Închide meniul

Edi Iordănescu, în top 10 selecţioneri ai României din toate timpurile

Dan Roșu Publicat: 18 iunie 2024, 16:01

Reclamă
Edi Iordănescu, în top 10 selecţioneri ai României din toate timpurile

Edi Iordănescu, anunț clar despre viitorul său pe banca naționalei

Edi Iordănescu, în timpul unui meci - Getty Images

Edi Iordănescu a intrat în top 10 selecţioneri ai României din toate timpurile, atunci când vine vorba de cele mai multe meciuri adunate pe banca selecţionatei noastre. El l-a depăşit la acest capitol pe Cosmin Contra şi a ajuns la 25 de partide la cârma tricolorilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primul la acest capitol este chiar tatăl său. Anghel Iordănescu a adunat 100 de meciuri pe banca naţionalei, în trei mandate (1993-1998, 2002-2004 şi 2014-2016). Generalul este urmat la acest capitol de Victor Piţurcă (95) şi de Mircea Lucescu (58).

Edi Iordănescu, în top 10 selecţioneri ai României din toate timpurile

Înaintea lui Edi Iordănescu se mai află Emerich Ienei (51), Costel Rădulescu (49), Angelo Niculescu (38), Valentin Stănescu (36), Ştefan Kovacs (34) şi Gheorghe Popescu 1 (28).

Ca selecţioner al României, Edi a adus a doua victorie la un EURO, a adunat 13 meciuri consecutive fără înfrângere şi a calificat România la EURO 2024, de pe primul loc, neînvins, dintr-o grupă cu Elveția, Israel, Belarus, Kosovo și Andorra.

Edi Iordănescu, cuvinte uriaşe după victoria istorică cu Ucraina

Edi Iordănescu a folosit cuvinte uriaşe după victoria istorică cu Ucraina. România a învins Ucraina cu 3-0, în meciul de debut al „tricolorilor” de la EURO 2024.

Reclamă
Reclamă

„Efectiv băieţii au fost fabuloşi. Vă rog ceva. Am văzut că începe să fie numită această generaţie în fel şi fel. Vă rog, nu o numiţi în niciun fel. Această generaţie nu reprezintă niciun metal de niciun fel. E generaţia de suflet. Trebuie să fie şi generaţia de suflet a românilor.

A fost victoria Generaţiei de Suflet. Băieţii ăştia au dat multe borne peste cap. S-au unit şi au dat tot ce au mai bun. E meritul lor total şi le sunt recunoscător”, a spus Edi Iordănescu la conferinţa de presă.

Pentru România, urmează meciul cu Belgia, ce se va desfăşura sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22:00, live text pe as.ro.

Reclamă
Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:16

Câte etape a fost suspendat Radu Drăgușin de UEFA, după ce a fost eliminat în minutul 8 în Tottenham – Qarabag 3-0

17:55

Pep Guardiola a confirmat că Rodri e OUT pentru restul sezonului! Mesaj după operația jucătorului: „Cele mai proaste vești”

17:32

Estoril – Sporting LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:15). Programul etapei cu numărul 7 din Liga Portugal!

17:32

Gigi Becali, descoperire fabuloasă după FCSB – RFS 4-1: „Luăm 30 şi ceva de milioane de euro dacă terminăm pe locul 2!”

17:26

Gigi Becali schimbă „din temelii” primul 11 de la FCSB! Jucătorii care vor fi OUT la meciul cu Sepsi

16:52

Tragedie în lumea ciclismului! Muriel Furrer a murit la doar 18 ani! Căzătura de la mondiale i-a fost fatală

1 FotoMihaela Cambei, uimită de gestul uriaş al lui Ion Ţiriac! Răsturnare de situaţie: „Era vorba de David Popovici” 2 FotoAdelina Chivu, anunţ despre revenirea lui Cristi Chivu în fotbalul românesc: „Crezi că mai înţelege ceva de aici?” 3 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 4 FotoAdelina Chivu, dezvăluiri tulburătoare despre cea mai cumplită accidentare a lui Cristi Chivu: „Era într-o euforie că n-a murit” 5 FCSB – RFS 4-1. FCSB a dat recital la debutul în grupa principală din Europa League. Darius Olaru, „dublă” spectaculoasă! 6 Tottenham, victorie clară cu Qarabag, după ce Drăguşin a fost eliminat! Ajax a făcut spectacol cu Beşiktaş! Rezultatele serii
Citește și