Închide meniul

VIDEO: România – Finlanda, 9-0, cea mai mare victorie!

Cătălin Oprișan Publicat: 23 septembrie 2022, 13:14

Reclamă
VIDEO: România – Finlanda, 9-0, cea mai mare victorie!

Victoria de primă pagină nu a folosit la nimic / Arhivă GSP

În 1973, în campania de calificare pentru CM 1974, naționala României a trecut de Finlanda cu 9-0, cea mai mare victorie a noastra la nivel de selecționată într-un secol de existență. Din păcate, nu ne-a ajutat la nimic!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trebuia să învingem la nouă goluri diferență. Și am bătut cu 9-0! Se petrecea în octombrie 1973, la București, pe ”23 August”. Dar, ca să ne calificăm, pentru că remizaserăm, cu un an înainte, la Helsinki, 1-1, aveam nevoie și de ajutorul ”fraților” albanezi, care erau obligați să nu piardă cu RDG-ul.

Finalmente, germanii comuniști au învins cu 4-1 la Tirana și au mers la singurul lor turneu final de CM din istorie. Iar noi scoatem de la naftalină aceste amintiri, de fiecare dată când evoluăm contra finlandezilor.

Reclamă
Reclamă 4
Recomandări

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
13:33

FCSB – Oţelul LIVE TEXT (ora 22:00). Campioana caută prima victorie din acest sezon de Liga 1. Echipele probabile

12:50

VIDEOIsack Hadjar, cel mai rapid pilot în antrenamentele din Formula 2 din Belgia! Calificările sunt la 16:05, LIVE în AntenaPLAY

12:44

Nadia Comăneci, încrezătoare înaintea Jocurilor Olimpice 2024! Proba din gimnastică cu şanse la medalie: „E loz în plic”

12:07

Saul Alvarez îşi pune centurile în joc! Cu cine se va lupta Canelo

11:30

VIDEOAntrenamentele din etapa de Formula 3 a Marelui Premiu al Belgiei au fost în AntenaPLAY! Luke Browning, cel mai bun timp

11:29

Probleme mari în Franţa, înaintea debutului Jocurilor Olimpice: „atac masiv pentru a paraliza reţeaua TGV”

1 Programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice 2024 2 VIDEOMaribor – Universitatea Craiova 2-0. Dezastru pentru olteni în Conference League! Meciul a fost în AntenaPLAY și pe Antena Stars 3 FotoIubita lui Denis Alibec și-a uluit fanii. Fosta gimnastă Anca Surdu, o nouă imagine virală alături de starul naționalei! 4 Adrian Mutu l-a sfătuit pe Gigi Becali să transfere un jucător, înainte de Maccabi Tel Aviv – FCSB: „Ar fi un mare plus” 5 Cum ar putea arăta primul 11 al Universităţii Craiova în duelul cu Maribor (Antena Stars şi AntenaPLAY, 21:15) 6 Verdictul lui Sorin Cârţu înainte de Maribor – Universitatea Craiova, meci transmis în AntenaPLAY şi pe Antena Stars (21:15)
Citește și