Închide meniul
UPDATE

Finala Europa League | Frankfurt – Rangers 1-1 (5-4, d.l.d.). Nemții au câștigat trofeul la loviturile de departajare! Înfrângere dureroasă pentru echipa lui Ianis Hagi

Reclamă

Antena Sport Publicat: 19 mai 2022, 0:55

Finala Europa League | Frankfurt – Rangers 1-1 (5-4, d.l.d.). Nemții au câștigat trofeul la loviturile de departajare! Înfrângere dureroasă pentru echipa lui Ianis Hagi

Frankfurt a câștigat trofeul Europa League

Frankfurt a câștigat finala Europa League, cu Rangers / Profimedia

Finala Europa League | Frankfurt – Rangers 1-1 (5-4 d.l.d.). Formația germană a câștigat trofeul Europa League, după o finală dramatică, decisă la loviturile de departajare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Frankfurt a câștigat trofeul Europa League, după un parcurs fabulos. Echipa pregătită de Oliver Glasner n-a pierdut niciun meci din sezonul 2021/2022 al competiției europene.

Acesta este cel de-al doilea trofeu european cucerit de Frankfurt, după Cupa UEFA câștigată în sezonul 1979/1980. În finala din urmă cu 42 de ani, „Vulturii” au învins conaționala Borussia Monchengladbach.

De-a lungul istoriei sale, formația germană a mai ajuns în finala Cupei Campionilor Europeni, în 1960, unde a fost surclasată de Real Madrid, scor 3-7. În urma parcursului senzațional din Europa League, Frankfurt și-a asigurat prezența în grupele UEFA Champions League din sezonul viitor.

Frankfurt a devenit prima echipă germană care câștigă Europa League/Cupa UEFA din 1997. Schalke a fost ultima echipă din Germania care s-a impus în a doua competiție europeană intercluburi.

Reclamă

Echipa lui Oliver Glasner a reușit să marcheze în toate cele 13 meciuri din acest sezon de Europa League. De la rebranduirea competiției, din 2009, numai Chelsea a mai reușit această performanță, în 2019.

Oliver Glasner este primul antrenor austriac care câștigă o cupă europeană după 39 de ani. Ernst Happel a fost ultimul tehnician din Austria care a reușit această performanță uriașă, când a condus Hamburg către supremația din Cupa Campionilor Europeni.

Reclamă 4 / 0/3

Frankfurt – Rangers 1-1 (5-4 d.l.d.). Nemții au câștigat trofeul Europa League!

Aaron Ramsey a fost singurul jucător care a ratat la „loteria” penalty-urilor. Trapp s-a opus și a devenit eroul lui Frankfurt.

Rangers a deschis scorul în minutul 57, prin Joe Aribo, și visa la trofeul Europa League. Bucuria scoțienilor a durat însă numai 12 minute. Frankfurt a restabilit egalitatea în minutul 69, prin Rafael Borre.

După primele 90 de minute, tabela indica 1-1, iar finala a intrat în prelungiri. Scoțienii s-au aflat aproape să dea marea lovitură chiar în minutul 120, la lovitura liberă executată de căpitanul James Tavernier. Trapp a intervenit însă excelent, iar partida s-a decis la loviturile de departajare.

LIVE TEXT Frankfurt – Rangers 1-1 (5-4 d.l.d.)

Update 0.54: FINAL! Frankfurt – Rangers 1-1 (5-4 d.l.d.). Rafael Borre a transformat penalty-ul decisiv, iar formația germană a câștigat trofeul Europa League!

Update 0.53: Scor 4-4: Roofe marchează, cu un șut care a lovit prima oară bara! Dacă vor înscrie, nemții vor câștiga finala.

Reclamă

Update 0.52: Scor 4-3: Kostic marchează, iar Rangers este obligată să înscrie!

Update 0.52: Scor 3-3! Aaron Ramsey ratează! Trapp a respins șutul modest trimis de experimentatul mijlocaș al lui Rangers.

Update 0.51: Scor 3-3: Kamada transformă!

Update 0.50: Scor 2-3: Arfield înscrie!

Update 0.49: Scor 2-2: Hrustic marchează!

Update 0.49: Scor 1-2: Davis îl învinge pe Trapp!

Update 0.48: Scor 1-1: Lenz marchează!

Update 0.47: Scor 0-1: James Tavernier înscrie!

Update 0.45: Începe „loteria” penalty-urilor, la poarta unde se află suporterii lui Rangers. Formația scoțiană va fi prima care va executa de la punctul cu var.

Update 0.41: Fluier final în prelungiri! Finala Europa League se va decide la loviturile de departajare!

Update 0.40: James Tavernier, aproape să dea mare lovitură la ultima fază a prelungirilor! Căpitanul lui Rangers a trimis spectaculos peste zid, din lovitură liberă, dar Trapp și-a salvat echipa.

INFO: Zeci de mii de fani ai lui Frankfurt au umplut până la refuz stadionul lor din Germania, pentru a urmări împreună finala Europa League, cu Rangers.

Update 0.00: Prelungiri în finala Europa League! După primele 90 de minute, Frankfurt și Rangers se află la egalitate, scor 1-1. Joe Aribo a deschis scorul în minutul 57, iar Rafael Borre a restabilit egalitatea 12 minute mai târziu.

Update 23.34: GOOOOOOL Frankfurt! Rafael Borre a restabilit egalitatea, cu o reluare dintre fundașii centrali ai lui Rangers, Goldson și Bassey. Kostic a fost omul cu centrarea.

VEZI AICI GOLUL

Update 23.32: Ocazie uriașă a lui Kamada! Japonezul lui Frankfurt a scăpat singur cu portarul și a trimis un lob, însă peste transversală.

Update 23.20: GOOOOOL Rangers! Joe Aribo a profitat de o dublă greșeală în defensiva lui Frankfurt și a deschis scorul. Mai întâi Sow a trimis cu capul defectuos spre propria poartă, apoi Tuta a alunecat și l-a lăsat pe atacantul scoțienilor singur cu Trapp. Aribo a trimis cu mult calm pe lângă portarul nemților și și-a adus echipa în avantaj.

VEZI AICI GOLUL

Update 22.36: A venit replica lui Rangers! Lundstram a fost aproape să marcheze din corner, dar Trapp a intervenit și a îndepărtat pericolul de la poarta nemților.

Update 22.20: Nemții, din nou periculoși! Knauff trimite un șut violent, dar McGregor este din nou atent și intervine excelent.

INFO: Atmosferă electrizantă în tribune!

Frankfurt fans warming up in the stadium from soccer

Update 22.11: Frankfurt, prima ocazie a meciului! Kamada a trecut elegant de fundașii lui Rangers, dar portarul scoțienilor, McGregor, l-a blocat. Mingea a ricoșat apoi la Sow, care a șutat în goalkeeper-ul lui Rangers.

Update 22.10: Lovitură horror încasată de Sebastian Rode! Căpitanul lui Frankfurt a fost lovit cu crampoanele în frunte de Lundstram și s-a prăbușit sângerând pe gazon. Medicii i-au aplicat un bandaj în jurul capului.

Update 22.00: A început finala Europa League, dintre Frankfurt și Rangers!

Update 21.00: Au apărut echipele de start:

Frankfurt: Trapp – Tuta, Toure, Ndicka – Knauff, Sow, Rode, Kostic – Lindstrom, Kamada – Borre

Rangers: McGregor – Tavernier, Goldson, Bassey, Barisic – Jack, Lundstram – Kent, Wright, Kamara – Aribo

Update 19.30: Ianis Hagi a ajuns la Sevilla. Mijlocașul român a fost întâmpinat de fanii lui Rangers, înaintea finalei Europa League.

„Am sosit la Sevilla. Super încântat pentru diseară şi abia aştept să-i văd pe băieţi în acţiune. O seară uriașă pentru toţi cei de la Rangers FC! Primirea călduroasă de care am avut parte aici a fost la alt nivel! Ibrox este peste tot unde se află Rangers.”, a scris Ianis Hagi, pe contul de Facebook.

 

Finala Europa League | Frankfurt – Rangers. Meci „de foc” la Sevilla

Frankfurt și Rangers au avut parte de un sezon fabulos în Europa League, al cărui deznodământ îl vor afla în această seară. Formația germană, pregătită de Oliver Glasner, va porni ca favorită în marea finală de pe stadionul „Ramon Sanchez-Pizjuan”. Bookmakerii i-au acordat o cotă de 2.45 lui Frankfurt, în timp ce Rangers a primit cota 3.10.

Cei doi antrenori au prefațat meciul de la Sevilla, fiind conștienți de oportunitatea uriașă pe care o au în față.

„Sunt foarte mândru de rezultatele jucătorilor mei din ultimele două luni. Ambele echipe merită să fie în finală. La Rangers, văd un mix între echipele Barcelona și West Ham. Pentru a câștiga, cu siguranță avem nevoie de o performanță mare.”, a spus Oliver Glasner, înaintea finalei Europa League, potrivit hotnews.ro.

„Sunt mândru că i-am dus pe băieți în finală. Avem parte de o oportunitate uriașă. Am avut un parcurs incredibil și finala va fi la fel, doar dacă ne vom impune.”, a declarat și Giovanni van Bronckhorst, tehnicianul lui Rangers.

Finala Europa League | Echipe probabile pentru Frankfurt – Rangers

Frankfurt: Trapp – Touré, Tuta, N’Dicka – Knauff, Sow, Rode, Kostić; Hauge – Kamada, Borré

Antrenor: Oliver Glasner

Rangers: McGregor – Goldson, Lundstram, Bassey – Tavernier, Jack, Kamara, Barišić – Wright, Aribo, Kent

Antrenor: Giovanni van Bronckhorst

Traseul fabulos al celor de la Frankfurt și Rangers în Europa League

Pe drumul către finală, ambele echipe au eliminat echipe răsunătoare, precum Barcelona și Borussia Dortmund. În grupă, Frankfurt a încheiat pe primul loc, în fața celor de la Antwerp, Fenerbahce și Olympiacos. De cealaltă parte, Rangers a terminat grupa pe locul al doilea, în spatele lui Lyon și peste Sparta Praga și Brondby.

Ulterior, Frankfurt s-a calificat direct în optimile Europa League, în timp ce Rangers a fost nevoită să joace și un baraj, cu Borussia Dortmund. Trupa de pe Ibrox Stadium s-a impus cu 6-4, la general, după două meciuri spectaculoase.

În optimi, Rangers a învins Steaua Roșie Belgrad (4-2), în sferturi a trecut de Braga (3-2, după prelungiri), iar în semifinale a eliminat RB Leipzig (3-2).

Frankfurt a produs marea surpriză, chiar pe Camp Nou

Nici Frankfurt n-a avut o misiune ușoară pentru a ajunge în finala Europa League. Nemții au trecut în optimi de Betis (3-2, după prelungiri), iar în sferturi au picat cu cel mai greu adversar posibil: Barcelona. Frankfurt a produs marea surpriză și a eliminat formația lui Xavi, cu scorul general de 4-3. Trupa germană a câștigat manșa retur chiar pe Camp Nou, scor 3-2, susținută de peste 25.000 de fani germani.

În semifinale, Frankfurt a învins West Ham, scor 3-1, și a făcut pasul către a doua finală Europa League/Cupa UEFA din istoria clubului. Nemții au mai ajuns în 1980 în finala competiției, denumită pe atunci Cupa UEFA. Frankfurt a câștigat trofeul după ce a învins conaționala Borussia Monchengladbach.

Și Rangers a mai ajuns într-o finală de Cupa UEFA, în 2008. Scoțienii au fost învinși în meciul repectiv, de la Manchester, de Zenit St. Petersburg.

Ianis Hagi a impresionat în tricoul lui Rangers, în ultima vreme. Din păcate, internaționalul român s-a accidentat grav la genunchi și nu va juca în finala din acest an. Totuși, Ianis va fi prezent în tribunele stadionului din Sevilla, alături de tatăl său, Gică Hagi.

Frankfurt şi Rangers s-au mai întâlnit o singură dată de-a lungul timpului, chiar în cupele europene. Cele două echipe s-au duelat în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, din 1960. Germanii au fost cei care s-au calificat în finală, după ce au trecut cu 6-3 de scoțieni.

UEFA a delegat o brigadă din Slovenia, cu Slavko Vincici la centru, la finala Europa League. Câștigătoarea trofeului va evolua în grupele UEFA Champions League din sezonul viitor.

Scandal la Sevilla, înainte de finala Europa League, Frankfurt – Rangers

Scandal la Sevilla, înainte de finala Europa League dintre Eintracht Frankfurt şi Rangers. Cinci suporteri ai nemţilor au fost reţinuţi după ce un grup de aproximativ 200 de fani germani a atacat susţinători ai echipei scoțiene.

Acesta a fost primul incident violent legat de finală înregistrat de poliţie în oraşul andaluz.

„Incidentul a avut loc în jurul miezului nopţii în faţa catedralei din Sevilla, iar poliţia a trebuit să intervină rapid pentru a pune capăt atacului suporterilor lui Eintracht asupra celor ai lui Rangers”, a precizat poliţia naţională, într-un comunicat, adăugând că germanii au atacat apoi forţele de ordine cu „sticle, materiale pirotehnice şi mese”.

Poliţia spaniolă se aştepta la o situaţie foarte tensionată la Sevilla, oraşul care găzduieşte, miercuri, finala Europa League, astfel că au fost trimiși peste 5.000 de agenţi ai forţelor de ordine.

„Este revoltător! Sunt prea mulţi oameni cu prea mult alcool, cei mai mulţi dintre ei fără bilete la meci. Iar în oraş sunt multe şantiere de construcţii. Toate acestea împreună pot duce la probleme grave”, a declarat Juan Carlos Castro, şeful dispozitivului de securitate, care a estimat că este cel mai dificil meci din ultimii ani din punct de vedere al asigurării ordinii.

Se estimează că vor veni în capitala Andaluziei 100.000 de scoţieni şi 50.000 de fani ai lui Eintracht, în ciuda faptului că ambele echipe au primit doar 10.000 de bilete fiecare pentru meci.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și