Închide meniul

Emeric Ienei, antrenorul legendar care a ajutat-o pe Steaua să câştige Cupa Campionilor Europeni, împlineşte astăzi 85 de ani. Mesajele primite de la FCSB şi CSA Steaua

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 22 martie 2022, 12:05

Emeric Ienei, antrenorul legendar care a ajutat-o pe Steaua să câştige Cupa Campionilor Europeni, împlineşte astăzi 85 de ani. Mesajele primite de la FCSB şi CSA Steaua

Emeric Ienei împlineşte 85 de ani

Colaj Hepta / Profimediaimages

Emeric Ienei, antrenorul legendar care a ajutat-o pe Steaua să câştige Cupa Campionilor Europeni, în 1986, împlineşte astăzi 85 de ani. Tehnicianul care a scris istorie în fotbalul românesc a primit felicitări atât de la FCSB, cât şi de la CSA Steaua.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FCSB îi urează La Mulți Ani domnului Emeric Ienei, ajuns la venerabila vârstă de 85 de ani. Clubul nostru îi dorește antrenorului care a adus trofeul UEFA Champions League la București să aibă parte de multă sănătate!„, a transmis clubul patronat de Gigi Becali pe contul de Facebook.

Emeric Ienei împlineşte 85 de ani. Mesajele primite de la FCSB şi CSA Steaua

La Mulți Ani, Emerich Ienei! Emerich Ienei, legendarul antrenor al echipei de fotbal Steaua București, care a cucerit Cupa Campionilor Europeni pe 7 mai 1986, după o finală epică la Sevilla, cu FC Barcelona (scor 2-0, după lovituri de la 11 metri), împlinește azi 85 de ani.

Clubul Steaua București îi mulțumește pentru tot ceea ce a făcut pentru culorile roș-albastre, îi transmite multă sănătate și un sincer „La Mulți Ani”!„, au postat şi cei de la CSA Steaua.

Reclamă

Nici Gabi Balint nu a uitat de ziua legendei roş-albaştrilor. A publicat, pe reţelele de socializare, o imagine istorică.

Reclamă 4 / 0/3

Emeric Ienei s-a născut la 22 martie 1937, la Agrişu Mic, în judeţul Arad. Deşi şi-a dorit să devină avocat, el a ajuns fotbalist şi ca jucător a activat la echipele UTA Arad, Steaua Bucureşti şi Kayserispor. A câştigat de trei ori titlul de şi de patru ori Cupa României, toate cu Steaua Bucureşti.

Ca antrenor, Ienei a activat la Steaua Bucureşti, Crişul Oradea, Chindia Târgovişte, Videoton, Panionios şi Universitatea Craiova şi a fost selecţioner al echipelor naţionale ale României şi Ungariei.

Cea mai mare performanţă din cariera sa de tehnician este câştigarea Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, în 1986. Tot cu Steaua a câştigat cinci titluri şi trei Cupe ale României.

La 9 martie 2017, Emeric Ienei a fost decorat prin decret prezidenţial de Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler. El are şi Ordinul Meritul Sportiv acordat în 2008 de preşedintele Traian Băsescu.

Emeric Ienei, amintiri din finala de la Sevilla: „Măi, băieţi, voi aţi văzut ce maşini au ăştia?!”

Anul trecut, Emeric Ienei a fost sărbătorit în direct la AS.ro LIVE. El le-a mulţumit foştilor săi jucători pentru performanţele care l-au făcut celebru.

Ienei a continuat să fie modest şi în ziua în care a împlinit 84 de ani. El spune că performanţele sale se datorează fotbaliştilor pe care i-a avut. „Îi felicit pe foştii mei jucători. Au fost nişte jucători adevăraţi„, a transmis Emeric Ienei la AS.ro LIVE.

Ienei este recunoscut pentru calmul său imperturbabil, chiar şi în momentele cele mai tensionate. Fostul mare antrenor a glumit pe seama stăpânirii de sine de care a dat dovadă.

Reclamă

– Aţi fost vreodată supărat?
– Supărat? Ce înseamnă supărat până la urmă?! În primul rând, că şi jucătorii mei au fost nişte jucători de mare-mare valoare. (…) Eu am încercat să am un dialog absolut prietenesc cu ei„, a mai spus Ienei.

Dintr-o carieră uriaşă, meciul favorit este, cum altfel, finala de la Sevilla din 1986. Ienei a dezvăluit cum a încercat să îi facă pe fotbaliştii Stelei să uite de emoţii înaintea marelui meci cu Barcelona.

„Măi, băieţi, voi aţi văzut ce maşini au ăştia?!„, le-a spus Ienei ca să-i ambiţioneze în timpul plimbării pe care au făcut-o înaintea finalei.

Ca un cadou al destinului, Ienei se bucură că starea de sănătate i s-a ameliorat de ziua lui. „Nişte dureri la ambele picioare, dar acum parcă mă simt mai bine„, a spus fostul mare antrenor.

Recomandări
  • Emeric Ienei împlineşte astăzi 85 de ani
  • Ce mesaje a primit de la FCSB şi CSA Steaua

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:17 „Ştiu să tund foarte bine!” Un jucător de la FCSB şi-a făcut planurile, după retragere 14:42 Sold-out la derby-ul FCSB – Rapid! Anunţul de ultim moment al lui Mihai Stoica 14:17 LIVE VIDEOLeicester – West Brom se joacă ACUM! Trei meciuri din Championship se văd azi în AntenaPLAY 14:11 Video„A fost o sperietură zdravănă” Carlos Sainz, după accidentul din calificările din China: „Asta mi-a permis să continui” 13:59 EXCLUSIV„Nu ne gândim la petreceri!” Liderul galeriei FCSB-ului, mesaj clar înaintea derby-ului cu Rapid! Ce a spus despre Gigi Becali 13:45 LIVE VIDEOBari – Pisa se joacă ACUM, în AntenaPLAY! Duel între George Pușcaș și Marius Marin în Serie B 13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” 13:00 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele au fost în AntenaPLAY 12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar 12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon Vezi toate știrile
Citește și