Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

„Erau ispite de toate felurile!” Adrian Porumboiu, dezvăluiri incredibile din vremea Cooperativei. „Bani, interese, femei!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 29 martie 2022, 11:17

„Erau ispite de toate felurile! Adrian Porumboiu, dezvăluiri incredibile din vremea Cooperativei. „Bani, interese, femei!

Adrian Porumboiu a fost arbitru FIFA

AS.ro

În studioul AS.ro LIVE, Adrian Porumboiu a făcut și-a adus aminte despre cunoscuta perioada a Cooperativei, când blaturile erau la zi în fotbalul românesc. Fostul mare arbitru a dezvăluit cum erau aranjate meciurile și cum erau mituite brigăzile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cooperativa era un sistem din care făceau parte mai multe cluburi din prima ligă. Acestea decideau retrogradatele și campioana încă de dinainte de startul sezonului, bazându-se pe meciuri aranjate între ele. Din sistem au făcut parte în diverse momente Gloria Bistrița, Ceahlăul, Petrolul, FCM Bacău, FC Brașov, dar și cluburi mari precum Steaua și Dinamo.

Adrian Porumboiu, dezvăluiri incredibile din vremea Cooperativei

Porumboiu a dezvăluit că rezultatele erau stabilite de așa manieră încât Steaua și Dinamo să termine mereu pe locurile fruntașe din clasament! Cei doi „coloși” ai fotbalului românesc aveau echipe „satelit” care le erau loiale.

Porumboiu era unul dintre arbitrii bine văzuți din România la acea vreme și nu era trimis la meciurile aranjate.

„Oh, la la! Ispite de toate felurile. Bani, interese, femei. Tot ce era pe lume! Înainte de Revoluție, erau două puteri mari. Nu erai corect, te făceau zob. Au vrut să facă niște mizerii. Dacă n-aveai treaba cu niciuna dintre echipe, arbitrai ce era în teren. Dar era jucători greu de strunit. La Steaua – Sportul, în minutul 5 aveam deja două galbene. Toate meciurile pe care le-am avut, nu știu dacă au fost trei în care am comis greșeli de tipar. Arbitraj perfect n-a fost și n-o să existe niciodată.

Reclamă

Echipele jucau fotbal, dar blaturile erau. Mergeau pe coloane. Erau două coloane mari, Dinamo și Steaua. Eu n-am intrat. Acolo unde erau meciurile rezolvate n-aveau sens să mai pună arbitri care chiar erau arbitri”, a spus Adrian Porumboiu, la AS.ro LIVE.

Porumboiu a fost arbitru FIFA

Adrian Porumboiu (71 de ani) a devenit cunoscut în fotbalul românesc ca arbitru, după ce a jucat fotbal doar la nivel de juniori. Fostul central, născut la Buzău, a fost promovat ca arbitru internațional FIFA în 1986, după 10 ani de meserie.

Porumboiu s-a retras din arbitraj în 1997, pentru ca un an mai târziu să ajungă la conducerea Comisiei de Disciplină și Judecată a arbitrilor din FRF. După doi ani în cadrul Federației, Adrian Porumboiu își părăsește postul și intră în lumea afacerilor.

Reclamă 4 / 0/3

Ulterior, fostul arbitru a devenit finanțatorul echipei FC Vaslui. Adrian Porumboiu a investit 10 ani la formația moldoveană și a transformat-o într-o adevărată forță în Liga 1. Cu el la conducere, FC Vaslui a jucat în grupele Europa League în sezonul 2011/2012. De asemenea, în 2008 clubul molvodean a câștigat Cupa Intertoto cu Adrian Porumboiu pe postul de patron. În Liga 1, cea mai bună clasare a echipei a fost locul 2, în 2012.

Pe 21 iunie 2013, Porumboiu s-a retras oficial din poziția de finanțator a lui FC Vaslui. Chiar și după despărțirea de echipa moldoveană, Adrian Porumboiu a rămas atașat de fotbal și a continuat să discute pe marginea meciurilor din Liga 1.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și