Închide meniul

Jose Mourinho, după ce a calificat-o pe Roma în finala Europa League: ”E o onoare să lucrez cu ei”

Dan Roșu Publicat: 19 mai 2023, 8:39

Jose Mourinho, după ce a calificat-o pe Roma în finala Europa League: ”E o onoare să lucrez cu ei”

Jose Mourinho, după ce a calificat-o pe Roma în finala Europa League

Jose Mourinho, la finalul meciului Bayer Leverkusen - Roma 0-0 / Profimedia Images

  • Jose Mourinho, a șasea finală europeană
  • Mourinho le-a câștigat pe primele cinci

Jose Mourinho a vorbit după ce a calificat-o pe Roma în finala Europa League, acolo unde o va întâlni pe specialista competiției, Sevilla. Capitolinii au suferit teribil în returul cu Bayer Leverkusen (0-0), dar portughezul a ajuns în a șasea finală europeană din carieră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Nu a fost ușor pentru noi, a fost o campanie foarte grea, mereu există dificultăți. Băieții sunt extraordinari, sunt împreună de doi ani și se cunosc. Oricine ajunge aici este hrănit de acest spirit, de această mentalitate. Grupul este extraordinar, am și un grup extraordinar de asistenți, analiști și antrenori, care muncesc foarte mult.

Jose Mourinho, după ce a calificat-o pe Roma în finala Europa League

Apoi trecem la detalii, pentru că acum o lună, când Paulo (n.r. Dybala), Gini (n.r. Wijnaldum), Smalling, Ricky (n.r. Karsdrop) s-au accidentat, doar noi credeam că se mai poate. Chiar și cel mai romanist fan al Romei a crezut că povestea s-a terminat, dar nu a fost așa. Băieții și-au găsit puterea în organizarea tactică, în mentalitate și în empatia grupului.

Reclamă

A fost un meci senzațional, cu un stadion mare, cu mulți fani, cu un arbitru mare. Fără un arbitru mare ar fi fost haos, era o presiune incredibilă peste tot. Băieții aveau o capacitate extraordinară, dar și un control emoțional important. Sunt super mândru de băieți, în aceste momente antrenorii spun că este o plăcere să lucrezi cu ei, pentru mine nu este o plăcere, este o onoare”, a spus Jose Mourinho, conform tuttomercatoweb.

Mourinho e omul record

Jose Mourinho a ajuns într-o nouă finală, a şasea! Anul trecut, „The Special One” a devenit primul antrenor care califică patru echipe diferite diferite în finale de competiții europene (FC Porto – Cupa UEFA 2002, Champions League 2003, Inter – Champions League 2010, Manchester United – Europa League 2017, AS Roma – Conference League 2022). Acum, tehnicianul care nu a pierdut nicio finală majoră, poate scrie o nouă pagină de istorie.

Reclamă

După ce le-a adus giallorossilor primul trofeu european din istorie, este la un meci distanţă de a duce în capitala Italiei şi trofeul Europa League. Va avea o misiune dificilă împotriva spaniolilor.

Cum au ajuns Sevilla şi AS Roma în finală

AS Roma a fost repartizată în Grupa C, acolo unde a terminat pe locul 2, în spatele lui Real Betis. Pentru a se califica în optimi, capitolinii au trimis-o acasă pe Red Bull Salzburg, cu 2-1 la general (0-1, 2-0). Trupa lui Mourinho a dat peste Real Sociedad în optimi şi nu a avut mari emoţii. A fost 2-0 în Italia şi 0-0 în returul de la San Sebastian.

Pentru un loc în semifinale, AS Roma a trecut prin clipe grele cu Feyenoord. A pierdut cu 0-1 în la Rotterdam, iar rezultatul s-a repetat pe Olimpico. În prelungiri, italienii au dat recital şi au mai marcat trei goluri. S-a chinuit şi cu Leverkusen, în penultimul act, dar şi-a îndeplinit obiectivul şi este pregătită să se lupte pentru trofeu.

Reclamă 4 / 0/3

Sevilla a început sezonul în grupa G din Champions League. A terminat pe locul 3, în spatele celor de la Manchester City şi Borussia Dortmund. Andaluzii s-au calificat în optimile Europa League după o „dublă” cu PSV. Au câştigat cu 3-0 acasă şi au cedat cu 0-2 în retur. Situaţia s-a repetat în turul următor, cu Fenerbahce. Sevilla s-a impus cu 2-0 acasă şi a piedut la limită în Turcia, scor 0-1.

În sferturile de finală, Sevilla a dat recital cu Manchester United. A fost 2-2 în tur, iar pe Ramon Sanchez Pizjuan spaniolii au câştigat la scor de neprezentare. A urmat eliminarea lui Juventus, astfel că echipa antrenată de Jose Luis Mendilibar a obţinut calificarea în finală!

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Jose Mourinho a făcut anunțul care le dă speranțe fanilor lusitani
AntenaPLAY • 25 mart., 11:52
„Te-ai întoarce în Liga Portugal?” Jose Mourinho a făcut anunțul care le dă speranțe fanilor lusitani
Lukas Hradecky a recunoscut cum a reuşit Xabi Alonso să o transforme pe Bayer Leverkusen
Bundesliga • 25 mart., 10:56
Cum a reuşit Xabi Alonso să o transforme pe Bayer Leverkusen într-o forţă a Europei. Dezvăluiri din vestiar: „Adevăratul secret!”
Jorge Martin a câştigat Marele Premiu al Portugaliei
Moto • 24 mart., 18:59
Jorge Martin a câştigat Marele Premiu al Portugaliei. S-a bucurat ca Ronaldo. Jose Mourinho a fluturat steagul la finiş
Anthony Joshua l-a făcut KO pe Francis Ngannou
FIGHT • 9 mart., 10:16
Anthony Joshua l-a făcut KO pe Francis Ngannou, cu 16.000 de fani în tribune
Xabi Alonso a scris istorie cu Bayer Leverkusen
Bundesliga • 24 feb., 8:51
Xabi Alonso a scris istorie cu Bayer Leverkusen! Recordul lui Bayern Munchen, doborât de liderul din Bundesliga