Închide meniul

Eduard Novak s-a ţinut de cuvânt! Regula care îi dă fiori lui Dan Petrescu, publicată în Monitorul Oficial

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 9 iulie 2022, 11:55

Eduard Novak s-a ţinut de cuvânt! Regula care îi dă fiori lui Dan Petrescu, publicată în Monitorul Oficial

Eduard Novak este Ministrul Sportului

Eduard Novak, în timpul unei conferinţe de presă / ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Eduard Novak s-a ţinut de cuvânt, iar regula care îi dă fiori lui Dan Petrescu a fost publicată în Monitorul Oficial. Ieri, Ministrul Sportului a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi în competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Conform Ministerului, obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022/2023.

Eduard Novak s-a ţinut de cuvânt! Regulă istorică publicată în Monitorul Oficial

Potrivit documentului publicat de Ministerul Sportului, “obiectivul prezentelor instrucțiuni constă în susținerea sportului de înaltă performanță și obținerea unor rezultate remarcabile la competițiile sportive naționale oficiale de către sportivii de performanță români”.

„Federațiile sportive naționale au obligația să respecte prevederile statutului, actului constitutiv și regulamentelor proprii, precum și ale actelor normative cu incidență în domeniul de activitate al federației la stabilirea ponderii prevăzute.

Nerespectarea dispozițiilor prezentelor instrucțiuni constituie contravenție, prin nerespectarea solicitărilor legale ale Ministerului Sportului, și se sancționează corespunzător”, se mai arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.

Reclamă

Dan Petrescu a răbufnit după decizia istorică anunțată de Novak

CFR Cluj va fi cea mai afectată echipă din Superligă, având în vedere că are în lot nu mai puțin de 16 jucători străini.

Dan Petrescu consideră că o astfel de regulă implementată de Ministrul Sportului este „imposibilă pentru fotbal”. În urma ordinului de minister anunțat, fiecare echipă din fotbalul românesc va trebui să aibă în „primul 11” 4 sau 5 jucători români.

Antrenorul campioanei a oferit un contraexemplu, de pe vremea în care juca în Anglia, la Chelsea:

Reclamă 4 / 0/3

„Nu cred că la fotbal se poate, nu? E imposibil la fotbal. Nu poți să spui acum că nu mai ai voie jucători (n.r. – străini), trebuie să-i dai afară. Eu am jucat la Chelsea, erau numai străini în echipă şi n-a afectat pe nimeni, nici pe fani, nici pe miniştri. Trebuie să fie la liber, la orice sport”, a declarat Dan Petrescu, la conferința de pres

Eduard Novak, anunț clar după decizia care a dat peste cap fotbalul românesc

Eduard Novak a făcut un anunț clar după decizia care a dat peste cap fotbalul românesc. Ministrul Sportului asigură că regula cu „minimum 40% sportivi români pe teren” este „100% legală” și că nu va renunța la implementarea ei.

Novak a dezvăluit că a discutat cu Răzvan Burleanu, președintele FRF, iar cei doi au ajuns la concluzia că fotbalul nu va fi afectat din cauza regulii respective.

„Decizia este 100% legală, vă spun eu. La fotbal va fi nevoie de 5 români. Nu e așa mult dintr-un lot de 25 de jucatori. Am vorbit cu președintele Burleanu și fotbalul stă bine. Probleme vor fi la handbal, la baschet etc. Acolo sunt cazuri în care 90% dintre sportivi renunță când împlinesc 18 ani, pentru că n-au unde sa joace, echipele preferă străinii.

Nu, procentul nu va scădea (n.r. – de 40%). Nu dau înapoi aici! Dar am putea discuta dacă, de exemplu, în cazul fotbalului e oportun sa amânăm o luna-două aplicarea, până se pun la punct. Pentru ei e cam din scurt, e adevărat.

Nu mai avem deloc rezultate la nivelul naționalelor, nu se mai poate continua așa. Mi-am asumat această intervenție, pentru că e foarte necesară. Poți aduce sute de milioane de euro și tot nu rezolvi problemele dacă sportivii români nu pot juca.

Îmi asum faptul că poate e prea din scurt. Dar eu am tras semnalul de alarmă și acum vedem ce urmează, mai discutăm, mai negociem”, a spus Eduard Novak, pentru TVR, citat de gsp.ro.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:41 Pompiliu Popescu îi dă o veste teribilă lui Olimpiu Moruţan: „Puţini au mai revenit la un nivel bun după o astfel de accidentare” 13:20 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și