Închide meniul

Croații sunt șocați de situația Corvinului! Au auzit că hunedorenii nu au drept de promovare și au răbufnit: „O regulă nebună!”

Alex Ioniță Publicat: 19 iulie 2024, 17:26

Reclamă
Croații sunt șocați de situația Corvinului! Au auzit că hunedorenii nu au drept de promovare și au răbufnit: „O regulă nebună!

Croații sunt șocați de situația Corvinului!

Hepta

Croații sunt șocați de situația Corvinului! Presa din Croația a analizat echipa lui Florin Maxim înainte de duelul cu Rijeka, din turul 2 preliminar al UEFA Europa League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jurnaliștii s-au declarat șocați atunci când au aflat că regulile din fotbalul românesc nu le-au permis celor de la Corvinul să promoveze în Liga 1, chiar dacă și-au câștigat acest drept, pe terenul de joc.

Croații sunt șocați de situația Corvinului!

Pe scurt, o echipă din Liga a 2-a nu poate promova în prima divizie dacă forma de organizare a acesteia este de drept public.

Presa din Croația a catalogat această regulă drept „nebună”, atunci când a vorbit despre performanțele reușite de echipa lui Florin Maxim.

„Corvinul este o echipă din liga a doua a României, care joacă în competiţiile europene datorită faptului că a câştigat într-un mod senzaţional Cupa României. Primul instinct spune că este un scenariu de vis pentru Rijeka, însă nu e chiar aşa.î

Reclamă
Reclamă 4

Corvinul a încheiat sezonul trecut pe locul secund şi ar fi trebuit să promoveze, însă nu i s-a permis din cauza faptului că în România doar cluburile private pot evolua în primul eşalon. Cele deţinute de suporteri sau comunităţi locale nu pot, iar Corvinul s-a încadrat în a doua categorie, astfel că a rămas în liga secundă.

Pentru ca situaţia să devină şi mai bizară, Corvinul a avut opţiunea de a-şi schimba forma de organizare pentru a putea promova, însă, în acest caz, UEFA ar considera că ar fi vorba despre un alt club şi i-ar revoca licenţa pentru competiţiile europene. Practic, înaintea acestui sezon, clubul a trebuit să aleagă între a juca în competiţiile europene şi a promova. A ales Europa şi a fost lăsată astfel fără posibilitatea de a promova”, a scris publicația index.hr.

Antrenorul lui Rijeka, precaut înaintea dublei cu Corvinul Hunedoara din Europa League

Zeljko Sopic, antrenorul celor de la Rijeka, este precaut înaintea dublei cu Corvinul şi spune că rezultatul obţinut de câştigătoarea Cupei României în meciul din Ungaria reprezintă un avertisment pentru echipa sa, chiar dacă este vorba despre o formaţie din eşalonul secund al fotbalului românesc:

Reclamă

„Nu va fi un meci uşor. Este o echipă experimentată, ştie ce face. Joacă în divizia secundă pentru că nu este un club privat, altfel ar fi fost în prima ligă. Rezultatul cu Paksi reprezintă un avertisment pentru noi. Nu e uşor să dai patru goluri. Eu cred că ne-am pregătit bine şi am încredere că putem merge mai departe”, a declarat Zeljko Sopic, antrenorul celor de la Rijeka, potrivit 24sata.hr.

Se va califica FCSB în turul trei preliminar al Ligii Campionilor după dubla cu Maccabi Tel Aviv?

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:22

Rafael Nadal, în semifinale la Bastad după un meci de 4 ore și un minut! Declarație de senzație la finalul meciului

19:11

LIVE SCOREPoli Iași – FC Botoșani 1-0. Bordeianu a dat lovitura! Bogdan Andone nu stă pe bancă în derby-ul Moldovei

18:53

LIVE VIDEOProgramul etapei din Porsche Supercup din Ungaria. Sesiunea de antrenamente e ACUM în AntenaPLAY

18:50

VIDEOLando Norris a câştigat a doua sesiune de antrenamente a Marelui Premiu al Ungariei. Leclerc şi-a avariat monopostul

18:43

Neil Lennon, plecăciuni în fața lui Dan Petrescu înainte de Rapid – CFR Cluj: „E o legendă!”

18:21

FotoNeil Lennon a venit bandajat la conferința de presă, după accidentul teribil din Herăstrău. Cum arată acum antrenorul de la Rapid

1 FotoCum arată stadioanele de la Cupa Mondială 2026! Antena va transmiste exclusiv competiţia 2 VIDEOCalificările din Formula 3 ale Marelui Premiu al Ungariei au fost în AntenaPLAY! Cursa de sprint e sâmbătă, de la 10:50 3 VIDEOCalificările etapei de Formula 2 a Marelui Premiu al Ungariei au fost în AntenaPLAY. Paul Aron, în pole position 4 Cât vor costa biletele la FCSB – Maccabi Tel Aviv! Anunţul lui Mihai Stoica, înaintea dublei din preliminariile Champions League 5 Lista posibilelor adversare ale FCSB-ului, din turul trei preliminar din Champions League! Cu cine s-ar putea duela campioana 6 Gabi Stan a lovit şi înjurat un copil de 10 ani, în timpul unui meci. „Aia e lovitură, ce dracu?”
Citește și