Închide meniul

Presa belgiană i-a lăudat pe tricolori după Belgia – România 2-0: „Puternici şi rezistenţi”! Ce ar urma în grupa E: „Thriller”

Bogdan Stănescu Publicat: 23 iunie 2024, 8:33

Reclamă
Presa belgiană i-a lăudat pe tricolori după Belgia – România 2-0: „Puternici şi rezistenţi! Ce ar urma în grupa E: „Thriller

Presa belgiană i-a lăudat pe tricolori după Belgia - România 2-0

Imagine din meciul Belgia - România 2-0 / Profimedia Images

Presa belgiană i-a lăudat pe tricolori după Belgia – România 2-0. Belgienii au fost mulţumiţi de rezultat şi de joc. Ei au avertizat însă că ar putea urma un „thriller” cu Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Situaţia în grupa E de la EURO 2024 e una complicată. Toate cele 4 echipe au câte 3 puncte înaintea ultimului joc din grupă. România e în continuare lider în grupa E, chiar şi după înfrângerea cu Belgia, datorită golaverajului.

Presa belgiană i-a lăudat pe tricolori după Belgia – România 2-0: „Puternici şi rezistenţi”! Ce ar urma în grupa E: „Thriller”

Belgia este din nou în viață! Cu o victorie convingătoare în fața României, Belgia și-a sporit șansele de calificare la acest turneu final. Youri Tielemans a deblocat rapid tabela, iar ocaziile irosite și un alt gol anulat de arbitrajul video ne-au făcut să tremurăm până spre final. Din fericire, căpitanul De Bruyne și-a luat revanșa și a dublat avantajul.

În ciuda golului rapid și a multelor ocazii, meciul a rămas incitant pentru o bună perioadă de timp. Românii au fost puternici și rezistenți. Primele probleme au survenit imediat după golul lui Tielemans, dovadă a unei echipe extrem de imprevizibile”, a scris publicaţia belgiană sporza.be.

„Ne putem aștepta la un thriller cu Ucraina”

Belgienii au remarcat ocaziile lui Man şi Mihăilă. Cea mai importantă, ratată de Man în minutul 68, i-a făcut pe jurnaliştii belgieni să îl laude pe portarul Casteels, care a închis poarta.

Reclamă
Reclamă 4

Belgia a dominat întreaga primă repriză, deși ocaziile au întârziat să apară. Belgia a fost avertizată din nou în startul primei reprize, la ocaziile lui Man și Mihăilă. Același Man a avut o șansă importantă în minutul 68, însă Casteels și-a arătat valoarea. În sfârșit, De Bruyne a făcut 2-0 și a închis partida.

Ne putem aștepta la un thriller în partida cu Ucraina. Toate echipele din Grupa E au același număr de puncte înaintea ultimei etape”, a mai notat publicaţia belgiană.

Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat

Belgia – România s-a terminat 2-0. „Tricolorii” au pierdut cu belgienii, dar au rămas pe primul loc în grupă. Totul se decide în ultima etapă, când naţionala României va juca cu Slovacia.

Reclamă

România a pierdut primul meci la EURO şi, totodată, primul meci oficial din 2022. Tielemans şi De Bruyne au marcat golurile victoriei Belgiei.

Meciul de la Koln a început cu belgienii în atac şi, în minutul 2, tabela s-a modificat. Lukaku i-a pasat lui Youri Tielemans, iar acesta a înscris cu un şut din afara careuului. Tricolorii au replicat în minutul 5, când Radu Drăguşin a trimis cu capul, la un corner, iar portarul Casteels a scos de sub bară. Niţă a respins în corner un şut al lui Lukebakio, în minutul 18, pentru ca portarul nostru să respingă şi execuţia din 7 metri a lui Doku.

La reluare, Man şi Mihăilă au încercat poarta lui Casteels, în minutele 48 şi 49, dar fără succes. Răzvan Marin i-a pasat lui Raţiu, în careul belgian, dar Vertonghen i-a suflat mingea românului, în minutul 59. După numai cinci minute Lukaku a primit şi a scăpat singur înscriind cu un şut la colţul scurt, dar golul atacantului belgian a fost anulat pentru o poziţie de ofsaid. Lukaku a ajuns la al treilea gol anulat în două meciuri disputate la Euro 2024, iar în minutul 66 tot el a şutat din careu, însă Niţă a respins.

Man s-a aflat în faţa golului, în minutul 68, dar a ezitat şi Casteels a intervenit. Belgienii au înscris al doilea gol în minutul 80, prin De Bruyne, iar tricolorii au ratat prin Alibec, care a trimis spre poartă, dar Castagne a salvat. Niţă s-a mai remarcat odată, la şutul lui Lukaku din minutul 89 şi meciul s-a încheiat cu scorul de 2-0 pentru Belgia.

Cum arată clasamentul actualizat

1. România – 3 puncte (golaveraj 3-2)
2. Belgia – 3 puncte (golaveraj 2-1)
3. Slovacia – 3 puncte (golaveraj 2-2)
4. Ucraina – 3 puncte (golaveraj 2-4)

Se califică naţionala României în "sferturi" la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:01 27 iun.

România – Olanda, în optimi la EURO 2024. Cu ce colos ne luptăm, de fapt, pentru sferturile de finală de la Campionatul European

22:56 27 iun.

„Incredibil! Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva!” Meciul de la EURO 2024 care l-a şocat pe Marius Şumudică

22:52 27 iun.

Gigi Becali a dezvăluit că Daniel Popa are deja probleme la FCSB! Ce se întâmplă cu noul atacant al campioanei

22:31 27 iun.

Sepsi a condus-o pe Ferencvaros cu 4-0, însă scorul final a surprins pe toată lumea! Ce a reușit campioana din Ungaria

22:30 27 iun.

Programul complet al Marelui Premiu de Formula 1™ al Austriei. Marea cursă e duminică, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

22:14 27 iun.

„Mitralieră atomică!” Gigi Becali, „cucerit” de Alex Băluță! Pe ce poziție va juca la FCSB, după venirea lui Marius Ștefănescu

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – Ucraina 1-2. Ucrainenii au reuşit prima victorie de la EURO 2024, după ce au fost conduşi! Shaparenko, gol şi assist
Citește și