Închide meniul

Atalanta – Bayer Leverkusen este finala Europa League 2024! Olympiacos – Fiorentina, finala Conference League

Alex Masgras Publicat: 10 mai 2024, 0:00

Reclamă
Atalanta – Bayer Leverkusen este finala Europa League 2024! Olympiacos – Fiorentina, finala Conference League

Atalanta - Bayer Leverkusen este finala Europa League 2024! Olympiacos - Fiorentina, finala Conference League

Bayer Leverkusen - AS Roma / Profimedia

Atalanta – Bayer Leverkusen este finala Europa League 2024, în timp ce Olympiacos – Fiorentina este finala Conference League 2024. Nebunie totală în seara meciurilor retur din semifinalele celor două competiţii europene. Bayer Leverkusen a reuşit să îşi păstreze seria de invincibilitate şi a încheiat la egalitate cu AS Roma, scor 2-2, după ce a revenit de la 0-2. Graţie victoriei din tur, cu 2-0, echipa lui Xabi Alonso a obţinut biletele pentru ultimul act de la Dublin, de pe 22 mai.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În finală, Bayer Leverkusen o va întâlni pe Atalanta, formaţie care a defilat în returul de pe teren propriu cu Marseille, scor 3-0, după 1-1 pe Velodrome. În Conference League, Olympiacos merge în finală, după 4-2 şi 2-0 cu Aston Villa. În ultimul act, grecii o vor întâlni pe Fiorentina, formaţie care s-a calificat încă de miercuri în ultimul act de la Atena, de pe 29 mai.

Atalanta – Bayer Leverkusen este finala Europa League 2024! Olympiacos – Fiorentina, finala Conference League

Fluier final! Atalanta – Bayer Leverkusen este finala Europa League 2024, în timp ce Olympiacos – Fiorentina este finala Conference League 2024.

Min. 90+7: Bayer Leverkusen – AS Roma 2-2! Stanisic restabileşte egalitatea şi recordul echipei lui Xabi Alonso rămâne în picioare.

Reclamă

Min. 90+5: Atalanta – Marseille 3-0! A marcat şi El Bilal Toure. Italienii sunt ca şi calificaţi în finală.

Min. 82: Bayer Leverkusen – AS Roma 1-2! Autogol Mancini. Campiona din Bundeliga forţează pentru a obţine calificarea şi a-şi menţine invincibilitatea!

Min. 66: Bayer Leverkusen – AS Roma 0-2! Paredes a făcut dubla, după un gol marcat tot din penalty. La acest scor avem prelungiri.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 52: Atalanta – Marseille 2-0! Ruggeri a înscris cu o torpilă, iar italienii sunt din ce în ce mai aproape de calificarea în finala de la Dublin.

Min. 41: Bayer Leverkusen – AS Roma 0-1! Paredes a deschis scorul pe BayArena din penalty.

Min. 30: Atalanta – Marseille 1-0! Lookman a deschis scorul cu un şut deviat.

Min. 10: Olympiacos – Aston Villa 1-0! El Kaabi, jucătorul care a marcat un hat-trick pe Villa Park, a deschis scorul şi în partida de pe teren propriu şi a dus scorul la 5-2 la general.

Min. 1: Au început meciurile retur din semifinalele Europa League şi Conference League.

Echipele de start:

Reclamă

Bayer Leverkusen: Kovar – Hincapie, Tah, Tapsoba; Frimpong, Palacios, Xhaka, Grimaldo; Adli, Hlozek, Hofmann

AS Roma: Svilar – Angelino, Mancini, Ndicka, Spinazzola; Cristante, Paredes, Pellegrini; Azmoun, Lukaku, El Shaarawy

Atalanta: Musso – De Roon, Hien, Djimsiti – Zappacosta, Koopmeiners, Ederson, Ruggeri – De Ketelaere, Scamacca, Lookman

Marseille: Pau Lopez – Mbemba, Gigot, Balerdi – Clauss, Harit, Kondogbia, Veretout, Merlin – Ndiaye, Aubameyang

Olympiacos: Tzolakis – Rodinei, Retsos, Carmo, Quini – Hezze, Iborra, Chiquinho – Podence, El Kaabi, Fortounis

Aston Villa: Martinez – Cash, Torres, Konsa, Diego Carlos, Digne – Diaby, McGinn, Douglas Luiz, Bailey – Watkins

Bayer Leverkusen vrea să continue sezonul perfect, după ce a cucerit titlul în Bundesliga şi a obţinut calificarea în Cupa Germaniei cu o calificare în finala Europa League. Echipa lui Xabi Alonso este favorită înaintea returului de pe teren propriu cu AS Roma, după ce s-a impus pe Olimpico cu 2-0. Wirtz şi Andrich au marcat în meciul de la Roma.

Câştigătoarea acestei semifinale va juca în finala de la Dublin împotriva câştigătoarei penultimului act dintre Atalanta şi Marseille. Lupta pentru calificarea în finală se anunţă extrem de echilibrată, după ce partida tur de pe Velodrome s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

După ce Fiorentina s-a calificat deja, Olympiacos şi Aston Villa îşi dispută ultimul loc în finală. Grecii pornesc ca favoriţi înaintea returului de la Pireu, după ce s-au impus pe Villa Park cu 4-2.

Fiorentina, din nou în finala Conference League! Italienii au trecut în semifinale de Club Brugge

Fiorentina s-a calificat pentru al doilea an la rând în finala Europa Conference League la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu FC Bruges, 1-1, miercuri seara, în deplasare, în manşa secundă a semifinalelor. Echipa viola câştigase în primul meci, pe „Artemio Franchi”, cu 3-2.

Gazdele au deschis scorul pe Jan Breydelstadion, prin Hans Vanaken (20), echipa italiană egalând pe finalul timpului regulamentar, prin Lucas Beltran (85 – penalty), potrivit agerpres.ro.

De remarcat însă că oaspeţii au avut nu mai puţin de trei bare în acest meci, două prin Christian Kouamé (35, 75) şi una prin Cristiano Biraghi (74).

FC Bruges a încheiat meciul în zece oameni, Denis Odoi primind al doilea cartonaş galben (90+4).

Finala este programată în data de 29 mai, la Atena, pe AEK Arena.

Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:00 „Am avut nopţi nedormite!” Sacrificiul uriaş făcut de Răzvan Lucescu pentru titlul istoric cu PAOK Salonic: „Era o dramă!” 11:28 FCSB ar putea avea un duel de foc cu PAOK Salonic în preliminariile Ligii Campionilor! În ce tur se pot întâlni 10:51 Gigi Becali a anunţat când va pleca Florinel Coman de la FCSB! Obiectiv uriaş impus lui „Mbbape de România” 10:04 Reacţia lui Ladislau Boloni, după ce Metz s-a salvat după al 5-lea criteriu de departajare de retrogradarea directă 9:49 Simona Halep a urcat 10 locuri în clasamentul WTA! Cine este cea mai bine clasă româncă 9:43 Răzvan Lucescu, declaraţii incendiare la conferinţa de presă. „Acesta este al treilea meu titlu cu PAOK. Unul mi-a fost furat” 8:48 Pep Guardiola, la un pas să plângă atunci când a vorbit despre plecarea lui Jurgen Klopp de la Liverpool: „Îmi va fi dor de el” 8:40 EXCLUSIVMircea Lucescu, discurs emoţionant după ce Răzvan Lucescu a câştigat titlul cu PAOK: „Îi mulţumesc! A fost ceva extraordinar!” 8:12 Gigi Becali şi-a ales super-atacantul de Liga Campionilor pentru FCSB! „Îl iau peste capul staff-ului” 0:15 Gigi Becali, impresionat de titlul uriaş câştigat de Răzvan Lucescu cu PAOK. „E posibil să fie mai tare decât taică-su” Vezi toate știrile
Citește și