Închide meniul
EXCLUSIV

Viorel Moldovan, despre venirea lui Ladislau Boloni la echipa națională. „Mai bine că nu e familiarizat cu fotbalul românesc!” Ultimele detalii de la negocierile cu FRF şi avertismentul lui Dumitru Dragomir

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 11 ianuarie 2022, 23:49 / Actualizat: 10 aprilie 2023, 20:42

Viorel Moldovan, despre venirea lui Ladislau Boloni la echipa națională. „Mai bine că nu e familiarizat cu fotbalul românesc! Ultimele detalii de la negocierile cu FRF şi avertismentul lui Dumitru Dragomir

Ladislau Boloni, noul antrenor al lui Metz

Profimediaimages

Viorel Moldovan a vorbit despre venirea lui Ladislau Boloni la echipa națională.. Ladislau Boloni a purtat negocieri intense cu Răzvan Burleanu pentru a prelua postul de selecționer al României. Deși Loți n-a semnat oficial contractul cu FRF, vocile importante din fotbalul românesc fac presiune să fie numit cât mai repede la cârma tricolorilor. Viorel Moldovan și Dumitru Dragomir au dat verdictul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Viorel Moldovan, mai glumă, mai în serios, a spus că e mai bine pentru România dacă Ladislau Boloni ar fi în urmă cu actualitatea din fotbalul nostru. Loți, care a activat multă vreme în fotbalul din Vest, ar putea aduce un aer nou la echipa națională, crede Moldovan.

Viorel Moldovan, despre venirea lui Ladislau Boloni la echipa națională

„Cred că dacă Ladislau Boloni va fi numit selectioner, dacă va accepta, că văd că sunt tratative intense, consider că putem spune că, în sfârșit, avem un selectioner adevărat. Până acum au fost fel și fel de experimente. Am pierdut calificări pe bandă rulantă, cred că este o alegere foarte bună din partea Federației. Boloni e un antrenor foarte experimentat, un antrenor căruia i-au trecut prin mână foarte mulți jucători tineri, care au confirmat mai târziu și au ajuns fotbalisti de mare calibru.

Este o alegere foarte bună, zic eu, aveam nevoie și avem nevoie de un astfel de selectioner. Boloni, Pițurcă, Mircea Lucescu, așa trebuie să arate un selectioner. Nu este momentul încă unui experiment. Am făcut destule până acum și cam stăm acasă, ne uităm la turneele finale la televizor.

Mai bine că nu e familiarizat cu fotbalul romanesc (n.r.- râde). Din punctul meu de vedere, chiar e un lucru foarte bun să nu fii familiarizat cu fotbalul românesc. El cred că e familiarizat cu fotbalul modern. Eu am mare încredere în Ladislau Boloni. E clar că nu îi va fi ușor, până la urmă trebuie să ținem cont și de ceea ce avem noi în momentul de față la dispoziție ca și paletă, arie de selecție”, a spus Viorel Moldovan, în exclusivitatea pentru Antena Sport.

Reclamă

Dumitru Dragomir: „Ladislau Boloni nu va pierde un dolar!”

Fostul șef de la LPF, Dumitru Dragomir, a dezvăluit că Boloni ține la bani în negocierile cu FRF. „Mitică” crede și el că Boloni e varianta cea mai bună pentru echipa națională.

„Îl acuză lumea că a fugit de la echipa națională. Nu este adevărat, a plecat la bani mai mulți. Toată omenirea, tot ce e pe globul pământesc se zbate să câștige mai bine. Este un om educat, a învățat carte , este om serios și un antrenor cu performanțe, nu știu dacă va face performanță la echipa națională, dar nu poți să spui că Boloni nu este un om de apreciat.

Părerea mea că da, îl putem considera selecționerul României, numai dacă nu-l supără ceva. Părerea mea este că l-au convins, o să vina și o să se apuce de muncă. E foarte pretențios. El , Pițurcă… aștia știu să-și facă contracte, ăștia îsi fac contracte beton, n-ai ce să le mai faci. Categoric pierde Federația, Boloni nu va pierde un dolar”, a spus Dumitru Dragomir, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Reclamă 4 / 0/3

Unde s-au blocat negocierile dintre Ladislau Boloni și FRF

Ladislau Boloni și Răzvan Burleanu au divergențe de opinii. Problema nu e la bani, ci la viziunea asupra viitorului echipei naționale. Trei runde negocieri au avut loc până acum între Loți și șefii FRF. Prima rundă de negocieri s-a derulat la Nisa, acolo unde antrenorul român a fost vizitat de şefii FRF.

Următoarele runde de negocieri s-au purtat în România. Vineri, Boloni a mers la sediul FRF pentru a negocia contractul. Ultima rundă de negocieri a avut loc ieri, la un restaurant. Surse Antena Sport susţin că Răzvan Burleanu i-a făcut oferta finală lui Ladislau Boloni.

Din punct de vedere financiar, cele două părţi s-au înţeles. Boloni ar urma să aibă un salariu de 30 de mii de euro pe lună. Singurele neconcordanţe sunt legate de durata contractului şi de numele colaboratorilor. FRF i-a propus lui Boloni un contract valabil pe 2 ani, ce are ca obiectiv calificarea echipei naţionale la EURO 2024. În schimb, Ladislau Boloni îşi doreşte un contract pe 4 ani, timp în care să reconstruiască naţionala României.

Variantele de rezervă în cazul în care varianta „Ladislau Boloni” pică

Mutu e varianta de rezerva. Și nu vine singur pe banca Romaniei. Mutu îl aduce director tehnic pe Cesare Prandelli, pe care l-a si propus selectioner al Romaniei, când era jucător. Prandelli a colaborat cu Mutu la Fiorentina, unde l-a făcut pe „Briliant” vedeta echipei viola. Printre alte echipe din CV-ul său se numără Valencia, Galatasaray și AS Roma.

Pe lângă Mutu, și Edi Iordănescu se află pe lista de rezervă a șefilor FRF. Fiul lui Anghel Iordănescu e liber de contract după despărțirea de FCSB. Iordănescu Jr. a primit o ofertă spectaculoasă din Anglia, astfel că FRF ar trebui să se miște repede ca să obțină semnătura lui.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
Vezi toate știrile
Citește și