Închide meniul

Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat

Bogdan Stănescu Publicat: 22 iunie 2024, 23:45

Reclamă
Belgia – România 2-0. „Tricolorii au rămas pe primul loc în „grupa morţii de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat

Belgia - România 2-0, ACUM, la EURO 2024. Kevin de Bruyne a marcat şi l-a accidentat pe Niţă. Man, ocazie uluitoare

Profimedia

Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au pierdut cu belgienii, dar au rămas pe primul loc în grupă. Totul se decide în ultima etapă, când naţionala României va juca cu Slovacia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a pierdut primul meci la EURO şi, totodată, primul meci oficial din 2022. Tielemans şi De Bruyne au marcat golurile victoriei Belgiei.

Meciul de la Koln a început cu belgienii în atac şi, în minutul 2, tabela s-a modificat. Lukaku i-a pasat lui Youri Tielemans, iar acesta a înscris cu un şut din afara careuului. Tricolorii au replicat în minutul 5, când Radu Drăguşin a trimis cu capul, la un corner, iar portarul Casteels a scos de sub bară. Niţă a respins în corner un şut al lui Lukebakio, în minutul 18, pentru ca portarul nostru să respingă şi execuţia din 7 metri a lui Doku.

La reluare, Man şi Mihăilă au încercat poarta lui Casteels, în minutele 48 şi 49, dar fără succes. Răzvan Marin i-a pasat lui Raţiu, în careul belgian, dar Vertonghen i-a suflat mingea românului, în minutul 59. După numai cinci minute Lukaku a primit şi a scăpat singur înscriind cu un şut la colţul scurt, dar golul atacantului belgian a fost anulat pentru o poziţie de ofsaid. Lukaku a ajuns la al treilea gol anulat în două meciuri disputate la Euro 2024, iar în minutul 66 tot el a şutat din careu, însă Niţă a respins.

Man s-a aflat în faţa golului, în minutul 68, dar a ezitat şi Casteels a intervenit. Belgienii au înscris al doilea gol în minutul 80, prin De Bruyne, iar tricolorii au ratat prin Alibec, care a trimis spre poartă, dar Castagne a salvat. Niţă s-a mai remarcat odată, la şutul lui Lukaku din minutul 89 şi meciul s-a încheiat cu scorul de 2-0 pentru Belgia.

Reclamă
Reclamă 4

Cum arată clasamentul actualizat

1. România – 3 puncte (golaveraj 3-2)
2. Belgia – 3 puncte (golaveraj 2-1)
3. Slovacia – 3 puncte (golaveraj 2-2)
4. Ucraina – 3 puncte (golaveraj 2-4)

Belgia – România 2-0, la EURO 2024

Min. 90+4: FINAL DE MECI! România a pierdut partida cu Belgia, dar a rămas pe primul loc în clasament. Totul se va decide în ultima etapă.

Min. 87: Ocazie uriaşă pentru Belgia! Niţă a respin fabulos cu piciorul şutul violent al lui Lukaku.

Reclamă

Min. 79: Belgia – România 2-0. Kevin de Bruyne a scăpat singur cu Niţă şi a marcat pentru 2-0.

Min. 68: Ocazie uriaşă România! Dennis Man a scăpat singur cu portarul, dar Casteels a reuşit să respingă.

Min. 66: Schimbări la România! Au ieşit Marius Marin şi Mihăilă, au intrat Olaru şi Mihăilă.

Min. 63: Belgia – România 1-0. Incredibil! Romelu Lukaku a marcat, dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

Min. 59: Ocazie Belgia. De Bruyne a centrat, dar Niţă a prins devierea lui Lukaku.

Min. 55: Schimbare la Belgia! A ieşit Lukebakio, a intrat Trossard.

Min. 51: Ocazie Belgia! Kevin de Bruyne trage puţin pe lângă poarta lui Niţă, de la marginea careului.

Min. 48: Ocazie România! Mihăilă a scăpat singur spre poarta belgienilor, dar şutul său a trecut peste poartă.

Min. 46: Acţiune frumoasă a lui Dennis Man, dar şutul internaţionalului român a fost prins de Casteels.

Min. 46: A început repriza a doua. Nicio schimbare la cele două echipe.

Min 45+2: Final de primă repriză. România poate să revină în a doua repriză.

Min. 37: Ocazie România! Dennis Man a pătruns în careu, dar şutul său a fost slab.

Min. 31: Ocazie mare Belgia! Doku a tras la colţul scurt, dar Niţă a avut un reflex incredibil şi a respins în corner.

Min. 25: Fază periculoasă a României! Pătrundere a lui Valentin Mihăilă, dar este blocat de apărarea belgienilor. Lukebakio l-a călcat pe mână pe român.

Min. 21: Mihăilă a tras mult peste poartă, din poziţie favorabilă de la marginea careului.

Min. 18: Ocazie uriaşă pentru Belgia! Acţiune magnifică a lui Kevin de Bruyne, mingea a ajuns la Lukebakio, dar Niţă a avut o intervenţie uriaşă.

Min. 14: Ocazie Belgia! Lukaku a câştigat duelul fizic cu Burcă, dar Bancu a blocat incredibil şi a acordat corner.

Min. 13: Presiune uriaşă a belgienilor, dar apărarea condusă de Radu Drăguşin rezistat.

Min. 4: Ocazie mare pentru România! Casteels a scos de sub bară lovitura de cap a lui Drăguşin.

Min. 2: Belgia – România 1-0. Tielemans a deschis scorul cu un şut de la marginea careului. Doar 74 de secunde au trecut de la startul partidei.

Min. 1: A început partida. Belgienii au avut lovitura de start.

Update 21:50: Cele două echipe au ieşit pe teren.

Update 20.50: A apărut şi echipa de start a Belgiei.

Update 20.40: Echipa de start a României, pentru meciul cu Belgia. Florinel Coman este singurul jucător care nu mai este în primul 11, faţă de partida cu Ucraina.

Update 20.40: FRF a anunţat primul 11 al României.

ROMÂNIA: 1. Niță – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 6. M. Marin, 11. Bancu, 13. Mihăilă, 15. Burcă, 18. R. Marin, 19. Drăguș, 20. Man, 21. Stanciu-cpt.

Selecționer: Edward Iordănescu

Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 10. Hagi, 14. Olaru, 17. Fl. Coman, 22. Mogoș, 23. Sorescu, 24. Racovițan, 25. Bîrligea, 26. Șut

Arbitru: Szymon Marciniak (Polonia). Asistenți: Tomasz Listkiewicz, Adam Kupsik (Polonia). Al patrulea oficial: Donatas Rumšas (Lituania). Arbitru VAR: Tomasz Kwiatkowski (Polonia). Asistenți VAR: Bartosz Frankowski (Polonia), Nejc Kajtazovic (Slovenia).

Update 19:00: Magicianul Robert Tudor va sta în tribună la meciul România – Belgia. Declaraţii făcute în exclusivitate pentru AntenaSport.

Update 18:20: Nicolae Stanciu, cuvinte mari despre Romelu Lukaku! Cum l-a descris înainte de meci. Detalii AICI.

Update 17:30: Marcel Răducanu știe cum tricolorii pot obține o nouă victorie fabuloasă: „Putem face surpriza!”. Detalii AICI.

Update 17:30: Verdictul lui Christoph Daum înainte de Belgia – România. Detalii AICI.

Update 13:50: Vlad Chiricheş a dezvăluit ce discuţie a avut cu selecţionerul Edi Iordănescu după ce a ratat EURO 2024. Detalii AICI

Update 13:00: Selecţionerul Belgiei, Domenico Tedesco, e de 7 ori mai bine plătit decât Edi Iordănescu! Detalii AICI

Update 11:30: Mircea Rednic a anunţat ce ne aşteaptă în meciul cu Belgia. Detalii AICI

Update 10:10: Interes uriaş pentru meciul naţionalei cu Belgia! Sute de suporteri români au ajuns la Koln fără bilet. Un bilet la meci a ajuns să coste şi de peste 10 ori faţă de cât era pe site-ul oficial!

Update 08:35: Vivi Răchită le-a spus tricolorilor cum pot câştiga meciul cu Belgia: „Acolo va fi cheia jocului”! Detalii AICI

Update 08:15: Ilie Dumitrescu, în presa belgiană: „România are ce trebuie să-i rănească pe ‘Diavolii Roșii’”! Detalii AICI

Cum arată clasamentul grupei E înaintea meciului România – Belgia, la EURO 2024:

  1. România – 3 puncte (1 meci disputat, golaveraj 3-0)
  2. Ucraina – 3 puncte (2 meciuri disputate, golaveraj 2-4)
  3. Slovacia – 3 puncte (2 meciuri disputate, golaveraj 2-2)
  4. Belgia – 0 puncte (1 meci disputat, golaveraj 0-1)

Belgia a fost învinsă surprinzător, în prima etapă a grupei E de la EURO 2024, de Slovacia, cu 1-0. Singurul gol al întâlnirii a fost marcat de Ivan Schranz, care a deschis scorul şi în meciul Slovacia – Ucraina 1-2.

Lukaku a avut două goluri anulate în primul meci jucat de Belgia la EURO. Ambele reuşite au fost anulate cu VAR.

Selecţionerul României a transmis la conferinţa de presă de dinainte de meciul cu Belgia că nu vom vedea prea multe schimbări în primul 11 al naţionalei, faţă de partida cu Ucraina. Tricolorii au obţinut o victorie istorică, cu 3-0. A fost a doua victorie a României la un Campionat European şi prima la o diferenţă atât de mare de scor. Românii mai învinseseră Anglia la EURO 2000, cu 2-1, obţinând astfel calificarea în sferturile de finală. Au fost învinşi în sferturi de Italia, cu 2-0.

Cum ar putea arăta primul 11 al naţionalei cu Belgia:

Edi Iordănescu: „Dacă ne calificăm ar fi istorie, ar fi un exemplu pentru alte domenii”

Selecţionerul naţionalei, Edi Iordănescu, a vorbit despre duelul cu Belgia de la Campionatul European.

A fost ușor de gestionat euforia pentru că ne-am construit un mod de lucru, avem un anumit climat, avem băieți de caracter, cu echilibru și profesioniști. Și avem modul nostru de a face lucrurile.

Era normal să avem o euforie, dar după meci am ajuns la hotel, am cinat și ne-am odihnit. Ne-am recuperat fizic și mental, a fost un consum mare, și apoi a urmat procesul de pregătire, care a mers așa cum ne-am dorit.

Dacă ne calificăm ar fi istorie, ar fi un exemplu pentru sport și pentru alte domenii.

După primul joc mi s-a părut că românii s-au alăturat din nou echipei naționale, că acest rezultat a adunat poporul, am simțit încredere, unitate, speranță și bucurie. Asta ne motivează.

„Intrăm în teren cu gândul de a câștiga meciul”

Suntem gata să dăm ce avem mai bun, acest grup dă totul. Asta îmi doresc și pentru jocul cu Belgia. Suntem pregătiți pentru orice, dar intrăm în teren cu gândul de a câștiga meciul și de a da totul. Sperăm ca la final să fim fericiți. Dacă vom fi calificați, vom putea gestiona mai bine și meciul cu Slovacia. Dar să o luăm pas cu pas.

Ne studiem foarte bine adversarul. Dacă suntem aici, înseamnă că am făcut-o bine până acum. Am studiat Belgia, am studiat-o în campania de calificare, dar și înainte de campanie pentru a vedea schimbările. Am studiat foarte bine și jocul cu Slovacia. Orice jucător poate face diferența. Trebuie să fim eficienți, pragmatici și echilibrați.

Ne dorim calificarea, vrem să ieșim din grupă. O luăm pas cu pas. Dacă un punct ne va fi suficient, e binevenit. Dar vrem să scoatem cât mai mult, chiar dacă suntem conștienți de valoarea adversarului.

„Vorbim de o provocare la un nivel superior. E echipa de pe locul 3 mondial”

(n.r.: despre diferenţa dintre Belgia şi Ucraina) Nu îmi place să fac comparații între echipe. Mâine vorbim de o nouă provocare, la un nivel superior, dacă ținem cont de context. E echipa de pe locul 3 mondial, dar care are mare nevoie de puncte. E o provocare, dar asta ne doream. Asta îți oferă EURO, adversari tari.

Mâine trebuie să ne ridicăm, să fim exacți, eficienți și să propunem fotbalul pe care îl putem juca. Entuziasm, încredere și energie bună avem. Eu le-am transmis jucătorilor un mesaj de echilibru.

Eu am condamnat de-a lungul timpului stările astea diametral opuse. Trebuie să ai mereu echilibru și să crezi mereu în drumul tău. Noi am crezut mereu în munca noastră. Procesul e la fel de important ca rezultatul, Dacă procesul e unul corect, vine și rezultatul. Lumea analizează doar rezultatul, dar în spate e multă muncă. Mă bucur de un grup foarte bun, care mă ajută foarte mult.

Cu siguranță trebuie să avem o strategie, sunt factori pe care nu-i poți influența. Am avut o zi în plus de odihnă, față de ce aveam în preliminarii. Veți vedea mâine ce schimbări vor fi, multe nu vor fi pentru că am avut destul timp pentru a ne recupera”, a declarat selecţionerul României, Edi Iordănescu, la conferinţa de presă.

Radu Drăguşin: „Belgia e o echipă mult mai valoroasă decât Ucraina, dar avem încredere”

Radu Drăguşin a transmis că el şi colegii săi din apărare vor face tot posibilul pentru a-i opri pe Lukaku, De Bruyne şi pe ceilalţi jucători din atacul Belgiei.

„(n.r: E o presiune pe tine şi pe băieţi să obţineţi calificarea?) Presiunea am simţit-o de la începutul preliminariilor.

Am jucat mereu cu presiune, nu există să nu joci cu presiune atunci când eşti la echipa naţională. Cu siguranţă, la fel cum a fost cu calificarea la Campionatul European, cu această victorie am ridicat ştacheta, iar oamenii se aşteaptă în continuare la o prestaţie foarte bună şi, de ce nu, o victorie.

Noi suntem încrezători, cum am spus. Avem încredere în mijloacele noastre, că putem face o partidă foarte bună.

Victoria cu Ucraina a fost un moment special pentru noi toţi”

(n.r.: Ce înseamnă pentru tine să joci cu nişte coloşi ai Belgiei, cum te simţi înaintea acestui meci?) Atât eu, cât şi colegii mei avem un moral foarte bun. Victoria cu Ucraina a fost un moment special pentru noi toţi. Am simţit o emoţie de nedescris, cu care nu ne-am mai întâlnit până acum.

Sperăm să ne bucurăm şi la finalul partidei cu Belgia.

(n.r.:Ai făcut un meci foarte bun sezonul trecut împotriva lui Lukaku, a Romei, acest lucru îţi dă încredere, ştiind că îl poţi opri, fiindcă ai mai făcut-o? Ce simţi despre asta?) Încrederea mi-o dă echipa noastră, pentru că am întâlnit adversari de calibru şi la Ucraina, adversari care joacă la un nivel foarte ridicat.

Dar da, cu siguranţă o să încerc, alături de colegii mei, să îi oprim pe belgieni, pentru că ăsta e rolul nostru de fundaşi. Şi să facem un meci bun şi să obţinem un rezultat bun mâine.

(n.r.: Care ar fi diferenţa între ucraineni şi belgieni?) Suntem conştienţi că Belgia este o echipă mult mai valoroasă, cu tot respectul pentru Ucraina. Echipele la care joacă aceştia sunt de cel mai înalt calibru. Am jucat de mai multe ori cu echipe care pe hârtie ne erau superioare, dar rezultatul ne-a fost nouă favorabil.

Mâine o să mergem cu aceeaşi mentalitate, cu aceeaşi încredere, şi mai mare datorită victoriei pe care am obţinut-o”, a declarat Radu Drăguşin înainte de România – Belgia.

Se califică naţionala României în "sferturi" la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
19:19

Dan Şucu a anunţat cei doi jucători din naţionala României pe care îi vrea la Rapid: „Ce mult mi-aş dori să vină!”

19:08

Pierre Gasly şi-a prelungit contractul cu Alpine. Anunţul oficial a fost făcut înaintea Marelui Premiu al Austriei

18:43

Edi Iordănescu, în TOPUL selecționerilor de la EURO 2024! I-a depășit pe Luciano Spaletti și Didier Deschamps

18:38

Verdictul specialistului la faza penalty-ului obţinut de Ianis Hagi cu Slovacia: „I-am auzit pe alţii că au spus asta!”

18:13

Gabriela Ruse și Anca Totoni, pe tabloul principal de la Wimbledon! Calificare de senzație pentru cele două românce

17:56

Olandezii, derapaj la adresa lui Radu Drăgușin înainte de meciul cu România: „Stil feminin!”

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 Foto„De Bruyne, Lukaku, pregătiţi-vă!” Sora lui Radu Drăguşin face senzaţie pe TikTok. Imagini virale cu Meira Drăguşin 6 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad
Citește și