Închide meniul

Alex Chipciu a anunţat care e „jucătorul fabulos” al naţionalei României, înainte de EURO 2024: „Are un caracter şi mai mare”

Dan Roșu Publicat: 12 iunie 2024, 8:23

Reclamă
Alex Chipciu a anunţat care e „jucătorul fabulos al naţionalei României, înainte de EURO 2024: „Are un caracter şi mai mare

Alex Chipciu a anunţat care e "jucătorul fabulos" al naţionalei României

Alexandru Chipciu, în timpul unui meci - Profimedia Images

Alex Chipciu a anunţat care e „jucătorul fabulos” al naţionalei României, înainte de EURO 2024. Este vorba de bunul său prieten, Nicolae Stanciu, unul dintre fotbaliştii cu experienţă ai lui Edi Iordănescu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În lipsa lui Chipciu, Nicolae Stanciu şi Denis Alibec sunt singurii jucători ai lui Iordănescu care nu se află la primul turneu final, ei fiind în lotul României şi la EURO 2016. Dintre ei, titular în primul meci al tricolorilor din Germania, cu Ucraina, va fi doar mijlocaşul.

Alex Chipciu a anunţat care e „jucătorul fabulos” al naţionalei României, înainte de EURO 2024

„Nicușor a fost și în 2016. Eu am o relație de prietenie foarte strânsă cu el. Am jucat la trei echipe de club și la echipa națională împreună, am fost colegi de cameră peste tot. Și familiile sunt apropiate, suntem foarte, foarte apropiați.

E un jucător fabulos pentru mine și de multe ori am spus că are un caracter și mai mare decât e ca jucător. E un băiat extraordinar. A mobilizat echipa, în jurul lui a creat o echipă bună, iar jucătorii sunt apropiați ca vârstă de el. E o echipă tânără, cu entuziasm, care poate face lucruri frumoase”, a spus Chipciu, pentru Pro TV.

Alexandru Chipciu: „Belgia e balaurul grupei”

România speră să treacă de faza grupelor şi va avea ca adversare Ucraina, Belgia şi Slovacia. Primul duel, cu Ucraina, va avea loc luni, 17 iunie, de la ora 16:00, în format live text pe as.ro.

Reclamă
Reclamă 4

„Belgia e balaurul grupei, chiar dacă e o echipă în schimbare, nu mai e generația care a terminat pe locul 3 la Mondial cu Kompany, cu Hazard. Au și mulți tineri acum, nu mai e nici Martinez, care juca cu un sistem cu 5. Au jucători de mare valoare – Trossard, Doku. Cu mulți am fost și coleg la Anderlecht, mulți erau în academii, veneau la echipa mare, dar apoi erau împrumutați la echipe din prima ligă din Belgia.

Chiar am văzut declarația selecționerul Belgiei, care a spus că ar vrea să domine toate meciurile și să recupereze mingea cât mai repede. Cu siguranță va fi un meci în care ei ne vor domina, noi vom fi mai mult în apărare și vom spera că vom da gol pe contraatac. Dacă te aperi jos și nu ești periculos pe contraatac, te aperi degeaba. Orice e posibil. Și noi, în 2016, ne gândeam că cine știe ce ne face Franța, dar orice e posibil.

M-am uitat la meciurile Ucrainei de la baraj. N-au fost convingătoare ca joc, dar au jucători foarte buni. Ucraina poate să fie o surpriză a Campionatului European. Au jucător la Girona, golgheter, au jucător la Chelsea, Mudryk, au Zinchenko, nu mai zic de Șahtior și Dinamo Kiev, echipe bune din Europa. Cred că vom avea un meci dificil. Ei au capacitatea de a lupta și sunt buni și cu mingea. Cred că va fi foarte, foarte dificil acest meci cu Ucraina.

Reclamă

Aș spune că Albania din 2016 era mult mai slabă decât e Slovacia acum. Slovacia, în meciuri amicale, a arătat foarte bine. Clar, va fi greu și acest meci. Noi n-am gestionat bine meciul cu Albania, probabil ne-am speriat de miza meciului, de duritatea cu care jucau ei și am avut de pierdut. Regret că n-am jucat deloc în acel meci, e un meci care putea schimba o generație, stare noastră și a fotbalului românesc”, a mai spus Chipciu.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
8:51

Gigi Becali i-a dat de gol pe şefii FRF! Ce primă au primit tricolorii la EURO 2024: „Atât a luat fiecare jucător!”

8:40

Gest incredibil făcut de slovaci înainte de meciul decisiv cu România: au chemat bucătarul la conferinţa de presă

8:25

Andrei Raţiu, aproape de un transfer uriaş! Cele două echipe care se luptă pentru semnătura titularului României de la EURO 2024

8:12

Anunţul făcut de Luka Modric, la 38 de ani şi 289 de zile, după victoria ratată dramatic de Croaţia în faţa Italiei, la EURO 2024

0:16

Calculele calificării „tricolorilor” în optimile EURO 2024, după egalul dintre Croaţia şi Italia. Rezultat perfect pentru România

23:55 24 iun.

Croaţia – Italia 1-1 şi Albania – Spania 0-1. Italienii s-au calificat dramatic în optimi! Croaţia, şanse mari să fie eliminată

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 3 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 4 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 5 Portugalia – Cehia 2-1. Portughezii au marcat golul victoriei în prelungirile meciului. Debut cu dreptul pentru Ronaldo la EURO 6 Ce cotă incredibilă are România la calificarea în „optimile” EURO 2024. Tricolorii, lideri în Grupa E după ce au umilit Ucraina
Citește și