Închide meniul

Viorel Moldovan râde de naționala lui Edi Iordănescu, după Moldova – România 0-5: „Clar putem să ajungem campioni europeni sau mondiali!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 21 noiembrie 2022, 17:38

Viorel Moldovan râde de naționala lui Edi Iordănescu, după Moldova – România 0-5: „Clar putem să ajungem campioni europeni sau mondiali!

Edi Iordănescu i-a trimis scrisoarea lui Moș Crăciun

Edi Iordănescu, în timpul unei conferințe de presă/profimedia

Viorel Moldovan râde de naționala lui Edi Iordănescu, după meciul amical Moldova – România 0-5. „Tricolorii” nu le-au dat vreo șansă vecinilor de peste Prut, dar rezultatul obținut de selecționata noastră nu l-a impresionat pe Moldovan.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul atacant al naționalei nu a fost convins de victoria României, explicând că a venit în fața unui adversar extrem de modest.

Viorel Moldovan râde de naționala lui Edi Iordănescu, după amicalul Moldova – România 0-5

Viorel Moldovan a declarat, în glumă, că România are șanse reale să câștige Campionatul European sau Mondial în viitor, dacă va întâlni doar echipe de nivelul Moldovei.

„Dacă vom juca de asemenea manieră, clar putem să ajungem și campioni europeni sau mondiali, dar să avem totuși în față un adversar de nivelul Moldovei. Nu am văzut o echipă a Moldovei atât de slabă. Și eu am fost șocat la fel ca Vadim Rață care a declarat după meci ‘chiar așa mare să fie nivelul?'”, a spus Viorel Moldovan, la Pro Arena.

Viorel Moldovan cere răbdare cu un jucător din naţionala României. Fostul internațional consideră că George Puşcaş poate deveni o certitudine la prima reprezentativă, dacă va avea atitudinea pe care a avut-o în amicalul cu Moldova, câştigat de România cu scorul de 5-0.

Reclamă

George Puşcaş a fost unul dintre cei mai criticaţi jucători de la naţionala României, după campania dezastruoasă din Liga Naţiunilor.

Viorel Moldovan cere răbdare cu George Pușcaș: „Încă nu e o cauză pierdută!”

„Încă nu este o cauză pierdută Pușcaș. Poate va schimba atitudinea, viziunea, mentalitatea, ușor-ușor să joace pentru echipă, echipa să joce pentru el. E foarte important acest lucru să nu se gândească numai la el, să fie altruist. A luat o acțiune pe cont propriu, a stat bine pe picioare la acel atac, a driblat și a pasat foarte bine la golul lui Moruțan. Și a mai avut acțiuni bune. Pot să-l remarc și pe el. 

Pot să-l remarc și pe Paraschiv, care a intrat la fel de bine. Din două atingiri a marcat un gol. A scos un penalty și a marcat un gol. Trebuie să i se acorde încredere și acestui tânăr jucător pentru că în compartimentul ofensiv suferim și nu prea avem multe soluții. Când găsim un jucător de profil număr 9, trebuie ajutat, susținut. Întorcându-mă la Pușcaș, am văzut o schimbare pozitivă. Sper să o țină tot așa”, a spus Viorel Moldovan, pentru sursa citată anterior.

Reclamă 4 / 0/3

Edi Iordănescu, mesaj pentru toți românii după victoria cu Moldova

Edi Iordănescu a transmis un mesaj pentru toți românii, după victoria categorică din meciul amical cu Moldova, scor 5-0. Selecționerul „tricolorilor” a profitat de moment și le-a urat la mulți ani de Ziua Națională, de peste 10 zile.

Iordănescu le-a promis românilor că va califica naționala la un Campionat European. Următoarea șansă este la EURO 2024. Preliminariile pentru turneul final din Germania vor avea loc anul viitor. Edi Iordănescu a vorbit și despre meciurile cu Slovenia, 1-2, și Moldova, 5-0, în care a folosit toți jucătorii din lot, în afară de portarul Mihai Popa, de la FC Voluntari.

„Suntem la cald şi nu vreau să fac foarte multe aprecieri. Zilele următoare vom analiza şi vom trage concluzii. Cred că per total a fost o acţiune reuşită din multe puncte de vedere. Strategia aleasă a fost una inspirată. Debutăm 9 jucători foarte tineri, azi 23 de ani media de vârstă. Cred că e cea mai tânără echipă a României din istorie.

Echipa a făcut un joc bun, a avut tonus, a avut alt curaj decât am arătat cu Slovenia. Sigur, lumea etichetează repede, dar să nu uităm că am întâlnit prima garnitură a Sloveniei şi a Moldovei. Am arătat 3 reprize bune şi foarte bune. Regret că ne-a lipsit puţină atenţie să avem un rezultat mai bun şi cu Slovenia.

Sunt jucători care ies la rampă, care dau semne că pot lărgi grupul nostru. Avem în momentul ăsta în echipă 3 jucători care acum 7 luni erau în liga a doua. Fotbalul românesc are potenţial şi eu zic că are şi viitor. 9 debutanţi, îmi pare rău că şi pe Popică nu am putut să îl ajutăm.

O să continui linia pe care am avut-o din februarie, suntem foarte atenţi. Nu e uşor nici pentru mine. Mă gândesc la Chiricheş, la Niţă… va fi o experienţă foarte bună pentru mine în Qatar. Cinci zile, 10 jocuri.

Vine 1 decembrie, pentru toţi românii: unitate şi la mulţi ani. Vom fi la European!”, a spus Edi Iordănescu, la Pro Arena.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și