Munchen! „Este evident greu”. Anunţul antrenorului german 14:21 „A semnat!” Marius Şumudică a anunţat transferul stelar al lui Denis Drăguş: „L-au cumpărat cu 2 milioane de euro” 14:19 Detalii de ultimă oră despre transferul lui Alex Chipciu la FCSB. Răsturnare totală de situație după declarațiile lui Gigi Becali 14:02 Selecționerul Ucrainei a anunțat lotul cu o lună înainte de EURO! Surprizele pregătite de prima adversară a României 13:25 Botoșani – Mioveni LIVE TEXT (20:00). Duel „încins” pentru Liga 1! Echipele probabile pentru meciul de baraj 13:21 Xavi, la un pas să fie demis de Barcelona! Anunţ-şoc făcut de presa din Spania. Ruptură totală cu Joan Laporta 13:12 „Haos! Trebuie educați” Giani Kiriță a răbufnit după ce suporterii lui Dinamo s-au bucurat pentru calificarea la baraj 13:11 FRF a pus în vânzare biletele pentru ultimele teste înainte de EURO 2024! România – Liechtenstein va fi în direct pe Antena 1 12:56 Schimbare uriașă împotriva rasismului din fotbal! Abuzurile pot fi acum reclamate de jucători printr-un mod inedit. Anunțul FIFA 12:50 VIDEOAntrenamentele din Formula 2 de la Imola au fost în AntenaPLAY. Programul complet Vezi toate știrile
Citește și