Închide meniul

Bayer Leverkusen, record FABULOS pentru istoria fotbalului. Gol în minutul 90+7 şi calificare în finala Europa League

Iulian Focșăneanu Publicat: 10 mai 2024, 0:17

Reclamă
Bayer Leverkusen, record FABULOS pentru istoria fotbalului. Gol în minutul 90+7 şi calificare în finala Europa League

Bayer Leverkusen, record FABULOS pentru istoria fotbalului

Xabi Alonso şi jucătorii săi s-au calificat în finala Europa League / Colaj Profimediaimages

Bayer Leverkusen a stabilit un record fabulos, pentru istoria fotbalului. Campioana din Bundesliga îşi continuă invincibilitatea datorită unui gol marcat în minutul 90+7, în poarta lui AS Roma. Stanisic a înscris din pasa lui Xhaka şi a declanşat sărbătoarea alături de fani. Nemţii s-au calificat în finala Europa League

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bayer Leverkusen a fost condusă cu 2-0 în returul semifinalelor, dar a revenit incredibil. Mancini a fost autorul unui autogol, în minutul 82, iar la ultima fază a Stanisic a făcut 2-2.

Bayer Leverkusen, record FABULOS pentru istoria fotbalului

A fost golul care o ajută pe Bayer Leverkusen să stabilească un nou record colosal. A ajuns la 49 de meciuri la rând fără înfrângere, în toate competiţiile, şi a „bătut” performanţa înregistrată de Benfica în 1965.

În cele 49 de meciuri disputate în toate competițiile, pe parcursul acestui sezon, Bayer Leverkusen are cifre de senzație. Pe lângă faptul că nu a pierdut niciun meci, campioana Germaniei a marcat și nu mai puțin de 136 de goluri.

Reclamă

A fost al 11-lea meci în care trupa lui Xabi Alonso reuşeşte să marcheze în prelungiri. Este o situaţie ieşită din comun. Leverkusen va juca în finala Europa League, după ce a câştigat şi titlul în Bundesliga. Este un sezon istoric pentru club!

Atalanta şi Bayer Leverkusen se vor duela în finala Europa League

Echipa germană Bayer Leverkusen s-a calificat joi seara în finala Ligii Europa, după 2-2 pe teren propriu cu AS Roma. În finală s-a calificat şi Atalanta Bergamo, victorie cu 3-0 cu Olympique Marseille.

Reclamă 4 / 0/3

La Leverkusen, Roma a atacat din primul minut şi Lukaku s-a aflat faţă în faţă cu portarul gazdelor, Kovar, care a reuşit să-l blocheze. Meciul s-a jucat pe contre şi gazdele au replicat prin bara lui Palacios, din minutul 29. În minutul 42 Jonathan Tah l-a faultat în careu pe Azmoun şi Leandro Paredes a transformat lovitura de pedeapsă dictată de arbitru. În minutul 66, oaspeţii au primit un al doilea penalti, după consultarea VAR, şi acelaşi Paredes a egalat situaţia la general. Roma conducea cu 2-0 la Leverkusen şi făcea 2-2 la general.

Însă Gianluca Mancini a înscris în propria poartă şi Bayer avea 3-2 la scor cumulat, în minutul 82. Bayer a atacat pe final, şi egalarea a venit, ca în atâtea alte dăţi. Josip Stanisic a marcat în minutul 90+7, egalând scorul pe tabelă, 2-2 şi păstrând seria celor 49 de partide fără înfrângere ale campioanei Germaniei, care merge în finala Ligii Europa, scorul general al semifinalei cu Roma fiind 4-2.

Atalanta a dominat meciul cu francezii şi De Ketelaere a lovit bara încă din minutul 6. Marseille a avut prima şansă de gol la şutul lui Ndiaye, iar gazdele au replicat prin acţiunile lui De Ketelaere şi Scamacca. Scorul pentru Atalanta l-a deschis însă Ademola Lookman, în minutul 30 şi la pauză a fost doar 1-0. Ndiaye a ratat în minutul 50 o bună şansă de egalare, pentru ca după numai două minute Matteo Ruggeri să majoreze diferenţa în favoarea gazdelor, 2-0.

Olympique Marseille s-a zbătut, dar nu a putut marca şi gazdele au câştigat partida cu 3-0, prin golul lui Tourem din al cincilea minut de prelungire. Italienii s-au impus cu scorul general de 4-1. Este prima finală de cupă europeană în care se califică Atalanta, după ce în 1987 a jucat semifinale în Cupa Cupelor, anunţă news.ro.

Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:15 Preşedinte-surpriză pentru proiectul noului Dinamo, cu Ion Ţiriac şi Cristi Borcea: „Din primul an îl depăşesc pe Gigi Becali” 16:02 Dinamo – Csikszereda LIVE TEXT, ora 20:00. Dinamoviştii dau bătălia finală pentru salvarea de la retrogradare 15:56 Rolul pe care îl are Mircea Lucescu la „noul Rapid”, propus de Dan Şucu după venirea lui Neil Lennon: „Îi mulțumesc” 15:32 FotoNeil Lennon e noul antrenor al Rapidului! Anunţul oficial făcut de giuleşteni 15:23 Sepsi s-a despărţit de 7 jucători! Unul dintre ei a fost dorit de Gigi Becali la FCSB 15:01 Ovidiu Popescu, prima reacţie după ce a plecat de la FCSB: „Visul mi s-a îndeplinit” 14:34 Lovitura uriaşă dată de Neluţu Varga şi Dan Petrescu la CFR Cluj: „Am făcut primul transfer și este unul formidabil” 14:29 Sorana Cîrstea, învinsă în primul tur de la Strasbourg 13:52 Formula 1, lider de audienţă cu Marele Premiu de la Imola. MP al Principatului Monaco, duminică, 15:45, Antena 1 şi AntenaPLAY 13:39 FotoMilionară celebră, acuzată că a furat mobilă şi mai multe covoare persane. Femeia de 32 de ani este căutată şi de Fisc Vezi toate știrile
Citește și